:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: KOOPDVD JUNI 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD JUNI 2003
Bron: A-Film - Datum: 2003-04-14 - Geplaatst door: Serge
NEUKEN DOE JE ZO
Releasedatum: 19 juni 2003
Vanaf 24 februari 2003 kon je kijken naar Neuken doe je zo! BNN's allereerste echte seksprogramma. Recht voor z'n raap, duidelijk, realistisch, een beetje geil en er mocht best gelachen worden. Want seks heb je niet altijd onder de meest ideale omstandigheden met de meest ideale partner op de meest ideale plek. Dus: hoe doe je het als je dronken bent, welk standje is het beste, wat doe je als je niet kunt klaarkomen, hoe werkt dat met pijpen, welk voorbehoedsmiddel kun je het beste gebruiken en hoe moet je het eigenlijk doen?

DVD specificaties:
Taal: Nederlands
Genre: Documentaire
Audio: Dolby Digital 2.0
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 7 x 25 minuten

Extra’s: Weggelaten scènesHABLE CON ELLA
Releasedatum: 5 juni 2003
Oscarwinnaar voor Original Screenplay, Hable con Ella van regisseur Pedro Almodóvar, vertelt het verhaal van twee mannen die naast elkaar zitten tijdens een dansvoorstelling van Pina Bausch zonder te weten dat ze enkele maanden later bij toeval goede vrienden zullen worden. Benigno is verpleger in een kliniek waar Marco waakt bij het bed van zijn geliefde, een torero die in coma ligt. Ook Benigno's grote liefde, een jonge balletdanseres, ligt in coma. De beide vrouwen bepalen het noodlot van de mannen en zijn onbewust verantwoordelijk voor een intense vriendschap tussen beiden.

Regie: Pedro Almodóvar (All About My Mother)
Script: Pedro Almodóvar
Cast o.a.: Javier Cámara (Sex and Lucía), Darío Grandinetti (Ciudad del sol), Leonor Watling (Desire), Rosario Flores (Chatarra), Mariola Fuentes (Compassionate Sex), Geraldine Chaplin (Cría cuervos)
Winnaar: Oscar 2003 Writing (original screenplay)

DVD specificaties:
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 110 minuten

Extra’s: originele bioscooptrailer, filmographies

Site: www.sonyclassics.com/talktoherTHE PIANIST
Releasedatum: 5 juni 2003
De maar liefst 3 oscarwinnende film, The Pianist, is de verfilming van de autobiografie van de joodse pianist Wladyslaw Szpilman, die als enige van zijn familie en vrienden en met hulp van Poolse verzetsstrijders en een Duitse officier, het getto van Warschau overleefde. In de ruïnes van zijn geliefde stad is hij getuige van de deportaties en de joodse opstand. Dit oorlogsdrama is in Cannes 2002 bekroond met de Gouden Palm.

Regie: Roman Polanski (Death and the Maiden, Bitter Moon, The Night Gate)
Script: Ronald Harwood (Taking Sides)
Cast o.a.: Adrien Brody (The Thin Red Line), Thomas Kretschman(Blade II), Frank Finlay (The Three Musketeers), Maureen Lipman (Educating Rita), Ed Stoppard (The Little Vampire), Julia Rayner (Topsy-Turvy)
Winnaar: Oscars 2003 -> Writing (adapted screenplay): THE PIANIST (Ronald Harwood), Actor in a leading role: Adrien Brody (THE PIANIST), Directing: Roman Polanski (THE PIANIST)

DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Audio: Dolby Digital Engels 2.0, 5.1 en DTS / Frans 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9 en DVD 5
Feature Length: 146 minuten

Extra’s: Making of, Interview met Roman Polanski (’40), originele bioscooptrailer, Fotogalerij, Filmografie

Site: www.thepianist-themovie.comL’EMPLOI DU TEMPS
Releasedatum: 5 juni 2003
De tweede film van Laurent Cantet, L'emploi du temps, is een schrijnend portret van een man die het niet kan verdragen teleur te stellen. Vincent heeft een lieve vrouw, drie kinderen en een comfortabel huis. Hij heeft geen baan, hij doet alsof. Sinds hij ontslagen is als bedrijfsconsultant, maakt Vincent lange dagen die hij doorbrengt op de weg. Het is niet prettig te zien hoe Vincent steeds verder verstrikt raakt in de leugens die hij zijn vrouw vertelt. Het resultaat is wel een zeer lonende filmervaring. (PK/de Volkskrant)

Regie: Laurent Cantet (Ressources Humaines, Les Sanguinaires)
Cast o.a.: Aurélien Recoing (Children’s Play), Karin Viard (Children’s Play, La Haine)

DVD specificaties:
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Drama
Audio: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 144 minuten

Extra’s: audiocommentaar van de regisseur van de film: “Les Sanguinaires”, trailers, FilmografieRED SIREN
Releasedatum: 19 juni 2003
Ze is 12, heeft een geduchte moeder en een leger huurmoordenaars op de hielen. Hij is 40, heeft de gewoonte te doden en heeft verder niets meer te verliezen. Deze onwaarschijnlijk ontmoeting verandert hun leven ingrijpend. Samen slaan ze op de vlucht in deze explosieve aktie thriller waarin onmiskenbaar de invloed te zien is van Megaton, zijn leermeester Luc Besson (The Fifth Element, Léon, Nikita).

Regie: Olivier Megaton
Script: Alain Berliner, Robert Conrad
Cast: Jean-Marc Barr (The Big Blue), Asia Argento (xXx)

DVD specificaties:
Taal: Frans / Engels
Ondertiteling: Frans / Nederlands
Genre: Thriller
Audio: Dolby Digital 5.1 en DTS
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 118 minuten

Extra’s: trailer en filmographiesBLACKBOARDS
Releasedatum: 19 juni 2003
In het onherbergzame noorden van Iran trekt een groep werkloze leraren rond met schoolborden op hun rug. Ze zijn op zoek naar leerlingen in de ruige, door oorlogsgeweld geteisterde bergstreek. De bergbewoners tonen echter nauwelijks interesse. Wat heb je aan lezen en schrijven als je er een dagtaak aan hebt om je hoofd boven water te houden? Ze gebruiken de schoolborden voor praktische doelen: als brancard, als spalk voor een gebroken been of als bruidsschat. Voor dit meeslepende drama over de ontwrichtende gevolgen van oorlog won Samira Makhmalbaf in Cannes de juryprijs.

Regie: Samira Makhmalbaf (De appel)
Script: Mohsen Makhmalbaf, Samira Markhmalbaf
Cast o.a.: Said Mohamadi (Delbara), Behnaz Jafari (A House Built on Water), Baham Ghobadi (de regisseur van A Time for Drunken Horses)

DVD specificaties:
Taal: Farsi / Frans
Ondertiteling: Frans / Nederlands
Genre: Drama
Audio: 2.0 Dolby Digital
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 85 minuten

Extra’s: originele bioscooptrailer, filmography, making ofWIND IN DE WILGEN
Releasedatum: 19 juni 2003
Mol verlaat voor het eerst zijn veilige huisje om van de avontuurlijke wereld te proeven. Zijn nieuwe metgezel Rat stelt hem voor aan de excentrieke Pad, een wervelwind van wilde en gevaarlijke ideeën. De oude en wijze Das waarschuwt Mol en Rat voor de impulsieve Pad die een nieuwe passie heeft gevonden: autoracen. Nadat Pad wordt gepakt in een gestolen auto belandt hij in de gevangenis. Hij laat het daar niet bij zitten en onderneemt een gewaagde ontsnappingspoging. Eenmaal thuis moet hij tot zijn grote schrik constateren dat een bende kwaadaardige wezels zijn geliefde stulp heeft ingenomen. Pad, Mol, Rat en Das staan dan aan het begin van een groot avontuur: de verovering van het huis van Pad.

The Wind in the Willows van schrijver Kenneth Grahame is door Martin Gates op liefdevolle wijze in beeld gebracht en presenteert de legendarische dierenhelden als nooit tevoren.

Regie: Martin Gates

DVD specificaties:
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands/ Engels
Genre: Familie
Audio: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 4:3
Discformat: DVD 5
Feature Length: 90 minutenTHE CIRCLE
Releasedatum: 19 juni 2003
In The Circle portretteert Panahi acht vrouwen, die allen in extreme situaties verkeren. Ze komen zojuist uit de gevangenis, proberen wanhopig een illegale abortus te regelen of trachten te leven als prostituee. Ook zoiets onschuldigs als het roken van een sigaret op straat kan je in moeilijkheden brengen. De vrouwenlevens lijken zich te voltrekken in een cirkelgang, waarvan begin en einde bepaald worden door onveranderlijk verstikkende levensomstandigheden. De derde speelfilm van Jafar Panahi richt zich op de benarde positie van de vrouw in Iran. De Iraanse autoriteiten legden een vertoningsverbod op deze film, maar internationaal beleefde de film een ware triomf en won vele prijzen.

Regie: Jafar Panahi
Cast o.a.: Fereshteh Sadr Orafai, Nargess Mamizadeh, Maryam Parvin Almani

DVD specificaties:
Taal: Iranees / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Frans
Genre: Drama
Audio: Dolby Digital 2.0
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 90 minuten

Extra’s : interview met de producent, Biografie van Jafar Panahi, De vrouwen van de cirkels, TrailersARMAGEDDON
Releasedatum: 19 juni 2003
Miljarden jaren geleden strooide een machtige buitenaardse intelligentie de zaden voor de evolutie op verschillende planeten waaronder de aarde. Ondanks alle tegenslagen groeide de aarde uit tot een planeet vol leven. Maar iets verderop in het universum ontwikkelde zich een agressieve beschaving van reptielachtige wezens die het hebben voorzien op de aarde. Ze roeien vrijwel de hele mensheid uit en staan op het punt hun beestachtige werk af te ronden. De enige die dat nog kan voorkomen is een eenvoudige schooljongen met verborgen krachten. Alleen hij kan de aardse tegenhanger van de buitenaardse supercomputer in gang zetten. Deze "Delta Boy" moet alles op alles zetten om de mensheid van de totale ondergang te redden. Delta Boy reist door tijd en ruimte om zijn krachten onder de knie te krijgen en een beslissende slag te leveren.

Regie: Hyunse Lee

DVD specificaties:
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Manga
Audio: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 4:3
Discformat: DVD 5
Feature Length: 70 minuten

Extra’s: Animated Menus, Character Files