:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: HIGH CRIMES
PERSBERICHT: HIGH CRIMES
Bron: Fox - Datum: 2003-04-18 - Geplaatst door: Serge
Je hebt het allemaal voor elkaar, een boeiende carrière, een leuk huis en, uiteraard, een fijne man die van je houdt. Maar dan pakken de wolken zich samen en lijkt het of alles op een leugen berust... Is dit het begin van een nachtmerrie, en onthult zich langzaam maar zeker een gruwelijke waarheid? Eén ding is zeker: niets is wat het lijkt...

Het verhaal
Het leven van de intelligente en mooie topadvocate Claire Kubik (Ashley Judd - Someone Like You, Double Jeopardy, Kiss The Girls) wordt grondig dooreen geschud wanneer de FBI haar man Tom (Jim Caviezel -The Count Of Monte Cristo, Thin Red Line, The Rock) arresteert voor moord op onschuldige burgers tijdens een geheime legeroperatie in El Salvador, vijftien jaar geleden. Met de hulp van de gewiekste, sympathieke ex-militair advocaat Charlie Grimes (Morgan Freeman -The Sum Of All Fears, The Shawshank Redemption, Along Came a Spider, Kiss The Girls), vecht Claire om Toms naam te zuiveren, maar komt tijdens het proces te dicht bij het onthullen van een doofpotaffaire van de overheid. Nu moet ze haar carrière en zelfs haar leven wagen om achter de waarheid te komen.

Uitstekende vertolkingen
Het acteerwerk van Morgan Freeman is eens te meer van een uitzonderlijk hoog niveau. Freeman speelt een advocaat met een drankprobleem die aan lager wal is geraakt. Ook Ashley Judd - een van de mooiste verschijningen in Hollywood op dit moment - zet als hoofdactrice een topprestatie neer. Voor Jim Caviezel is High Crimes misschien wel zijn beste vertolking in zijn carrière als acteur. De sexy Amanda Peet speelt de losbandige, kettingrokende zus van Ashley Judd, een vertolking waarmee ze onmiddellijk het hart van van de kijker weet te stelen.

Flitsende regie van Carl Franklin
High Crimes werd geregisseerd door Carl Franklin, in de jaren tachtig nog acteur in de populaire tv-reeks The A-Team. Met deze film bewijst Franklin opnieuw, na de voortreffelijke thriller One False Move, dat hij een groot vakman is. Franklin heeft High Crimes een enorme vaart gegeven, met een spannend ritme dat de kijker tot de laatste minuut vasthoudt.

Releasedatum: 16 april 2003

DVD specificaties:
Genre: juridische thriller
Leeftijd: 12
Lengte: 110 min.
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans
Audio: Engels en Frans Dolby Digital 5.1
Menutalen: Engels, Frans

DVD extra's:
• Audio-commentaar van de regisseur
• 6 Featurettes


Recent nieuws van dezelfde bron