:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> NIEUWSBERICHT: RECORDVERKOOP HARRY POTTER AND THE CHAMBER OF SECRETS
NIEUWSBERICHT: RECORDVERKOOP HARRY POTTER AND THE CHAMBER OF SECRETS
Bron: Warner - Datum: 2003-04-22 - Geplaatst door: Werner
Harry Potter en de Geheime Kamer heeft voor en in het paasweekend gezorgd voor een heus verkooprecord in ons land. De DVD en VHS van de succesvolle film is sinds donderdag 17 april verkrijgbaar. Vanaf die dag gingen er 365.000 exemplaren in Nederland over de toonbank. Dat is 7% keer zoveel als van Harry Potter en de Steen der Wijzen in het eerste weekend. De kaskraker is onder meer verkrijgbaar in de Bijenkorf, V&D, Free Record Shop, Media Markt, Bart Smit, benzinestations en diverse andere grote retailketens. In Groot-Brittannië - waar de film vorige week op DVD verscheen - verbrak de film eveneens alle verkooprecords; daar werden er binnen twee dagen 1,76 miljoen exemplaren verkocht.

De DVD brengt niet alleen het vervolg op de avonturen van Harry Potter, met nog meer magie, humor en kippenvel, maar biedt daarnaast 19 extra of uitgebreide scènes, rondleidingen en kennismakingen met diverse personages, een exclusief interview met schrijfster J.K. Rowling en scenarist Steve Kloves en nieuwe interactieve uitdagingen. Om maximaal in te spelen op de impact van de bioscooprelease is Harry Potter en de Geheime Kamer ondersteund door een grootscheepse mediacampagne. De uitgebreide advertentie-, merchandising- en promocampagne bevatte zowel televisie en radio als print en outdoor media.

"De release van Harry Potter en de Geheime Kamer op DVD en VHS zal de filmervaring nog verder uitdiepen, met meer opwindende DVD extra's dan ooit tevoren," aldus Ruud Lamers, managing director Warner Home Video Benelux. "De bioscoopresultaten en ons consumentenonderzoek bevestigen dat deze hoogst populaire franchise even sterk blijft scoren in alle belangrijke segmenten van het DVD- en VHS-kooppubliek. Voor fans is de DVD de ultieme Harry Potter ervaring."