:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: MAAND VAN DE NEDERLANDSE FILM
PERSBERICHT: MAAND VAN DE NEDERLANDSE FILM
Bron: Paramount - Datum: 2003-04-23 - Geplaatst door: Werner
OESTERS VAN NAM KEE
Op 22 mei 2003 brengt Paramount Home Entertainment Netherlands de spetterende Nederlandse film Oesters van Nam Kee uit op DVD. Oesters van Nam Kee, de film naar het gelijknamige boek van Kees van Beijnum, heeft eind vorig jaar met succes in alle Nederlandse bioscopen gedraaid. De hoofdrollen in deze bijzondere productie zijn vertaald door Katja Schuurman en Egbert-Jan Weeber.

Het verhaal
Oesters van Nam Kee is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kees van Beijnum. Het vertelt het verhaal van Berry, een 18-jarige jongen van gegoede komaf met licht criminele vrienden. Hij wordt verliefd op exotisch danseres Thera en beleeft met haar een hartstochtelijke maar gedoemde liefdesrelatie. De titel verwijst naar het hoogtepunt van hun affaire als ze samen oesters eten in restaurant Nam Kee op de Amsterdamse Zeedijk. Een liefdesverhaal met de rauwe stad Amsterdam op de achtergrond.

Extra’s op DVD:
• Deleted Scenes met commentaar van Katja Schuurman en Pollo de Pimentel (regisseur)
• Bloopers
• Making of, inclusief interview met Pollo de Pimentel en Egbert-Jan Weeber
• Interview VPRO Stardust met Kees van Beijnum (schrijver) en Hans de Wolf (scenarioschrijver)
• Videoclip 'Was it Love?'
• Bioscoop Trailer

Actie
Paramount Home Entertainment zet graag een actie voor de bezoekers van DVD Info op, maar deze keer met een iets andere insteek. Op de site van Paramount is één grote prijsvraag georganiseerd. Hier zijn prijzen te winnen als: etentjes bij Restaurant Nam Kee op de Zeedijk, het t-shirt dat Egbert Jan Weeber in de film draagt, t-shirts met Katja Schuurman er op, filmposters, speciale sleutelkoorden, hoorntjes, originele scenefoto’s, gesigneerde affiches čn door Katja Schuurman gesigneerde DVD’s en video’s. Vul naast de gegevens ook in dat U op de site van Paramount terecht bent gekomen via DVD Info!
QUI VIVE
Qui Vive vertelt het verhaal van de moeilijke verhoudingen binnen een familie. De film is genomineerd voor 3 Gouden Kalveren. De cast bestaat uit onder andere Pierre Bokma, Kitty Courbois, Rijk de Gooijer, Hugo Haenen en Edwin de Vries.

Extra’s op DVD:
• Trailer
• Korte film Babyphoned (10 minuten)DICHTER OP DE ZEEDIJK
De film Dichter op de Zeedijk is ook een verfilming van een boek van Kees van Beijnum. Dit verhaal speelt zich, net als Oesters van Nam Kee, af op de Amsterdamse Zeedijk, waar een getalenteerde jongen opgroeit in het café van zijn oma. In de hoofdrollen spelen Benja Bruijning en Carry Tefsen. Deze film is bekroond met 2 Gouden Kalveren!

Extra’s op DVD:
• Trailer
• Korte film Babyphoned (10 minuten)