:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOP- EN HUURDVD JUNI 2003
PERSBERICHT: KOOP- EN HUURDVD JUNI 2003
Bron: RCV - Datum: 2003-06-13 - Geplaatst door: Werner
SCORCHED
De komende 36 uur zal de bank worden beroofd. Zou één van de medewerkers de dief zijn? Uh, eigenlijk.. zijn ze allemaal de dief. Baliemedewerker Stuart vindt het een geniaal idee om $225.000 uit de kluis te “lenen”, naar Las Vegas te gaan en bij roulette alles in één keer in te zetten op zwart. Sheila wordt door haar vriend gedumpt, heeft geld nodig en met de $40.000 die ze uit de PIN-automaten wil halen moet ze toch een eind kunnen komen. En assistent manager Jason gaat niet de bank beroven, maar één van de cliënten: miljonair Charles Merchant. Want deze schoot ooit de moeder van Jasons huiseend dood. En dat steekt. Zonder dat ze het van elkaar weten, voeren ze hun plan allemaal op dezelfde dag uit. Even lijkt het goed te gaan, maar dan...

Regie: Gavin Grazer (Chow Bella)
Cast: John Cleese (Die Another Day, Rat Race, A Fish Called Wanda), Alicia Silverstone (Blast from the Past, Global Heresy, Clueless), Woody Harrelson (The Thin Red Line, Kingpin, Natural Born Killers), Rachael Leigh Cook (Texas Rangers, AntiTrust, She’s All That)
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital Surround
4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 4 juni 2003



A HARD DAY'S NIGHT S.E.
Muziekfreaks, opgelet voor een van de belangrijkste releases van het jaar: “A Hard Day’s Night”, de fantastische prent van The Beatles. De special edition ligt op 4 juni in de winkel met een extra-DVD met gewoon te veel extra’s.

Het is 1964. De wereld is in de ban van vier man: John, Paul, George en Ringo. Meisjes vallen flauw, jongens laten rebels hun haar groeien. Beatlemania heeft de planeet ferm in zijn greep. Dan doen de Fab Four een meesterzet: ze maken een film. A HARD DAY’S NIGHT volgt op geniaal grappige wijze 36 uur uit het zogenaamde echte leven van The Beatles. De fantastische vier proberen op tijd bij een belangrijk optreden te komen en vinden onderweg de meest krankzinnige gebeurtenissen en vreemde vogels op hun pad. Met de hits Can’t Buy Me Love, She Loves You, All My Loving, I Wanna Be Your Man, I Should Have Known Better en natuurlijk : “A Hard Day’s Night”.

Regie: Richard Lester (Help!, The Three Musketeers, The Four Musketeers)
Cast: John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison
Lengte: ca. 87 minuten

Extra’s op de DVD:
Disc 1:
• originele bioscooptrailer
• trailers

Disc 2:
• “Things We Said Today…”: half uur durende documentaire over A Hard Day’s Night
• “The Premières”: de beroemde premières in Londen en Liverpool
• “Private View”: een kijkje in het boek van fotograaf Robert Freeman
• “Busy Working Overtime”: post production crew
• “Listen To The Music Playing In Your Head”: Sir George Martin over alle songs
• “Such A Clean Old Man!”: herinneringen aan Wilfried Brambell
• “I’ve Lost My Little Girl”: interview met actrice Isla Blair
• “Taking Testimonial Pictures”: interview met huisfotograaf Robert Freeman
• “Dressed To The Hilt”: interview met Gordon Millings over de kleding in de film
• “They And I Have Memories”: interview met Klaus Voorman
• “Hitting The Big Time In The USA”: interview met concert promotor Sid Bernstein

Technische specificaties DVD:
DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
16:9 widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)



FINAL DESTINATION 2
Te huur vanaf 5 augustus 2003

Kimberly krijgt een onheilspellend visioen terwijl ze met haar vrienden op de snelweg rijdt. Een boomstam die op de weg valt, brengt een kettingreactie teweeg waarbij tientallen mensen gruwelijk aan hun eind komen. Ze blokkeert de weg en ziet het weerzinwekkende ongeluk inderdaad gebeuren. Ze heeft het leven gered van alle automobilisten achter haar. Helaas laat de dood zich niet zo makkelijk aftroeven. Haar vrienden zijn de eersten die voor haar ogen te pletter worden gereden. Ze weet het nu zeker. Iedereen die de snelweg levend heeft verlaten, staat op het onheilspellende wenslijstje van de dood. Een voor een worden ze te grazen genomen. Ze moeten doen wat de overlevenden van de vliegtuigramp in FINAL DESTINATION niet lukte: in leven blijven.

Regie: David R. Ellis (Homeward Bound II; Lost in San Francisco)
Cast: Ali Larter (Jay and Silent Bob Strike Back; Legally Blonde; Final Destination), A.J. Cook (Out Cold; The Virgin Suicides), Michael Landes (Getting Personal; An American Summer)



OVOSODO
Te huur vanaf 5 augustus 2003

De jonge verlegen Piero heeft het zwaar. Hij woont in het arme gedeelte van de stad, zijn vader zit vaak in de gevangenis en hij moet voor z’n achterlijke broertje zorgen. Zijn leven is troosteloos totdat hij via zijn maffe lerares Giovanna op het prestigieuze gymnasium komt. Op zijn nieuwe school sluit Piero al snel vriendschap met Tommaso. Een rebel die zich afzet tegen zijn rijke familie. Tommaso neemt Piero mee in een wereld van uitgaan, jointjes roken en lol maken. Wanneer Piero ook nog eens verliefd wordt op Lisa, de mooie zus van Tommaso, lijkt hij alles te krijgen wat hij wil. Maar of alles echt zo gemakkelijk gaat ...

Regie: Paolo Virzì (La Bella Vita, Baci e abbracci, My Name Is Tanino)
Cast: Nicoletta Braschi (La Vita è bella, Pinocchio, Sostiene Pereira), Edoardo Gabbriellini (Padri, Baci E Abbracci), Marco Cocci (L'Ultimo Bacio, Fughe da fermo)



LA SECONDA MOGLIE
Te huur vanaf 19 augustus 2003

De mooie alleenstaande Anna trouwt met vrachtwagenchauffeur Fosco. Samen met haar kind trekt ze in bij haar nieuwe man en zijn tienerzoon Livio. Anna weet niet dat Fosco er nog een tweede “baan” bij heeft. ‘s Nacht sluipt hij over kerkhoven op zoek naar graven met relikwieën om te verkopen aan dealers. Wanneer hij wordt opgepakt en veroordeeld blijft Anna alleen achter met de baby en Livio. Aangewezen op elkaar beginnen Anna en Livio een passionele relatie die de gemoederen in het dorp flink doet oplaaien.

Regie: Ugo Chiti (Albergo Roma, Schrijver van: Per Amore Solo Per Amore, Belle Al Bar)
Cast: Maria Grazia Cucinotta (Il Postino, Picking Up The Pieces, A Brooklyn State Of Mind), Lazar Ristovski (Underground, Bure Baruta, Moja Domovina), Giorgio Noè (Pinocchio)



CHICAGO
Te huur vanaf 19 augustus 2003

Winnaar van 6 Oscars waaronder Best Picture en Best Actress in a Supporting Role Catherine Zeta-Jones.

Roxie Hart wil maar een ding en dat is beroemd worden op het toneel. Ze begint een relatie met een louche kerel die haar wijs maakt haar carrière te helpen en wanneer hij opbiecht niets met showbizz te maken te hebben vermoordt Roxie hem koelbloedig. In de gevangenis ontmoet ze haar idool: bitchy zangeres/danseres Velma Kelly, die vastzit voor de moord op haar man en zus. Roxie's advocaat is een showbizzagent en hij zorgt ervoor dat Roxie's verhaal in alle bladen terechtkomt. Daardoor wordt ze beroemd en raakt Velma in de vergetelheid. Maar Roxie's roem kan van korte duur zijn.

Regie: Rob Marshall: regiedebuut
Cast: Renee Zellweger (Bridget Jones's Diary, Nurse Betty, Jerry Maguire), Catherine Zeta-Jones (America's Sweethearts, Traffic, The Mask of Zorro), Richard Gere (Runaway Bride, Primal Fear, Pretty Woman)



Verder kondigt RCV nog de volgende releases voor huurdvd's aan in september 2003:
• The Hours (9 september)
• Equilibrium (9 september)
• Pokemon 4ever (30 september)
• Confessions Of A Dangerous Mind (30 september)

UIT HET ARCHIEF