:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROGUE
ROGUE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-26
FILM
De Amerikaanse reisjournalist Pete (Michael Vartan) maakt met een groepje toeristen een riviercruise door de Australische outback. Hij heeft vanaf het eerste moment al een duidelijk boon voor de blonde toergids Kate (Radha Mitchell). Het lijkt een probleemloos pleziertochtje te worden, tot er iets de boot raakt. De hele groep komt vast te zitten op een klein eilandje. Geen probleem, ware het niet dat het bijna avond is en het eiland langzaam maar zeker onder water komt te staan. Wanneer één van hen hulp besluit te halen, wordt hij gegrepen door iets gigantisch onder water...
 
Enkele jaren geleden schokte de Australische schrijver/regisseur Greg Mclean de internationale horrorwereld met zijn ijzersterke debuut Wolf Creek. Mclean opteerde ervoor om zijn internationaal gewaardeerde horrorprent op te volgen met een bigbudgetproductie over een moordende krokodil. Geef nu toe dat dat na ‘meesterwerkjes’ als Crocodile, Alligator 2: The Mutation en Lake Placid 2 nu niet echt een veelbelovend onderwerp is! Toch slaagt  Mclean er wonderwel in om een meesterlijke horrorfilm af te leveren, die op geen enkel vlak teleurstelt. Niet alleen zijn de uiteenlopende menselijke karakters goed onderbouwd, daarenboven zijn ze geloofwaardig zodat je effectief meeleeft met hun afgrijselijke situatie.

De leden van de cast leveren stuk voor stuk uitstekend acteerwerk en creëren enkele memorabele personages. De talentvolle Mclean regisseert Rogue met vaste hand en pakt nergens uit met opzichtige shots of overdreven gore. In de plaats daarvan geeft hij het verhaal rustig de tijd om zich realistisch te ontplooien. Daardoor is de prent razend spannend, uitermate intens en dankzij een geweldige opbouw op de juiste momenten schokkend. De soundtrack is eveneens geweldig; de speciale effecten zijn verbluffend realistisch en de film heeft over de hele lijn een snedig tempo. Laat u dus niet ontmoedigen door de krokodillenfilmflops uit het verleden, want Rogue is een absolute aanrader voor de liefhebbers van de betere horror!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met een goed contrast en een puik schaduwdetail. Het zwartniveau is prima en de overige kleuren ogen levendig, helder en natuurlijk. Oneffenheden blijven zoals verwacht bij een recente film als deze binnen de perken en vuil is niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en voldoende dynamisch, met zuivere en steevast verstaanbare dialogen. De uitstekende filmmuziek komt goed tot haar recht en de vele klanken en omgevingsgeluiden zijn netjes geplaatst. De subwoofer zorgt voor de nodige ondersteuning en ruis of storingen zijn niet aanwezig. Er is ook een prima Engels Dolby Surround 2.0-spoor aanwezig.

EXTRA'S
Jammer genoeg zijn er geen extra features.

CONCLUSIE
Greg Mclean has done it again! De opvolger van zijn briljant debuut Wolf Creek is een uitermate straffe horrorfilm over - jawel - een moordende krokodil. Beeld en geluid zijn prima, maar er zijn jammer genoeg geen extra's aanwezig. Wel zit er om de keepcase een fraaie holografische kartonnen sleeve die de uitgave een chique uitstraling geeft. Hoe dan ook een must voor de horrorfans!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Greg Mclean
Met: Radha Mitchell, Michael Vartan, Sam Worthington, John Jarratt

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij