:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WAY, THE
WAY, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-02-28
FILM
Herinnert er zich iemand Emilio Estevez nog? Jawel, de sportieveling uit The Breakfast Club en de wilde cowboy uit Young Guns. Ondertussen heeft Estevez het Hollywoodleven achter zich gelaten. Hij schreef samen met vader Martin Sheen een scenario dat hij nadien zelf  regisseerde. The Way is een eerbetoon aan de pelgrimstocht over de Camino de Santiago die ook wel bekend is als De Weg van Jacob.


Thomas Avery (Martin Sheen) is een Amerikaanse dokter die halsoverkop naar Frankrijk moet afreizen om er de stoffelijke resten van zijn zoon op te halen die tijdens een pelgrimstocht is overleden. Aanvankelijk wil Tom enkel het lichaam van zijn zoon recupereren, maar om zijn nakomeling beter te begrijpen besluit de arts om de tocht zelf te maken. Langs het traject ontmoet Tom heel wat mensen uit andere landen. Hij sluit vriendschap met de zwaarlijvige Nederlander Joost (Yorick van Wageningen) die naar Camino de Santiago trekt om af te vallen; er is de Canadese Sarah (Deborak Kara Unger) die ervan overtuigd is dat de lange reis haar zal laten stoppen met roken en er is de Ier Jack (James Nesbitt) die er heimelijk van droomt om de nieuwe James Joyce te worden. De vier stemmen ermee in om de trip samen voort te zetten waardoor een intense vriendschap ontstaat. Doch vergeet Tom nooit dat hij de tocht begon als ode aan zijn zoon.


Het verhaal is misschien op het eerste gezicht wat langdradig, doch giet Emilio Estevez dit moeilijk te verfilmen onderwerp in een mooie prent. Niet dat we daar echt van opkijken, want Emilio bewees met Bobby al eerder dat hij naast een leuke acteur ook nog een degelijke regisseur is. Ook Martin Sheen schittert in deze prent, ook al zijn het de Pyreneeën die de echte ster van deze film zijn. De opnames zijn adembenemend mooi en iedere kijker zal wellicht zeer veel zin krijgen om na het bekijken van deze mooie prent de wandelschoenen van stal te halen.

BEELD EN GELUID
Ofschoon de hoofdattractie van deze film de pracht van de natuur is, zitten we verveeld met een inferieur beeld. Echte storingen zie je niet, maar het lijkt erop alsof de technologie bij Paradiso is blijven stilstaan. De beeldkwaliteit kan je best vergelijken met die van een videotape (gelukkig zonder strepen en bevingen).


EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd.

CONCLUSIE
The Way is een mooie film van een vader die zijn overleden zoon wil begrijpen. Sheen en Estevez vormen het ideale paar om zo'n prent te maken. Naar eigen zeggen was het de bedoeling van Estevez om een film te draaien die pro-people, pro-life, not anti-anything is. De missie is meer dan geslaagd, alleen jammer dat de kwaliteit van de dvd veel te wensen overlaat.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Emilio Estevez
Met: Martin Sheen, Emilio Estevez, Deborah Kara Unger, Yorick van Wageningen, James Nesbitt, William Holden

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
6

Speelduur:
123 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032686


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1/DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen
 

Andere recente releases van deze maatschappij