:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FOOTLOOSE
FOOTLOOSE
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2002-11-10
FILM
Net als Flashdance is Paramount's Footloose een gedateerde dansfilm die nog net de nodige charisma bezit om ook vandaag nog het nodige succes te kennen. Iedereen behalve het jonge volkje zal gecharmeerd worden door de knalprestatie van een jonge Kevin Bacon die destijds één van de meest energieke en levendige prestaties in z'n carriëre neerzette als jonge anarchist en dansfanatiekeling Ren McCormick. Financiële problemen laten stadsjongen McCormick en z'n moeder geen andere keus dan te verhuizen naar het bekrompen plattelandsdorpje Bomont. Een plaatsje met veel gelovigen, zonder politieke machtshebbers maar stevig in de greep gehouden door dominee Moore (John Litgow) die tot dan, en met succes, de 'heidense' activiteiten zoals dansen en plezier in het algemeen verbannen heeft. Het laat zich raden dat funboy McCormick zich hier moeilijk kan bij neerleggen en samen met z'n vriend Willard (Chris Penn) en de dochter van de dominee (Lori Singer) wordt er dan ook gestreden om het verbod op dansen op te heffen en de jongeren in Bomont een eindejaarsbal te bezorgen.

BEELD EN GELUID
Alhoewel het beeld beter overeind blijft dan het één jaar oudere Flashdance kunnen we toch moeilijk spreken van een mooie opgekuiste print. De eerste scènes deden onmiddellijk het ergste vermoeden met veel slijtage, grain en oneffenheden in de print maar dit verbeterde na enkele minuten om uiteindelijk toch af en toe opnieuw op te duiken. Donkere shots zijn eerder wazig en kleurrijke beelden komen moeilijk uit de verf (alhoewel deze film wellicht nooit een kleurrijk palet bezat). Toch kunnen we besluiten dat de film er voor deze dvd-versie nooit beter heeft uitgezien en de beeldkwaliteit, gezien de leeftijd van de film, best meevalt. De geremasterde soundtrack doet wonderen voor de muzikale scènes (met schitterende songs van Kenny Loggins, Shalamar en Denice Williams) maar verder worden de surrounds weinig of niet gebruikt. Alles komt verstaanbaar en helder uit de frontspeakers maar veel detailleringen en achtergrondgeluiden moet je niet verwachten. Wanneer de muziek echter uit je 5 boxen knalt en de huiskamer vult heb je zin om uit je zetel te springen en Bacon's danspasjes na te doen. Meer moest dat voor ons dan ook niet zijn.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Op zich een belachelijke dansfilm die echter gered werd door de fantastische muziek en de puike akteerprestaties van sterren-in-wording Bacon, Penn en Singer. Na flashdance opnieuw een eerder magere en middelmatige dvd-uitvoering (zonder extra's) die de honger van de fans zeker niet zal stillen.


cover
Studio: Paramount

Regie: Herbert Ross
Met: Kevin Bacon, Chris Penn, Lori Singer, Dianne Wiest, John Litgow

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1984

Leeftijd:
AL

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865557525


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Frans Dolby Surround 2.0,
Duits Dolby Surround 2.0,
Spaans Dolby Surround 2.0,
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Pools, Hebreeuws, Kroatisch, Sloveens, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij