SEVEN IN HEAVEN
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-05-13
FILM
In onze rubriek Cineweetjes hebben we het er iedere week over. Filmsterren of befaamde cineasten die zich laten strikken door Netflix. Af en toe (meestal nooit, waar blijft bijv.
Roma?) komen deze films uit op dvd, maar je kan ze met één hand tellen. En die ene hand volstaat ook om het aantal goede films op te noemen die we tot nu toe van de streamingdienst hebben gezien. Much talk about nothing, want eigenlijk blijkt dat Netflix simpelweg het concept van de vroegere televisiefilm heeft heruitgevonden. Ook
Seven In Heaven is zo’n voorbeeld. Ideaal als je wat beeldmateriaal wil tijdens je pizzadiner, maar als film stelt niks, maar dan ook niks voor.
Netflix pakt ook graag uit met grote namen, al was het maar om de cv wat op te fleuren. Deze is er eentje van Blumhouse Productions die
Truth Or Dare,
Unfriended en
Insidious op ons loslieten. Een zin die opmerkelijk genoeg is om de aandacht van de horrorfanaten voor zich te winnen, maar al gauw blijkt ook dat niet meer dan marketing is. Schrikken doe je nooit, je amuseren al evenmin, wel kun je je aan dit onding zitten ergeren en je eraan zitten te vervelen want
Seven In Heaven is een heel flauw boeltje geworden.
Amerikanen hebben steeds een voorliefde gehad voor vreemde spelletjes, zo moet iemand ons maar eens de geneugten van truth or dare uitleggen. Tot dusver kennen we geen enkele tiener die het speel “seven in heaven” spelen (een kaartspel waarbij de winnaar zeven minuten in een kast mag kruipen met een partner naar keuze), maar het overkomt wel Jude (Travis Tope). Hij is de geek van de school en zijn klasgenoten kunnen het niet nalaten om de Beatles-hit te zingen als ze de kerel treffen. Jude heeft geluk, want hij mag met June (Haley Ramm), de stoot van de klas, de kast in. Na zeven minuten is echter de pret op, want de twee komen in een andere dimensie terecht waarbij iedereen anders wordt en de kwaadaardige kant van zich laat zien. De twee proberen er alles aan te doen om terug te keren naar de echte wereld, maar dat is niet zo eenvoudig.
Het is duidelijk dat regisseur Chris Eigeman die ook het script schreef, het moest stellen met een zeer mager budget en dat zie je. Van special effects is geen sprake en soms lijkt de film simpelweg op een uit de hand gelopen feestje voor bakvissen. De premisse van het verhaal is best interessant, maar er wordt simpelweg niets mee gedaan. Van enige uitleg is geen sprake, de dingen gebeuren gewoon zoals ze zijn en na anderhalf uur vraag je je als kijker af waar je in godsnaam nu weer je tijd (of geld) aan hebt verkwist.
Seven In Heaven valt in geen enkele categorie op, behalve in die van de films die je maar beter mijdt.
BEELD EN GELUID
Alles aan
Seven In Heaven lijkt uit de Super Soldi te komen, maar gelukkig hebben de makers de kopers (zijn die er?) een schijfje gegund waar niets op aan te merken valt als we het over het beeld en het geluid hebben. Standaard daar niet van, maar bij dit soort films zijn we bagger gewoon.
EXTRA'S
Hiep hiep hoera, geen extra’s. Dit soort films heeft geen bonusmateriaal nodig, tenzij je je tijd wil weggooien.
CONCLUSIE
Seven In Heaven verscheen in de VS zonder veel poeha op Netflix en alles lijkt erop dat dit qua dvd-release dezelfde kant zal opgaan. Eigenlijk is dit rommel…