:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ANIMAL CRACKERS
ANIMAL CRACKERS (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2024-09-20
FILM
In de jaren '60 was het circus van Horatio P. Huntington (Ian McKellen) een begrip, ondanks het feit dat hij zijn broer Bob (James Arnold Taylor) behandelde als het vijfde wiel aan de wagen. Wanneer echter de lokale madame blanche, Madame Esmeralda (Harvey Fierstein), haar dochter Talia (Tara Strong) liet solliciteren voor een job in het circus, is het hek van de dam, zeker wanneer ze een relatie aanknoopt met Bob en Horatio met vriendelijke aandrang naar de uitgang wordt verwezen. Bob's neefje Owen (John Krasiski) lijkt dan ook gemaakt uit circusmateriaal en voorbestemd om het circus over te nemen, samen met zijn vriendinnetje Zoe (Emily Blunt). Zoe's vader, Mr. Woodley (Wallace Shawn), wil echter maar de relatie toestaan op voorwaarde dat Owen in zijn fabriek voor hondenkoekjes komt werken als hondenkoekjesproever. Bye bye circus.




Enkele jaren later zijn Owen en Zoe getrouwd en hebben een dochter, Mackenzie (Lydia Taylor). Ze krijgen het bericht dat het circus van weleer is afgebrand, en dat Bob en Talia wellicht zijn omgekomen. Horatio plant daarop een coup, en op de begrafenis eigent hij zich het recht toe om het circus verder te zetten, onder zijn eigen naam natuurlijk. Owen erft echter een mysterieuze doos met dierenkoekjes, die blijkbaar magische krachten hebben en de poppen aan het dansen laten gaan...




Dit is een beetje een moeilijke om te bespreken. Deze stripverfilming werd eertijds gedraaid voor Netflix, en tegen de wil van regisseur Scott Christian Sava in werd de prent toch ook uitgebracht op Blu-ray, onder het obscure label Gravitas Ventures. Als u op het internet op zoek gaat naar de film, wordt de Blu-ray vaak betiteld als een bootleg, omdat Sava geen toelating heeft gegeven tot het produceren van een home theatre-versie. Daarenboven beweerde een visser, Rodger May, dat hij het copyright op de film bezat, wat ook weer voor jaren uitstel zorgde. De versie is er nu eenmaal, en heeft een bonafide streepjescode, dus tot nader orde beschouwen wij het als een reguliere release, en laten we het robbertje vechten tussen de rechthebbenden aan de betrokken partijen over. Animal Crackers is een leuke en ontspannende film, waarin vooral slechterik van dienst Ian McKellen zijn duivels mag ontbinden, en zorgen voor een theatraal compleet over de top zijnde, maar leuke performance. Daarnaast zijn er onder meer bijdage van stemacteurs als John Krasinski en Emily Blunt (die ook in het echte leven een echtpaar zijn) en Danny DeVito in deze pretmolen met vooral genoeg humor om te blijven entertainen.




BEELD EN GELUID
De film kan u voor een schijntje in het buitenland vinden op een barebones single layer-release die weliswaar technisch in orde is, maar meer ook niet. Bij een computeranimatiefilm kan er qua beeldvoerig sowieso al weinig fout gaan, en de DTS-HD MA 5.1-track is meer dan voldoende gestoffeerd om de circustoeren die de personages uithalen, voorzien van de nodige surrounds. Gezien de beperkte speelduur van de film, is dit meer dan voldoende.

EXTRA'S

Voor extra's moet u elders wezen. Alhoewel het een schot voor open doel zou zijn om hier een pak dierenkoekjes bij te geven.

CONCLUSIE

Animal Crackers is een leuke nonsensfilm die zowel de kleintjes als de groteren zal aanspreken, vooral voor de compleet van de pot gerukte rol van Ian McKellen.


cover



Studio: Gravitas Ventures

Regie: Tony Bancroft, Scott Christian Sava, Jaime Maestro
Met: John Krasinski, Emily Blunt, Danny DeVito, Ian McKellen, Sylvester Stallone, Patrick Warburton, Raven-Symoné, Wallace Shawn, Harvey Fierstein, Gilbert Gottfried, Tara Strong, James Arnold Taylor, Kevin Grevioux, Lydia Rose Taylor, Tony Bancroft, Anthony Sava, Donna Lynne Sava

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
X

Genre:
Avontuur

Versie:
U.S.A.

Jaar:
2017

Leeftijd:
PG

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
810097775114


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Engels
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij