:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BOYS FROM BRAZIL, THE
BOYS FROM BRAZIL, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-30
FILM
Barry Kohler (een piepjonge Steve Guttenberg) is een jonge nazi-jager die een groep Duitse SS-officieren op het spoor komt tijdens een bijeenkomst (late jaren zeventig) in Paraquay. Aan het hoofd staat Dr. Joseph Mengele (Gregory Peck), die iets in zijn schild voert. In eerste instantie is Erza Lieberman (Laurence Olivier), een oudere ervaren nazi-jager, niet geïntereseerd in Kohlers bevindingen. Na de mysterieuze dood van Kohler raakt Lieberman verstrikt in de nazi-plannen om het Vierde Rijk te stichten en hij reist naar Europa om het naziplot te ontrafelen...

BEELD EN GELUID
Dat de film voor zowel beeld als geluid niet in beste toestand op dvd is gezet, wordt snel duidelijk. Het originele beeldformaat van 1.85:1 mag dan al behouden zijn, het is niet anamorf en de kwaliteit is in het algemeen niet al te denderend. Het beeld bevat constant ruis en printbeschadigingen en bij momenten ogen de kleuren wat dof en mat. Heel af en toe daalt de beeldkwaliteit tot de middelmaat. Al bij al is de actie in de film goed. S
lechter is het gesteld met het geluid. De film is voornamelijk opgebouwd uit dialogen en die zijn te stil opgenomen waardoor het volume noodgedwongen de hoogte in moet. daardoor merk je dat deze Dolby Digital 2.0-monotrack niet zuiver klinkt. Dialogen komen geregeld te schril en te hard over. De Nederlandse ondertitels zijn desgewenst uitschakelbaar. Plaats je je breedbeeld-tv in de "zoom"-stand, dan wordt een groot deel van de ondertitels gewoon weggeknipt; dus even opletten welke instelling je gebruikt.

EXTRA'S
De bijna 50 minuten durende wetenschappelijke documentaire (Nederlands ondertiteld) behandelt het thema klonen en laat voor- en tegenstanders aan het woord. Verder is er een bioscooptrailer en zijn er enkele bio- en filmografieën over de twee hoofdacteurs en de auteur van het boek.

CONCLUSIE
Een onderhoudende thriller gepresenteerd op een povere dvd. Vooraleer tot aankoop over te gaan, kan je de schijf beter een keer huren of de oude videocassette van onder het stof halen.


coverStudio: Video Film/Express

Regie: Franklin J. Schaffner
Met: Gregory Peck, Laurence Olivier, James Mason, Lilli Palmer, Uta Hagen

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1978

Leeftijd:
16

Speelduur:
150 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713053100093


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 2.0 Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• Playing God: Human Cloning
• Cast- en Crewinfo

Andere recente releases van deze maatschappij