:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INCREDIBLE HULK MEETS DAREDEVIL, THE
INCREDIBLE HULK MEETS DAREDEVIL, THE
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2003-08-27
FILM
Ah...jeugdherinneringen aan de groengeschildere bodybuilder Lou Ferrigno zullen ons wel voor eeuwig bijblijven (wat jammer genoeg niet kan gezegd worden van het gedigitaliseerde Ang Lee-poppetje dat onlangs op ons werd losgelaten). Meer achtergrond over het ontstaan van deze Marvel superheld vind je in dit artikel, dus kunnen wij onmiddellijk overgaan tot het bespreken van de vijfde standalone tv-film betreffende deze groene held.


In deze tv-film loopt onze groene superheld Daredevil tegen het lijf. De blinde advocaat wordt toegewezen aan David Banner wanneer deze verkeerdelijk verdacht wordt van verkrachting. Banner wil natuurlijk niet toegeven dat hij in de hulk veranderde om het hulpeloze meisje te beschermen waardoor hij zichzelf in moeilijke papieren werkt. Gelukkig is er nog de blind advocaat a.k.a Daredevil die weet hoe de vork in de steel zit.

De twee raspaardjes uit de Marvel-stal kunnen het blijkbaar goed met elkaar vinden en trekken samen ten strijde tegen de aartsvijand van Daredevil: The Kingpin. Hier en daar zitten enkele schoonheidsfoutjes en plotgaten in de film, maar dit neemt niks weg aan de fantastische jaren 80 sfeer die er rondhangt. Lou Ferrigno is nog altijd de enige echte Hulk en z'n vertolking spreekt ook de dag van vandaag nog altijd tot de verbeelding.


BEELD EN GELUID
Met de nakende release van de gedigitaliseerde hulk in het vooruitzicht was er geen tijd meer om het beeld en geluid van deze originele tv-film op te waarderen. Het originele 1.33:1 beeldformaat ziet er gedateerd uit met weinig detail, zowel in de kleurrijke als in de donkere scènes. Er is bijna voortdurend een lichte ruis aanwezig maar van grain is er dan evenwel weinig of geen sprake. Als we rekening houden met de leeftijd van de film en het onzorgvuldig omspringen met het originele bronmateriaal mogen we concluderen dat de beeldkwaliteit een aanvaardbare kwaliteit bezit.
Een breed geluidsveld moet je hier niet verwachten. Wel heldere stemmen die niet onderdrukt worden door de muziek en geluidseffecten. De achterste speakers blijven evenwel voor het grootste gedeelte volledig geruisloos maar daartegenover staat het baskanaal dat af en toe serieus aangesproken wordt.


EXTRA’S
Geen

CONCLUSIE
Twee Marvel stripfiguren die onlangs een tweede leven beschoren kregen door de grote filmstudio's ontmoeten elkaar in deze low budget tv-film uit 1989. De technische presentatie is ondermaats en er zijn geen extra's aanwezig. De budgetprijs maakt echter veel goed.


cover
Studio: Bridge Entertainment

Regie: Bill Bixby
Met: Bill Bixby, Lou Ferrigno, Rex Smith, John Rhys-Davies, Marta DuBois, Nancy Everhard, Joseph Mascolo

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
4,5/10


Regio:
2

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1989

Leeftijd:
6

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711983457126


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij