:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WALT DISNEY SPROOKJES VOLUME 3
WALT DISNEY SPROOKJES VOLUME 3
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-09-02
FILM
We zitten hier reeds aan het 3e deel van de Disney Sprookjes collectie. Sprookjes is soms wel wat vergezocht en Cartoons zou beter passen, want aan de filmpjes op deze disc is niet echt veel sprookjesachtig aan. De speelduur stelt ook enigszins teleur aangezien we hier maar voor 62 minuten cartoons voorgeschoteld krijgen, wat wel zeer weinig is voor een formaat zoals DVD.



Donald in Mathematicsland:
Net zoals ieder kind heeft Donald Duck een grondige hekel aan wiskunde, de geest van het avontuur probeert daar verandering in te brengen en toont Donald waar wiskunde zoal overal toegepast wordt. Reclame was dus ook al in de tijd van dit filmpje zeer goed ingeburgerd...

Ben and Me
Een erg vermakelijk filmpje deze Ben and Me, want wist je dat Benjamin Franklin al zijn ontdekkingen te danken heeft aan Amos Mouse ? Nee, wel dan wordt het hoog tijd dat je je cultuurgeschiedenis verrijkt en de geschiedenis van de familie Mouse eens van dichterbij bekijkt...

Modern Inventions
Iedereen weet nu ondertussen al dat Donald Duck in niks beter is dan zichzelf in de problemen werken. Ook in deze Modern Inventions is dat niet anders, want Donald bezoekt het "Huis van de Toekomst" en kan nergens met zijn vingers afblijven, wat er volgt spreekt voor zich...

Vooral de 2 laatste filmpjes zijn vrij entertainend en weten voldoende te boeien. Niettegenstaande had men wel wat meer Disneyfilmpjes uit het zeer grote archief op deze DVD mogen zetten.



BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit op de DVD varieert nogal, gaande van voldoende naar behoorlijk goed. Daar de leeftijd van de filmpjes verschilt, verschillen ook de problemen die er bij ieder filmpje vastgestelt kunnen worden. Algemeen kunnen we wel zeggen dat de kleuren zeer helder en levendig zijn. Aan de andere kant is er ons soms wel interliniëring, filmgrain en soms zelfs edge enhancement opgevallen. Zeker deze laatste is onvergeeflijk aangezien deze compleet overbodig is. Interliniëring komt wel vaker voor bij animatiefilms, maar blijft gelukkig nog binnen de perken. Ook bevat het beeld hier en daar krassen en beschadigingen die eigen zijn aan de leeftijd van het beeldmateriaal. Toch kunnen we deze transfer moeilijk slecht noemen aangezien men bij door al deze minpuntjes toch de originaliteit weet te behouden en de warmte die uitstraald van het origineel. Puur technisch gezien had het dus veel beter gekund, maar ook de nostalgie speelt natuurlijk mee zodat we deze transfer toch nog goed kunnen noemen.

Voor het geluid heeft men voor een standaard Dolby Surround 2.0 track gekozen. Een logische keuze aangezien deze cartoons weinig aan een 5.1 remix zouden hebben. Op sommige momenten klinken de dialogen wel een beetje onduidelijk, maar dit blijft gelukkig binnen de perken. Een behoorlijke geluidstrack dus.



EXTRA'S
Mickey’s Uitdaging "De Kasteelschat": Een set-top game op een Disney DVD.. iemand meer uitleg nodig? Nee ik dacht het niet... we kunnen dus wel zeggen dat er geen extra’s aanwezig zijn.

CONCLUSIE
De Disney fans zullen deze release moeilijk kunnen laten voorbijschieten aangezien beeld en geluidkwaliteit voldoende tot goed zijn en ook de filmpjes van het vertrouwde niveau zijn. Een aanrader voor de fans dus!



cover



Studio: Buena Vista

Regie: diversen
Met: -

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
div.

Leeftijd:
AL

Speelduur:
62 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711875957185


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Nederlands Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Engels CC
Extra's:
• Mickey’s Uitdaging "De Kasteelschat"

Andere recente releases van deze maatschappij