:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PARADISE, HAWAIIAN STYLE
PARADISE, HAWAIIAN STYLE
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-09-09
FILM
Rick Richards (Elvis Presley) besluit om samen met zijn vriend Danny Kohana (James Shigeta) op één van de Hawaiaanse eilanden een helikopter-chartermaatschappij te starten. Om echter alle onkosten te kunnen betalen moeten Rick en Danny wel het bedrijfje als onderpand geven voor de lening. Rick voelt zich al snel thuis op het eilandje en heeft er snel de nodige vriendinnen die dan ook meteen voor klanten zorgen en zo dus ook de kassa vullen. Alles lijkt goed te gaan tot Rick op een dag een aantal honden moet vervoeren die nogal rumoerig doen, waardoor Rick een beetje roekeloos gaat vliegen. Dit wordt al snel opgemerkt en voor de beide vrienden er erg in hebben dreigen ze hun vergunning te verliezen wat er toe zou leiden dat ze al hun bezittingen verliezen...


Paradise Hawaiian Style is de zoveelste Elvis-film in de rij. Het is geen geheim dat het in de films om de liedjes gaat en dat het verhaaltje errond steeds dezelfde (onoriginele) standaardformule volgt. Deze Paradise Hawaiian Style doet erg veel aan Blue Hawaii denken. Zoals al gezegd draait het in deze films volledig om de liedjes van Elvis en die zijn dan ook in overvloed aanwezig. Voor de inhoud van de film moet je deze DVD dus zeker niet aanschaffen, de liedjes die zijn van het niveau zoals we dat van The King gewoon zijn.


BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van de DVD is zeer teleurstellend. Er is bijna constant beeldruis aanwezig en ook beschadigingen zijn veelvuldig aanwezig. Een ander groot minpunt is de aanwezigheid van edge enhancement om de scherpte te verbeteren. Dit had men in geen geval mogen doen en komt de beeldkwaliteit in geen geval ten goede. Ook met de kleurverzadiging zit het niet helemaal goed, die lijkt soms net dat ietsje te veel zijn opgeschroefd wat alles een beetje te donker maakt. Wetende dat deze film al meer dan 35 jaar oud is, spreekt wel in zijn voordeel, maar niettemin kunnen we de transfer toch maar voldoende noemen.
Met het geluid is het gelukkig wat beter gesteld. Men heeft 2 verschillende audiotracks in het Engels aangeleverd. Een geremixte 5.1 track en een gerestaureerde 1.0 mono track. Bij de 5.1 track klinken dialogen helder en duidelijk en werd er van een goede spreiding over de frontkanalen gebruik gemaakt voor de muziek. De surroundkanalen worden slechts in zeer beperkte mate gebruikt wat bijzonder spijtig is. Ook de originele mono geluidstrack (beschikbaar via een Dolby Digital 2.0 Mono spoor) werd gerestaureerd voor deze DVD release, de restauratie is zeer geslaagd te noemen, want hoewel monotracks beperkt zijn in dynamiek kunnen we wel meegeven dat deze van zeer hoge kwaliteit is. Een pluspunt voor Paramount dat ze ons de keuze geven tussen de originele geluidstrack en de 5.1 remix.


EXTRA'S
Spijtig genoeg zijn er geen extra’s aanwezig op deze release. Wel dient hierbij vermeld te worden dat Paradise Hawaiian Style werd uitgebracht in de Stars for Sale reeks en dus de lage prijs enigszins het ontbreken van extra’s rechtvaardigt.

CONCLUSIE
Paradise Hawaiian Style is weer een typische Elvis-musical, weinig inhoud en veel liedjes. Beeldkwaliteit is ronduit teleurstellend, maar geluidskwaliteit is dan weer verassend goed. Voor de Elvis fans kan de lage prijs een aankoop rechtvaardigen. Andere mensen zouden we alvast aanraden om de film eerst eens te huren vooraleer je eventueel zou aanschaffen.


Deze DVD maakt deel uit van een 8-delige Elvis-box met daarin de films Paradise Hawaiian Style, Girls! Girls! Girls!, Roustabout, King Creole, Easy Come Easy Go, Blue Hawaii, Fun In Acapulco en GI Blues, verschenen bij Paramount.


cover
Studio: Paramount

Regie: Michael Moore
Met: Elvis Presley, Suzanna Leigh

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Musical

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1965

Leeftijd:
AL

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865558645


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
ederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Bulgaars, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij