:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> G.I. BLUES
G.I. BLUES
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-09-10
FILM
Tulsa McLean (Elvis Presley) is tijdens zijn militaire dienst gestationeerd in West-Duitsland. Hij droomt ervan om na zijn verblijf in het leger een swingende nachtclub te openen in Amerika. Maar het ontbreekt hem aan het nodige geld. Om dit geld toch bij elkaar te krijgen gaat Tulsa een weddenschap aan: kan hij het hart veroveren van de sexy danseres Lili (Juliet Prowse)? Maar alle weddenschappen vervallen als er echte liefde op het spel staat...

Regisseur Norman Taurog zou in totaal negen keer met Elvis samen werken. De eerste keer was met deze G.I. Blues en de laatste keer was met het uit 1968 stammende Live a Little, Love a Little. Net zoals bij al de andere Elvis-vehikels is het met deze G.I. Blues wederom simpel qua plot, personages met de diepgang van een badkamertegel en weinig verbazingwekkend acteerwerk. Maar de film bevat uiteraard weeral een boel muziek en zang van de heupwiegende legende. Een aanrader voor de fans van The King.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.78:1 beeld ziet er, met uitzondering van enkele softere momenten, scherp uit. Het beeld heeft een goed contrast en een degelijk schaduwdetail. Ook met het zwartniveau zit het goed. De aanwezige kleuren zien er mooi uit en ogen natuurlijk. De gebruikte print bevat wel vuil en beschadigingen. Digitale compressiefouten hebben we niet kunnen waarnemen, maar er is wel soms wat minieme filmgrain aanwezig. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een eerder op de voorkanalen gericht geluidsspoor. Enkel bij de muzikale nummers krijgen we een ruimer geluidsbeeld. De dialogen komen mooi uit de centerspeaker en zijn goed te verstaan. Ruis of geluidsstoringen is voor het overgrote deel niet aanwezig. Er is ook een gerestaureerde Engelse Dolby Digital Mono-track aanwezig. Deze heeft een goede kwaliteit, maar we verkiezen toch de duidelijk voller klinkende 5.1-track.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer. That’s it!

CONCLUSIE
Opnieuw draaft rock & roll-legende Elvis Presley op in een verhaaltje met weinig om het lijf. Maar het enige waar de fans waarschijnlijk in geïnteresseerd zijn is dat Elvis zijn zangtalent in de strijd gooit. En wees gerust dat doet hij! Deze DVD heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit. Voor de extra’s moet je het wederom niet doen, want er is buiten de originele bioscooptrailer niets aanwezig. Toch een tip voor de Elvis-fans.

Deze DVD maakt deel uit van een 8-delige Elvis-box met daarin de films Paradise Hawaiian Style, Girls! Girls! Girls!, Roustabout, King Creole, Easy Come Easy Go, Blue Hawaii, Fun In Acapulco en GI Blues, verschenen bij Paramount.


coverStudio: Paramount

Regie: Norman Taurog
Met: Elvis Presley, Juliet Prowse, Robert Ivers, James Douglas, Leticia Roman

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Musical

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1960

Leeftijd:
AL

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865556450


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Engels Digital Mono 1.0
Duits Digital Mono 1.0
Frans Digital Mono 1.0
Spaans Digital Mono 1.0
Italiaans Digital Mono 1.0


Ondertitels:
ederlands, Engels, Frans, Duits, Deens, Noors, Zweeds, Italiaans, Spaans, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij