:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EASTERN CONDORS
EASTERN CONDORS
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2001-09-24
FILM
"The Dirty Dozen" op Chinese wijze staat op het menu. Veroordeelde criminelen krijgen hun vrijheid als ze deelnemen aan een operatie in Vietnam. De Amerikanen hebben er een opslagplaats achtergelaten met een enorme hoeveelheid explosieven en raketten en die mag niet in de handen van de Vietcong vallen. Alhoewel je in de eerste minuten de indruk krijgt dat deze film typische "Hong Kong humor" bevat - wegens de onnozele personages die men gecast heeft voor de criminelen - verandert dat geleidelijk omdat ze gelukkig nauwelijks aan bod komen en omdat ze één voor één omkomen. Schietscènes worden afgewisseld of gecombineerd met kung-fu en dat levert vaak spectaculaire en mooi gefilmde beeldfragmenten op. De regie verdient een pluim: afstandsshots van de omgeving worden opnieuw mooi in beeld gebracht.

BEELD EN GELUID
Digitaal geremasterde film, de kleuren zijn levendig en het beeld is vol detail en vrij van krassen en andere beschadigingen. Het enige minpunt is dat er in donkere vlakken of tijdens nachtscènes compressiefouten opduiken in de vorm van blokvorming. Met de geremasterde 5.1-geluidstrack landen we in het rijtje van de gemiddelde releases: alle kanalen worden niet altijd benut waardoor het ruimtelijk gevoel hapert. De dubbing van de Engelse track is wederom slecht, de synchronisatie van mond en dialoogtekst loopt mank, maar dat is een euvel uit de originele Cantonese versie. De Engelse ondertiteling heeft duidelijk een slag van de molen gehad, de tekst vertelt meestal hetzelfde maar in compleet andere bewoordingen. In sommige gevallen lees je zelfs dingen die helemaal niet gezegd worden.

EXTRA'S
Sammo Hung, regisseur en hoofdrolspeler, is geen onbekende in dit vak. Hij heeft een grote hoeveelheid films op zijn actief staan en daarrover kom je meer te weten in de gesproken biografie. Tevens staan er 2 interviews met de man op de disk waarin hij onder andere praat over "Eastern Condors". Een fotogalerij mocht natuurlijk niet ontbreken alsook de onontbeerlijke trailers. Het is redelijk goed gesteld qua extra's, maar omdat het label "Special Collector's Edition" op de hoes staat, zijn we toch een beetje teleurgesteld ten opzichte van andere Collector's Editions.

CONCLUSIE
Een betere film in het genre, mede omdat ie zich afspeelt in een andere context dan wat we gewend zijn. Leuke ontspannende film die van begin tot einde boeit.


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Sammo Hung
Met: Lung Chan, Kwok Keung Cheung, Charlie Chin, Kar Lok Chin, Billy Chow

Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Oorlog

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
16

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664003886


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Gesproken biografie van Sammo Hung
• Fotogalerij
• Trailers
• Interviews met Sammo Hung

Andere recente releases van deze maatschappij