:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BRIDE OF RE-ANIMATOR
BRIDE OF RE-ANIMATOR
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-06-13
FILM
Enkele maanden na het bloedbad in de Miskatonic Universiteit, duiken dokter Herbert West (Jeffrey Combs) en zijn trouwe assistent Dan Cain (Bruce Abbott) weer op. Het duurt niet lang voordat ze de draad van hun bloederige experimenten opnieuw opnemen. Dit keer creëert de krankzinnige dokter West een vrouw uit dode ledematen en ingewanden. Uiteraard lopen de lugubere experimenten snel uit de hand, met een hoop spuitend bloed, rondvliegende hoofden en afgerukte ledematen tot gevolg. Bride Of Re-Animator is het eerste vervolg op de fantastische horrorklassieker Re-Animator ('85), die geregisseerd werd door Stuart Gordon (Dagon, King of the Ants). De prent kende in 1990 zijn première direct op video en werd behoorlijk goed onthaald door de fans van het origineel. Regisseur Brian Yuzna (Return of the Living Dead III, Rottweiler) - die tevens de producent was van de eerste Re-Animator - maakte dan ook een erg degelijke sequel, met de nodige sfeer, degelijk acteerwerk, macabere humor en lekker gore - en gelukkig ‘klassieke’ - make-upeffecten. Yuzna’s Bride of Re-Animator is uiteraard een hommage aan James Whale’s The Bride of Frankenstein uit 1935. In 2003 maakte Brian Yuzna trouwens nog een tweede sequel met Beyond Re-Animator.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld is spijtig genoeg maar matig scherp, met levensloze en uitgewassen kleuren. Ook het zwartniveau en het detailniveau slagen wat tegen. De gebruikte print oogt over het algemeen proper, maar we hebben wel enkele minieme compressiefoutjes kunnen waarnemen. De Engelse Dolby Digital 2.0-track klinkt vlak en weinig spectaculair, met niet altijd even goed verstaanbare dialogen. Er is tevens een lichte ruis aanwezig.

EXTRA'S
De bioscooptrailer van Bride of Re-Animator, een opsomming van de films die Brian Yuzna realiseerde en drie cross-promotional trailers voor andere bij A-Film uitgebrachte horrorproducties (The Evil Dead, Ju-On: The Grudge en Yuzna’s Society).

CONCLUSIE
Bride of Re-Animator ('90) is een prima sequel op de befaamde horrorclassic Re-Animator uit the golden age of horror (u weet wel... de jaren ‘80). De DVD van A-Film bevat - driewerf hoera - de ongeknipte unrated-versie, maar de technische kwaliteiten zijn spijtig genoeg behoorlijk middelmatig. Bonusmateriaal is zo goed als niet aanwezig.


cover
Studio: A-Film

Regie: Brian Yuzna
Met: Jeffrey Combs, Bruce Abbott, David Gale, Claude Earl Jones

Film:
7/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1990

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777040577


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Filmografie
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij