:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AVENGERS 1967 - EPISODES 16-18, THE
AVENGERS 1967 - EPISODES 16-18, THE
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-06-27
SERIE
The Avengers is zonder twijfel één van de bekendste tv-series aller tijden. De avonturen van John Steed, een combinatie avontuur, actie en soms zelfs wat fantasy spraken eenieder in de jaren 60 aan. Daarbij speelde het feit dat het hier over een typisch Britse serie ging natuurlijk ook een grote rol in, want geef toe, het erg punctuele gedrag van de Britten komt voor ons soms vrij grappig over, om het dan nog maar niet te hebben over de erg droge humor.

Spijtig genoeg heeft The Avengers de tand des tijds niet zo goed doorstaan als andere soortgenoten zoals bijvoorbeeld The Saint met Roger Moore (die nadien de rol van James Bond zou overnemen van Sean Connery). Gevolg is dat The Avengers soms vrij ouderwets overkomt en alles vrij goedkoop len snel in elkaar geflanst lijkt te zijn. De reeks zal de oudere generatie waarschijnlijk erg aanspreken uit nostalgie, maar of de jongere generatie door deze serie nog geboeid kan worden, dat is een vraag die ieder voor zich moet beantwoorden. Bij ons waren de meningen alvast verdeeld.

Op dit schijfje krijgen we 3 afleveringen van het 5e seizoen gepresenteerd. A-Film heeft ondertussen trouwens al een hele deel afleveringen en boxen van deze serie op dvd uitgebracht. De afleveringen op dit schijfje zijn:

Who's Who???
John Steed en Emma Peel proberen een mysterieuze moordzaak op te lossen, deze lijkt echter onoplosbaar. Dat was nou net de bedoeling van de buitenlands geheim agenten Basil en Lola die van plan zijn via een speciale machine van lichaam te verwisselen met Steed en Peel.

Return Of The Cybernauts
De broer van Clement Armstrong heeft voor Steed en Peel een dodelijke val opgezet. Hij denkt namelijk dat het hun fout is dat zijn broer het leven verloor door zijn eigen creatie, de Cybernauts.

Death's Door
Een Europese vredesconferentie loopt gevaar wanneer de hele Britse delegatie geplaagd wordt door visioenen en nachtmerries. Wanneer de Britse afgevaardigde Sir Andrew Boyd in een droom zijn eigen dood ziet en nadien gedood wordt, worden John Steed en Emma Peel er mee belast Lord Melford, de vervanger, levend en wel te houden.

BEELD EN GELUID
Wat vooral opvalt bij de beeldtransfer is dat de kwaliteit per aflevering nogal wat kan verschillen. Wel kunnen we over het algemeen vrij tevreden zijn over de transfer, zeker indien we weten dat de originele opnames in zeer slechte staat waren en er dus duidelijk veel werk verrichtw erd om deze op te knappen. Het resultaat mag er dan ook zijn, zowel kleuren als scherpte zijn erg goed, natuurlijk heeft de tranfer ook zijn fouten. Temeer omwille van de slechte staat van het origineel zijn er hier en daar beschadigingen merkbaar evenals wat lichte filmgrain. Spijtig genoeg treden er hier en daar ook compressiefoutjes op, dat is spijtig, want dit kon vermeden worden. De meegeleverde mono geluidstrack (gespreid over een Dolby Digtial 2.0 stream) klinkt vrij gedateerd, maar is ten allen tijde goed te verstaan en vrij van ruis. We vermoeden dat hiervan niet meer te maken was. Strikt gezien kon het alvast beter, maar technisch gezien was dat waarschijnlijk niet mogelijk. De track is alvast makkelijk te volgen en zeker niet te teleustellend indien we rekening houden met de leeftijd van de serie.

EXTRA’S
Geen extra's, erg spijtig, want we hebben toch de indruk dat hier wel wat meer over te vertellen viel.

CONCLUSIE
The Avengers is een leuke serie, maar zal voor sommigen erg gedateerd overkomen. Wat betreft geluid en beeld hebben de originelen erg geleden onder de tand des tijds, maar er is wel duidelijk veel tijd en werk in gestoken om alles naar een min of meer acceptabel tot goed niveau te krijgen. Een aanrader voor fans van het genre en natuurlijk fans in het algemeen.


cover
Studio: A-Film

Regie: diversen
Met: Patrick MacNee, Diana Rigg en Patrick Newell

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1967

Leeftijd:
12

Speelduur:
150 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777040881


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij