:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARY-KATE & ASHLEY OLSEN - BILLBOARD DAD
MARY-KATE & ASHLEY OLSEN - BILLBOARD DAD
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-08-23
FILM
Tess (Mary-Kate Olsen) en Emily Tyler (Ashley Olsen) wonen in Venice, California, met hun vader Max, een befaamd kunstenaar. Emily is de betere surfer en Tess de betere duiker. Deze laatste bereidt zich voor op de aankomende duikwedstrijd, terwijl Emily zich meer concentreert op de duikleraar. De tweelingzusjes maken zich zorgen over hun pa, die zich sinds de dood van zijn vrouw steeds opsluit in zijn atelier. Ze besluiten dat hij een vrouw nodig heeft om hem op te beuren. Daarom plaatsen ze een contactadvertentie op de grote billboard langs Sunset Boulevard. Na vijf afspraakjes met ‘freaks’ ontmoet Max uiteindelijk Brooke. Het klikt onmiddellijk. Maar Nigel, Max’ impresario, vindt dat deze verliefdheid een slechte invloed vormt op Max’ kunst en smeedt snode plannen...

Weer een typische Dualstar-productie met de beroemde Olsen-tweeling in de hoofdrollen. Dat wil zeggen: stereotiepe personages en oppervlakkige dialogen. Maar toch is het verhaal van Billboard Dad iets beter uitgewerkt dan bij de gemiddelde Olsenfilm. Ashley en Mary-Kate zijn vooral heel schattig in deze film, maar van acteren is weinig sprake. De kleintjes onder ons zullen Billboard Dad wel leuk vinden, maar iedereen ouder dan 10 jaar zal zich steendood vervelen. Alan Metter regisseerde eerder al Police Academy 7: Mission to Moscow (1994) en werkte voor een tweede keer samen met de Olsens voor Passport to Paris (1999).

BEELD EN GELUID
Billboard Dad staat in zijn originele 1.33:1 beeldformaat op dvd. Het beeld bevat op sommige momenten redelijk wat filmgrain, wat nadelige gevolgen heeft voor de beeldscherpte. Er zijn ook enkele kleine digitale compressiefoutjes aanwezig. De print oogt voor de rest voldoende proper en de aanwezige kleuren zien er realistisch. Het Engelse Dolby Digital 2.0-spoor klinkt zoals verwacht weinig indrukwekkend, maar de dialogen zijn gedurende de film steeds goed te verstaan. We hebben geen dramatische oneffenheden in het geluid opgemerkt.

EXTRA’S
Een korte opsomming van de belangrijkste cast- en crewleden. Geeuw…

CONCLUSIE
Volwassenen zullen weinig plezier beleven aan deze Billboard Dad, maar kinderen zullen er des te meer van genieten! Beeld en geluid voldoen, maar bonusmateriaal is buiten de nutteloze cast- & crewpagina niet aanwezig.


cover
Studio: Warner

Regie: Alan Metter
Met: Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen, Tom Amandes, Jessica Tuck

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
AL

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931365192


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Deens, Noors, Zweeds, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Cast & Crew

Andere recente releases van deze maatschappij