:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEUCE BIGALOW MALE GIGOLO
DEUCE BIGALOW MALE GIGOLO
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-01-15
FILM
Deuce Bigalow (Rob Schneider), een kluns en een loser, heeft een job als schoonmaker van aquaria. Veel succes heeft hij niet echt want af en toe wordt hij ontslagen. Zonder succes probeert hij tevens de knappe bediende van de lokale aquariumwinkel te versieren voor een afspraakje, maar de vis bijt niet. Hij probeert na zijn ontslag de eindjes aan elkaar te knopen met kleine klusjes en komt zo in aanraking met de steenrijke Antoine, eigenaar van een blitse Porsche en altijd vergezeld door mooie meiden. Als Deuce heel toevallig bij Antoine wordt uitgenodigd omdat één van zijn exotische en peperdure vissen ziek blijkt te zijn, komt hij te weten dat Antoine een gigolo is. Antoine moet echter hals over kop naar Zwitserland en vraagt aan Deuce om op zijn luxueus appartement te letten en de vis te verzorgen. Uiteraard is de film van daaraf redelijk voorspelbaar. Het hele appartement wordt door Deuce's onhandigheid 'verbouwd'. Om de schade te betalen zal hij het beroep van Antoine moeten uitoefenen: hij wordt gigolo en belandt in allerlei benarde en grappige situaties, de ene al wat platvloerser en vulgairder dan de andere. Deuce raakt danig in de problemen als hij op de hielen wordt gezeten door een gefrustreerde politiedetective die te pas en te onpas zijn broek laat zakken om zijn - ahum - edele delen te demonstreren (gelukkig krijgen we die niet te zien). Tot overmaat van ramp wordt Deuce verliefd op één van zijn klanten.

Rob Schneider, die we ook kennen van kleine bijrolletjes in Big Daddy en The Waterboy, forceert met deze film zijn doorbraak. Het verhaal stelt niet veel voor, maar Schneider past wel perfect in de rol. Qua humorniveau blijft de prent beneden alle peil en als kijker blijf je bijgevolg niet gespaard van de vulgaire, idiote en domme grappen. De film kan je dan ook onderbrengen in de rubriek onderbroekenhumor. Ons kon hij alleszins niet bekoren.

BEELD EN GELUID
De film heeft een anamorf 1.85:1-beeldformaat. Omdat dit een recente release betreft is de transfer uitstekend. Het beeld is uiterst scherp en rijk aan detail, met een prima contrastniveau. Kleuren zijn helder en komen volledig tot hun recht. Fouten, krassen of stofjes zijn nergens te bespeuren. 
Een heleboel verschillende talen als ondertitels op deze schijf. Wij selecteerden de originele Engelse Dolby Digital 5.1-track, die overigens zeer goed klinkt. Het gaat hier uiteraard om een dialoogfilm die voornamelijk gebruikt maakt van de voorste kanalen. De achterste kanalen worden in hoofdzaak ingeschakeld voor de muziek en de achtergrondgeluiden.

EXTRA'S
Bonusmateriaal: featurette, staat er te lezen op de achterzijde van het doosje. En voor de rest niets. Wat blijkt nu? Het gaat hier eerder om een promofeaturette (2,5 min.) met beelden uit de film, vluchtige beelden van op de set en korte interviews met acteurs en regisseur. Nou, dit is geen bonusmateriaal wat ons betreft. Dus geen kwotering, punt uit. En uiteraard heb je helemaal aan het begin de obligate trailers voor andere Disney-films. Gewoonweg enkele malen 'next chapter' indrukken op de afstandbediening en je bent ervan verlost.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Mike Mitchell
Met: Rob Schneider, Arija Bareikis, Eddie Griffin, William Forsythe, Oded Fehr, Gail O'Grady

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
87118875923432


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Pools, Kroatisch, Sloveens
Extra's:
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij