:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KUNG FU - SEIZOEN 2
KUNG FU - SEIZOEN 2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2005-01-06
SERIE
Kwai Chang Caine is de zoon van een Amerikaanse vader en een Chinese moeder. Nadat zowel zijn ouders als grootouders sterven, wil Caine niks liever dan bij de Shaolin tempel in dienst gaan en een volleerde monnik worden. Na veel geduld, lessen in levenswijsheid, behendigheid en de oosterse gevechtskunst is Caine's training afgelopen en gaat hij de wijde wereld in.

Aan de opzet van de serie verandert dan ook bitter weinig in het 2e seizoen, zeker aangezien deze na het eerste seizoen zo succesvol bleek. Caine is nog steeds op zoek naar zijn halfbroer en reist daarbij door heel Noord-Amerika. Op die reis ontmoet hij tal van mensen, de ene al wat vriendelijker dan de andere. Waar hij kan zal hij steeds iedereen proberen verderhelpen, in eerste instantie met woorden, maar indien die niet blijken te werken, met de vuisten. Net als de andere priesters van de Shaolin tempel is Caine een man die altijd de voorkeur geeft aan het uitpraten van een probleem, in plaats van onmiddelijk de toevlucht te zoeken tot geweld. Elke aflevering bevat ook flashbacks naar Caine's jeugd in de tempel, via deze flashbacks kirjgen we iedere keer een wijze les te zien die Caine als jongeling leerde tijdens zijn opleiding.

Wanneer we het 2e seizoen in zijn totaliteit vergelijken met het 1ste seizoen, dan blijkt er wat meer variatie te zitten in de kwaliteit van de afleveringen. Waar we in het 1e seizoen algemeen genomen allemaal goede afleveringen gepresenteerd kregen, durft er hier wel al eens eentje tussen zitten die net dat ietsje minder is. Een ramp is dat natuurlijk niet, want zelfs de "slechtste" aflevering is nog 10 maal beter dan het gros van de televisiereeksen die we tegenwoordig gepresenteerd krijgen.

AFLEVERINGEN
The Well
Nadat hij ziek is geworden door het drinken van verontreinigd water, herstelt Caine op de boerderij van een ex-slaaf die een veilige waterbron heeft. Door zijn verbitterde geest wil hij het water niet delen met zijn door droogte getroffen buren.

The Assassin
Een lang voortslepende bloedvete houdt de jonge geliefden uit twee vijandige families uit elkaar en sleept Caine mee in een directe confrontatie met een moordlustige ninja, die ingezet wordt door een va de famlies.

The Chalice
Caine belooft een stervende priester dat hij de liturgische kelk die de priester gestolen heeft zal terugbrengen. Hierdoor wordt de Shaolin in een conflict gestort met inhalige schurken en wordt Caine herinnerd aan de gebeurtenissen na de dood van Master Po.

The Brujo
Een machtige man houdt een klein stadje in een verlammende greep van angst en dood gevangen. Maar Caine kan terugvallen op de ervaring die hij heeft opgedaan toen hij als jongen onder invloed van een tovenaar kwam, en weet dus hoe hij het kwaad moet bestrijden.

The Spirit Helper
Is Caine het antwoord op de dappere gebeden van een jonge Indiaan ? De jongen is er van overtuigd dat Caine zijn spirituele gids is als de twee op weg gaan om de ontvoerde moeder van de jongen te redden.

The Squaw Man
Marcus is overal van harte welkom zolang hij zijn Indiaanse vrouw niet meeneemt. Maar Caine helpt de ongelukkige Marcus in te zien dat eigenwaarde verder gaat dan de Whiskyfles en de goedkeuring van anderen.

The Salamander
Een jongeman denkt dat hij gek aan het worden is, wanneer hij de kracht verliest om de realiteit van de illusie te onderscheiden.

The Tong
Caine haalt zich de woede van de Tong (de Chinese maffia) op de hals, wanneer hij een Chinees weesje bescherming biedt tegen één van de Tong-kopstukken.

The Soldier
Een legerofficier komt tot de conclusie dat hij misschien toch de verkeerde carrièrekeuze heeft gemaakt. Hij is namelijk niet in staat om eender wie te doden.

The Hoots
Caine helpt een religieuze sekte, wiens overtuiging het is om onder geen enkele voorwaarde geweld te gebruiken. Zelfs wanneer dat tot gevolg heeft dat ze constant bestolen worden.

The Elixir
Een kwakzalver raakt zo bezeten van zijn eigen drankjes en pilletjes, dat in plaats van mensen te helpen, hij ze enkel nog zieker maakt.

The Gunman
Een vrouw komt een iemand ter hulp door het neerschieten van de man van de vrouw. Deze probeerde haar namelijk zelf te doden. Maar rechtvaardigt dat de moord?

Empty Pages of a Dead Book
Een zoon wil de nagedachtenis van zijn overleden vader, een Texas Ranger, eren. Hij probeert criminelen waarmee zijn vader nog een appeltje te schillen had voor het gerecht te brengen. Maar goede bedoelingen op verkeerde gronden brengen de zoon en Caine in de problemen.

A Dream Within a Dream
Caine meldt dat hij een lijk heeft gezien in een moeras. Maar in de stad gelooft niemand het verhaal van Caine, en er wordt ook geen lichaam gevonden. Toch zijn de inwoners erg onrustig.

The Way of Violence Has No Mind
Het wapen of de priester: wat is sterker ? Een Chinese immigrantenbende die een gewelddadig gangsterbestaan eidt, wordt op de proef gesteld door de fysieke en spirituele krachtvan Caine.

Uncertain Bondage
Als Caine en een zuidelijke schone onder meer door haar eigen personeel worden gekidnapt en opgesloten in een diepe groeve, denkt hij terug aan de lessen die hij ooit geleerd heeft over dienen en gediend worden.

Night of the Owls, Day of the Doves
Waneer ze land erven, krijgt een groepje prostituees de kans een nieuw bestaan op te bouwen. Als dit land tenminste niet wordt afgepakt door wraakzuchige veehouders. Caine verdedigt de vrouwen en zet hiermee ook een fout recht die lang geleden is begaan door de Shaolin priesters.

Crossties
Caine zit tussen 2 vuren bij een strijd over landrechten tussen boeren en mensen van de spoorwegen. Hij probeert de boeren te overhalen een compromis aan te nemen en de mensen van de spoorwegen tegen te houden om het compromis als valstrik te gebruiken.

The Passion of Chen Yi
Caine probeert een oude kennis uit de Shaolin tempel te redden die beschuldigd wordt van moord. Het hele gebeuren lijkt echter een grote oplichtingszaak te zijn...

The Arrogant Dragon
Caine werkt zich weer de woede van de Tong op de hals, wanneer hij één van hun ex-leiders beschermt. De man werd namelijk als een verrader bestempelt en de straf die daarvoor geldt is niks minder dan de dood.

The Nature of Evil
Een blinde die uit is op wraak gaat op zoek naar de man die indertijd zijn beste vriend vermoord heeft.

The Cenotaph
Een excentrieke schot betrekt Caine bij een aantal erg mysterieuze en geheimzinnige begrafenis-riten. Ondertussen herinnert Caine zich hoe hij destijds zichzelf in de problemen werkte door een oogje te hebben op de favoriete concubine van de keizer.

BEELD EN GELUID
Spijtig genoeg krijgen we ook bij het 2e seizoen nog steeds een widescreen transfer gepresenteerd. Normaal gezien is dat natuurlijk enkel een rede tot vreugde, maar in het geval van een serie die gefilmd werd in 1.33:1 gaat die regel natuurlijk niet op. In tegenstelling tot andere films of series waar men dit matten van het beeld toepast, lijkt de toegebrachtte schade in het geval van Kung-Fu beperkt. Dat we beeld verliezen is natuurlijk een feit, in veel gevallen leidt dit tot een compositie die beter is dan het origineel. Kwalitatief gezien valt het allemaal erg goed mee. Nog steeds is de intro er het slechtst aan toe. Vermoedlijk werd deze meerdere malen bewerkt, waardoor natuurlijk de kwaliteit er ook steeds weer op achteruit ging. De rest van de transfer heeft als grootste mipunten de bijna constante aanwezigheid van grain en beschadigingen.Wat betreft scherpte en constrast hebben we al helemaal niet te klagen, enkel de verzadiging van de kleuren had misschien iets aangepast mogen worden. Uiteindelijk gaat het hier om een serie van meer dan 30 jaar oud en waneer we daarmee rekening houden is het kwalitatief nog steeds een goede transfer. Bij een Dolby Digital 1.0 geluidstrack zijn de verwachtingen natuurlijk niet echt hoog, hoe kan dat ook anders. De track is vrij van ruis en beschadigingen en dialoog is altijd goed te verstaan. Voldoende voor wat er van verwacht wordt.

EXTRA’S
Spijtig genoeg staan er op deze release geen extra's.

CONCLUSIE
Inhoudelijk gezien sluit het 2e seizoen van Kung-Fu goed aan bij het 1e seizoen. Ook kwalitatief gezien blijft alles nagenoeg onveranderd. Het ontbreken van enige extra's is wel een spijtige zaak. Niettemin zal ook het 2e seizoen niet teleurstellen indien je van het genre houdt en/of het eerste seizoen al bekeken hebt.

OPMERKING
In tegenstelling tot zowel regio 1 als andere landen in regio 2, werd Kung Fu in de Benelux niet uitgebracht als 1 boxset, maar in 4 verschillende volumes die apart te koop zijn. Elk van deze volumes bevat een schijfje dat zowel 2 lagen als 2 zijden heeft!


cover
Studio: Warner

Regie: Alex Beaton, Robert Butler
Met: David Carradine, Philip Ahn, Keye Luke en Radames Pera

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Western

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
73-74

Leeftijd:
12

Speelduur:
1127 min.

Type DVD:
DS-DL

Barcode:
7321931043496


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij