:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> IT'S ALIVE III - ISLAND OF THE ALIVE
IT'S ALIVE III - ISLAND OF THE ALIVE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-04-07
FILM
Een rechter heeft ondanks fel protest van de publieke opinie beslist dat de monsterbaby's, waaronder de 'zoon' van Stephen Jarvis (Michael Moriarty), toch een kans op een relatief normaal leven verdienen. De baby's worden gedropt op een onbewoond eiland en kunnen zich daar ongestoord ontplooien zonder mensen af te schrikken of te vermoorden. Maar dan vijf jaar later sterft de rechter en lijkt de jacht op de monsterbaby's geopend...

It's Alive III: Island Of The Alive - wederom van cultregisseur Larry Cohen (Black Caesar, Maniac Cop) - heeft duidelijk een groter productiebudget dan de twee voorgaande delen, wat zich vertaald in diverse exotische locaties, een grotere cast en crew, veel betere speciale effecten en een aanzienlijk hoeveelheid meer bloed en geweld. En het is dit laatste, de betere speciale effecten (vreemd genoeg niet meer van Rick Baker, maar van Dan Frye) én de bijwijlen snedige humor die gebracht wordt door de voor de rest weinig talentrijke Michael Moriarty (Troll, A Return To Salem's Lot) die van It's Alive III: Island Of The Alive zo’n amusante monsterfilm maken. Pittig detail: duizendpoot Larry Cohen is volop bezig met de voorbereidingen van een remake van het origineel. We kijken er alvast naar uit!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.78:1 beeld oogt bevredigend scherp, met een prima contrast en schaduwdetail. Ook het zwartniveau is prima. De kleuren ogen op hun beurt helder en natuurlijk. De gebruikte filmprint bevat sporadisch een vuiltje, maar is over het algemeen proper. De Engelse Dolby Digital 2.0-track klinkt degelijk, met goed verstaanbare dialogen. Met uitzondering van een kleine hapering tijdens de begincredits hebben we geen storende factoren tegengekomen.

EXTRA'S
Net als bij de dvd van It's Alive II kan je de hoofdfilm bekijken met een audiocommentaar ingesproken door regisseur Larry Cohen. Ook hier vallen af en toe stiltes, maar daarbovenop laat Cohen veel te veel waardevolle informatie liggen. Afsluitend is er de erg korte, maar uitermate amusante bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Met It’s Alive III: Island of the Alive maakte Larry Cohen een leuke monsterprent die menig horrorfan of cultliefhebber zal plezieren. De film is bijna tien jaar na het tweede deel gemaakt met een groter budget en dat is aan de beeld- en geluidskwaliteit van deze dvd te zien! Een must-have voor de fans van de franchise!


cover
Studio: Warner

Regie: Larry Cohen
Met: Michael Moriarty, Karen Black, Neal Israel, James Dixon

Film:
6,5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931117388


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Noors, Zweeds, Grieks, Arabisch, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Audiocommentaar

Andere recente releases van deze maatschappij