:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> YOUNG EINSTEIN
YOUNG EINSTEIN
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2005-06-09
FILM
Deze film gunt ons een blik op hoe de wereld er zou uitzien indien Albert Einstein uit Australië kwam.
Het antwoord is: slecht.

Yahoo Serious is hoofdrolspeler, scenarist en regisseur van deze film. Op het eerste zicht zou je denken dat deze man een multi-talent is. Na zelfs maar een kort fragment te hebben gezien uit Young Einstein stel je jezelf misschien beter de vraag aan welke talenten het deze man ontbreekt. Het is nl. moeilijk te bepalen wat er nu precies het verschrikkelijkst is. Alle taken waar de man zich mee heeft bezig gehouden zijn van dusdanig achterlijk niveau dat het een wonder mag heten dat hij ooit als nobele onbekende Australiër erin geslaagd is om dit project van de grond te krijgen. Een slechte, kinderachtige en ongeïnspireerde regie, een scenario waar zelfs de intelligentie van een platgereden Pekinees door zou beledigd raken, en acteerwerk nog slapper dan dat van Boer Jef met een uitgerafelde dweil op z’n kop. Hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat deze kinkel nog twee andere films heeft kunnen maken én releasen, mag gerust een wereldwonder heten. Gelukkig gaat het progressief met de kwaliteit van zijn palmares achteruit en is zijn debuutprent Young Einstein nog het minst lelijke misbaksel van de visuele diarree waarmee hij de filmwereld heeft opgezadeld. Zo moet het dus overduidelijk niet.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld van deze film werd door Warner veel te goed verzorgd. Spijtg dat het kleurenpalet, de beeldscherpte en het contrast zo kwalitatief zijn, ze hadden er misschien voor kunnen zorgen dat we minder van deze film te zien kregen. Ook het Dolby Surround 2.0 geluid is veel te zuiver. Hopelijk verschijnt er binnenkort nog een versie zonder geluid, zo hoeven we tenminste niet te luisteren naar de onzinnige praat die uit de muil van de hoofdrolspeler komt. De technische specificaties zijn dus veel te sterk. Warner maakt op technisch vlak zelfs geen uitzondering voor
een snertfilm. Deze politiek siert hen (als deze zandzak al technisch goed verzorgd wordt, dan kan je er prat op gaan dat een topfilm zeker goed zal scoren op vlak van beeld en geluid).

EXTRA’S
Enkel de bioscooptrailer. Jammer van het ontbreken van een diepzinnig interview met karakteracteur en topregisseur Google Serious. Spijtig ook dat er geen audiocommentaar terug te vinden is van een gerenomeerd filmhistoricus, dat had ons tenminste nog aan het lachen kunnen brengen.

CONCLUSIE
Young Einstein is een afschuwelijk achterlijke prent. U dacht dat Mission To Moskow uit de Police Academy-reeks erg was? Think again! Dit onding is enkel aan te raden bij mensen die zopas door buitenaardse krachten van hun brein beroofd zijn, en zelfs deze doelgroep is nog twijfelachtig. This disc will self destruct in five seconds... you wish.


cover
Studio: Warner

Regie: Yahoo Serious
Met: Yahoo Serious, Odile Le Clezio, John Howard, Peewee Wilson

Film:
3/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931337304


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Deens, Fins, Noors, Tsjechisch, Hongaars, Hebreeuws, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij