:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> E.R. - SEIZOEN 3
E.R. - SEIZOEN 3
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2005-06-28
SERIE
Anno 2005 hebben we er reeds 11 seizoenen E.R. opzitten. Seizoen 12 gaat in september in première en er volgen al zeker nog een aantal seizoenen. Bij de dvd-releases zitten we echter nog maar aan seizoen 3, ondertussen alweer zo'n 9 jaar geleden. Het 3e seizoen wordt gekenmerkt door het vertrek van het eerste cast-lid dat er van in het begin bij was: Dr. Susan Lewis (Sherry Stringfield), de eerste in een lange rij. Carter ervaart zijn eerste jaar als dokter in de geneeskunde en begint aan zijn opleiding als chirurg, al begint hij na een tijdje wel te twijfelen of dit wel de juiste keuze was. Tegen het einde van het seizoen vervoegt Dr. Anna Del Amico (Maria Bello) de cast, die het hele 4e seizoen nog zal meedraaien in de E.R. van County General. Weliswaar passeren ook weer de nodige trauma's en spoedopnames de revue. Tegen het einde van het seizoen krijgt men zelfs te maken met geweld in de E.R. zelf, iets wat niemand had verwacht.

Dieper gaan we niet in op de algemene verloop van het seizoen, aangezien dit te veel van de verhaallijn zou verraden, voor de extra-nieuwsgierigen onder ons, namen we hieronder een korte inhoud op van elk van de afleveringen: spoilergehalte is natuurlijk erg hoog. Wel is het zo dat elke aflevering van E.R. zoveel gebeurtenissen bevat, dat je de serie met gemak een aantal keren kan herbekijken zonder een constant deja-vu gevoel te moeten ervaren.

AFLEVERINGEN
Dr. Carter, I Presume
Hij is eindelijk dokter en de lat ligt beduidend hoger. Carters eerste dag in zijn nieuwe rol groeit boven zijn hoofd uit, terwijl zijn eigen prestaties aanvankelijk ondermaats blijven. Jeanie verbergt haar HIV-status voor haar collega's.

Let The Games Begin
Jeanie's poging om haar toestand te verbergen, heeft zware financiële gevolgen en een behoorlijke relatie op haar professionele relatie met Benton. Hathaway worstelt eveneens met geldproblemen.

Don't Ask, Don't Tell
De nieuwe stafchef van County General wil een vast aantal patiënten per uur behandeld zie, maar een patiënt met weinig tot geen overlevingskansen slorpt de toegestande tijd van Dr. greene volledig op. Weaver beseft hoe Jeanie evoor staat en stelt haar gerust.

Last Call
Ross brengt een comateuze patiënte, een anonieme vrouw die bij hem de nacht doorbracht, met spoed naar de Eerste Hulp. En Benton krijgt een lesje in mededogen tijdens zijn werk in de kinderafdeling.

Ghosts
Halloween ontaardt in een echte gruwelnacht wanneer Ross en Hathaway de mobiele buurtkliniek moeten bemannen. Benton zorgt voor Halloweengangertjes op de kinderafdeling. En er werd een spook gesignaleerd op de 5e verdieping.

Fear Of Flying
Lewis moet haar vliegangst overwinnen wanneer ze met een reddingshelikopter naar de plaats van een gruwelijk verkeersongeluk wordt gevlogen. Benton vrknoeit zijn ingreep op het jongste slachtoffer van de ramp.

No Brain, No Gain
Greene begrijpt Lewis verkeerd. Carter en Keaton begrijpen elkaar perfect en Ross heeft genoeg zelfkennis om een psychiater te consulteren. Intussen probeert Benton zijn misstap goed te maken door te zwoegen op een verloren zaak.

Union Station
De tijd vliegt en ook de liefde is een vluchtig goed. Een huwelijk in de wachtkamer contrasteert fel met Greene's onvermogen om zijn ware gevoelens voor Lewis te uiten, ook al is het haar laatste dag in de E.R.

Ask Me No Questions, I'll Tell You No Lies
Jeanie's vertrouwelijke medische dossier is niet langer vertrouwelijk wanneer Greene er zijn ergste vermoedens over haar seropositiviteit in bevestigd ziet. Keaton en Carter komen met elkaar in het reine over hun relatie.

Homeless For The Holidays
Wiens kind is dit? Charlie, een straatjoch, brengt de baby van een drugsverslaafde vrouw naar Ross voor een behandeling. Jeanie biecht alles op over haar HIV-besmetting. Carol beleeft een Oekraïense kerst met haar familie en 2 onverwachte gasten.

Night Shift
Een nacht die traag op gang komt, barst plots in alle geweld los: Greene zet zijn carrière op het spel om een leven te redden. Benton ontdekt Carter's geheim. Charlie wordt in elkaar geslagen en de ER lijdt een schokkend verlies.

Post Mortem
De dood van Gant laat Carter niet los en zijn woede over de manier waarop Benton de stagiair behandelde, laait hoog op. Wanneer de gediplomeerde verplegers zich gezamelijk ziek melden, moet Carol het zien te redden met een geïmproviseerde ploeg en neemt ze de schuld op zich voor een fatalie vergissing in de traumakamer.

Fortune's Fools
Een topdag voor Greene: hij en Marquez breien een vriendschappelijk einde aan hun romance en zijn begeleiding van toekomstige stagiairs krijgt alle lof toegezwaaid. Voor Hathaway wordt het een rotdag: ze wordt geschorst.

Whose Appy Now?
Carter is verrukt wanneer hij een appendectomie mag uitvoeren op Benton. Ross heeft het moeilijk met de vraag van een 17-jarige tiender om niet gereanimeerd te worden. Greene moet zich intussen in allerlei bochten wringen om zijn afspraakjes met drie verschillende vrouwen na te komen.

The Long Way Around
Een roofoverval op een buurtwinkel ontaardt in een gijzelingscrisis. Bij de gegijzelden bevindt zich ook Carol, die de winkel omtovert tot een geïmproviseerde spoedafdeling om de gewonden te helpen.

Faith
Benton is hersteld van zijn operatie, maar niet van zijn schuldgevoelens omtrent de dood van Gant. Een en ander loopt niet zoals gepland wanneer Greene een patiënt met het syndroom van Down op een lijst voor harttransplantatie plaatst. Ross krijgt opnieuw zijn terminale tiener over de vloer. Hij is net 18 geworden...

Tribes
Wordt Greene's oordeel beïnvloed door raciale vooroordelen? Twee slachtoffers van vuurwapengeweld - de ene blank, de andere zwart - en een zwarte vrouw met een nog niet opgespoorde hartaandoening doen hem zijn mening herzien.

You Bet Your Life
Carter brengt zijn carrière in gevaar wanneer hij, buiten de geijkte kanalen om, een operatie regelt voor een gokker. En Jeanie bekijkt haar eigen benarde toestand met andere ogen wanneer ze moet zorgen voor een AIDS-patiënte die door haar rancuneuze echtgenoot verafschuwd wordt.

Calling Dr. Hathaway
Een muis in huis - en wie weet, misschien een nieuwe aspirant-dokter? Een genetisch gemanipuleerde labmuis ontsnapt in de spoedafdeling. Hathaway overweegt haar carrière opties wanneer ze een hoge score behaalt op een toelatingsexamen voor de Medische Hogeschool.

Random Acts
Een broer doneert een nier aan zijn zuster, het slachtoffer van een beroerte krijgt een levensreddende behandeling en de ex van Jeanie mag een nieuw soort AIDS-medicijn uittesten. Maar het doelloos geweld waar Greene het slachtoffer van wordt zet een domper op de vreugde om deze daden van barmhartigheid.

Make A Wish
Hathaway is jarig, maar ze wil er geen woord over horen. Carla en Peter moeten zich plots voorbereiden op de vroegtijdige bevalling van hun zoontje. Greene keert terug naar de E.R., maar heeft moeite om zich opnieuw te integreren.

One More For The Road
Ross voelt zich steeds mee aangetrokken tot Hathaway. Charlie verschijnt opnieuw op de E.R. Greene weigert toe te geven dat hij hulp nodig heeft en Carter en Anspaugh kunnen elkaar nog steeds niet luchten. Intussen putten de Boulets sterkte uit hun hernieuwde relatie...

BEELD EN GELUID
In navolging van seizoenen 1 & 2 heeft ook het 3e seizoen van E.R. een 1.78:1 anamorfe transfer gekregen. E.R. werd destijds reeds gemaakt met widescreen in het achterhoofd. Ideaal voor het dvd-formaat, want de serie ziet er zeker dubbel zo goed uit in widescreen. In tegenstelling tot veel transfers waarbij de omschakeling van 1.33:1 naar 1.78:1 gemaakt wordt door te matten, krijgen we bij E.R. gewoon aan de linker- en rechterzijde een pak meer te zien. Wat we destijds op televisie te zien kregen was een pan & scan-versie van het orgineel gefilmde widescreen beeld.

Ook nu weer oogt de transfer erg goed. Beschadigingen zijn schaars of volledig afwezig, ook van andere fouten of artefacten in de transfer is geen spoor te bekennen. Wanneer we dan toch echt even willen mierenneuken: af en toe merkte we al eens wat filmgrain op in de buitenscenes (en dan vooral in het blauwe van de lucht) of een beetje posterisatie. Ons stoorde dat compleet niet... maar voel u vrij om het u wel te laten storen. Dat verandert echter niks aan het feit dat wij dit nog steeds een prima transfer vinden.

Het aantal tv-series met en 5.1 geluidstrack is niet al te hoog, en pas recentelijk duiken ze meer en meer op. Dan bovendien nog bij recentere series die in 5.1 geproduceerd werden. In ieder geval beschikt E.R. over een Dolby Surround 2.0 geluidstrack, een track waarover zeker niet geklaagd mag worden, beschadigingen en ruis zijn compleet uit den boze. De track beschikt over een vrij grote dynamiek en maakt waar mogelijk gebruik van het surroundkanaal. Dialogen zijn steeds kraakhelder en prima te verstaan, hetgeen och wel belangrijk is gezien de soms erg gecompliceerde tekst en het hoge tempo ervan.

EXTRA’S
We waren uiterst aangenaam verrast toen we de box onder ogen kregen. Compleet onverwacht was er in de box toch een vierde disc aanwezig! Dit verklaart mogelijk het uistel van deze release, dat uitstel vergeten we echter snel wanneer dat betekent dat we wel van de extra's kunnen genieten. Bijgevolg kunnen we naast 2 uiterst informatieve en leuke audiocommentaren genieten van volgende extra's:

E.R. specialisten: Fear of Flying
Leden van cast en crew halen herrineringen op aan een van de leukste afleveringen van dit hele seizoen. Dit aan de hand van interviews en beelden uit de serie. Onder de geinterviewden zitten onder andere Sherry Stringfield (Susan Lewis) en Noah Wyle (John Carter).

Korte Film: The Nurses Station
De verplegers en verpleegsters komen aan het woord, ze blikken terug op het 3e seizoen en hebben het over de komische noot die ze dikwijls verzorgen in de reeks.

Weggelaten Scenes en Bloopers
Een aantal verwijderde scenes en de nodige dosis bloopers: lachen geblazen.

We zijn in ieder geval erg blij dat we deze keer ook van de extra's mogen meegenieten. Prima werk Warner!

CONCLUSIE
E.R. is zowat de langstlopende ziekenhuisserie tot op heden en nog steeds boeit ze. Seizoen 3 is en was daar geen uitzondering op. Beeld- en geluidstransfer zijn zoals bij voorgaande seizoenen weer dik in orde. Kers op de taart is dat we in deze box ook de 4e schijf met extra's terug vinden. Hou daarbij ook nog eens rekening met de erg voordelige prijs waartegen deze set te verkrijgen is, en we kunnen dit niet anders dan verplichte kost noemen.


cover
Studio: Warner

Regie: Christopher Chulack, Tom Moore, Perry Lang, Rod Holcomb, Richard Thorpe, David Nutter, Paris Barclay, Davis Guggenheim, Jonathan Kaplan, Jacque Toberen, Michael Katleman, Félix Enríquez Alcalá
Met: Anthony Edwards, George Clooney, Sherry Stringfield, Noah Wyle, Julliana Margulies, Eriq LaSalle

Film:
9/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1996

Leeftijd:
12

Speelduur:
1005 min.

Type DVD:
DS-DL

Barcode:
5051888148518


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Bulgaars, Roemeens, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Audiocommentaren
• ER Specialisten: Fear of Flying
• Korte Film: The Nurses Stations
• Weggelaten Scenes
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij