:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FALLING DOWN
FALLING DOWN
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-01
FILM
Snelwegen zitten overvol. Onze steden gaan gebukt onder terreur. In winkels en restaurants is de klant zelden koning. Het leven in de stad maakt je zo gestresseerd dat je er kwaad van wordt. Maar Bill Foster is meer dan gewoon kwaad. Hij wil wraak nemen. "Ik ga naar huis", zegt Foster, terwijl hij op een bloedhete dag zijn auto midden in een opstopping achterlaat. Maar dan loopt hij een nachtmerrie binnen, die afwisselend absurd grappig en schokkend gewelddadig is. Michael Douglas kruipt in de huid van Foster, een gewone kerel die een gevecht aangaat met de frustraties van het dagelijks leven. Robert Duvall is de gewiekste smeris die koste wat het kost een eind wil maken aan de terreur die de dolgeslagen Foster over de hele stad uitoefent. Falling Down is een verhaal, een verlammende en onconventionele thriller die ons confronteert met de vraag: "Zijn we aan het instorten?"

BEELD EN GELUID
De film wordt hier met een anamorfisch 2.35:1 beeldformaat gepresenteerd dat er voortreffelijk uitziet. Het beeld bevat veel detail en scherpte, en het contrastniveau is optimaal. Minpuntjes zijn dat er soms een shimmer-effect optreedt, met momenten het beeld iets te soft oogt, en heel af en toe beeldruis merkbaar is. De Dolby Surround track (192 kbps) klinkt goed zonder echt te overdonderen. Muziek, dialogen en geluidseffecten blijven helder en duidelijk, en er zijn voldoende lage tonen om sommige actiescènes te ondersteunen.

EXTRA'S
Deze DVD bevat geen extra's.

CONCLUSIE
De film zal niet iedereen aanspreken, zoveel is duidelijk. Kwalitatief is de DVD meer dan okee, alleen jammer dat de extra's compleet ontbreken. Falling Down maakt deel uit van Warner's Best Buy-reeks en de lage prijs kan eventueel de doorslag geven om deze titel vooralsnog aan te schaffen.


cover
Studio: Warner

Regie: Joel Schumacher
Met: Michael Douglas, Robert Duvall, Barbara Hershey, Tuesday Weld, Rachel Ticotin, Frederic Forrest

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
16

Speelduur:
108 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931126489


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Bulgaars, Arabisch
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij