:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> IN TOO DEEP
IN TOO DEEP
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-09-04
FILM
In Too Deep heeft niet eens de Belgische bioscopen gehaald. Naar mijn mening is de film een beetje onderschat en hopelijk krijgt hij in de videotheken een tweede kans. Het verhaal gaat als volgt: Jeffrey Cole (Omar Epps) is een pas benoemde politie-agent die meedingt naar een undercoveropdracht. Na een aantal kleinere tests beslist zijn chef Preston D'Ambrosia (Stanley Tucci) dat de tijd gekomen is voor een serieuze opdracht. Onder de naam Jay Reid infiltreert Jeffrey in de organisatie van Dwayne "God" Gittens (L.L Cool J), die de drugsmaffia van Cincinatti leidt. Beetje bij beetje wint hij het vertrouwen van de groep, maar af en toe moet hij een test doorstaan om er zeker van te zijn dat hij geen agent is. Jeffreys doel is bewijsmateriaal te verzamelen tegen Dwayne en zijn bende en indien mogelijk ze op heterdaad te betrappen tijdens een drugsdeal. Maar Jeffrey raakt gewend aan het undercoverleventje en aan zijn 'broeders' in de organisatie. Vooral met Dwayne ontstaat er een vertrouwensrelatie. Jeffrey bevindt zich tussen twee vuren en hij zal uiteindelijk moeten beslissen voor wie hij partij kiest.

In Too Deep is geen slechte film, maar een echte topfilm kan je het ook niet noemen, daarvoor ontbreekt er spanning in het verhaal, je zit nooit op het puntje van je stoel. LL Cool J acteert wel goed, maar zijn personage boezemt nooit angst in. Hij mag dan het hoofd zijn van een drugsorganisatie, echt dreigend komt hij nooit over. Voorts is de acteerprestatie van Omar Epps voortreffelijk. En gelukkig wordt de film niet overladen met hip-hoptunes. Slechts hier en daar wordt er gebruik van gemaakt. Indien je de mogelijkheid hebt om de film te huren, raad ik je aan om dat te doen. Het is het proberen waard.

BEELD EN GELUID
De film is met een anamorf 2.35:1-beeldformaat op deze dvd gezet. De beeldkwaliteit is goed. Het beeld is scherp en gedetailleerd. Minpuntje is wel dat donkere scènes soms te donker overkomen. Maar afgezien hiervan, een meer dan geslaagde transfer.
De film krijgt een Dolby Digital 5.1-mix waarvan niet alle mogelijkheden benut worden. Het gaat hier om een dialoog gedreven prent waarbij af en toe de achterste kanalen accuraat gebruikt worden voor pistoolschoten, gierende banden, enz. De hip-hoptunes klinken vol en hebben diepe en mooie bassen. De kwaliteit van deze audiotrack is zeker bevredigend.

EXTRA'S
Op het gebied van extra's is het een beetje huilen met de pet op. Er staat wel wat op de schijf, maar het blijft allemaal zeer beperkt: interviews met de acteurs, een B-Roll met handycamopnames voor slechts 2 scènes en een trailer. Ten slotte zijn er ook nog 10 trailers voor andere dvd-titels van RCV. De overigens zeer korte interviews krijgen Nederlandse ondertitels die je desgewenst kan uitschakelen. Dat is ook het geval met de trailer, maar niet met de B-Roll, want daarvppr zijn er geen ondertitels. Heel magertjes allemaal.


cover
Studio: RCV

Regie: Michael Rymer
Met: LL Cool J, Omar Epps, Pam Grier, Stanley Tucci, Nia Long, Hill Harper

Film:
5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045200374


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• Interviews
• B-Roll

Andere recente releases van deze maatschappij