:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOCO LOVE
LOCO LOVE
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-06-26
FILM
Donald Chandler (Roy Werner) zit in zak en as wanneer zijn vrouw hem verlaat. Niet zozeer omwille van het verlies van zijn vrouw, maar eerder omwille van het verlies van zijn échte liefde: zijn restaurant. En daar houdt het niet op, want nadat Donald zichzelf op vrij onhandige wijze van kant heeft proberen te maken, kondigt ook tuinman Miguel zijn vertrek aan. Hij heeft namelijk de loterij gewonnen en heeft het geld van Donald, of beter van diens vrouw, niet meer nodig. Miguel is niet noodzakelijk de beste vriend van Donald, maar als de kassa rinkelt, toont Donald opeens heel wat meer aandacht voor zijn tuinman. Miguel doet hem een voorstel: hij is bereid om Donald het geld voor een nieuw restaurant te lenen op voorwaarde dat Donald met Miguels zus Catalina in het huwelijksbootje stapt. Zo zou Catalina eindelijk aanspraak kunnen maken op een verblijfsvergunning. Donald hapt zonder na te denken toe en dat had hij natuurlijk beter niet gedaan, want Catalina blijkt geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ondanks hun kunstmatige relatie, lijkt er na verloop van tijd toch een vonkje over te slaan en beginnen de twee gevoelens voor elkaar te krijgen. Helaas krijgt Donald terug af te rekenen met zijn ex-vrouw. Haar zogezegde zwangerschap bleek een leugentje om bestwil en haar zogezegde minnaar bleek in rook opgegaan. Ondertussen heeft Donald een bijzonder succesvol restaurant op poten kunnen zetten en zijn ex-vrouw wil maar al te graag mee delen in dat succes. Wanneer Catalina de twee op een voor Donald ongelukkig moment betrapt, haast ze zich terug naar Mexico. Het is aan Donald om zijn ware liefde terug te winnen.

Aan romantische komedies heeft de filmkijker nauwelijks gebrek en gezien dat overaanbod komt het genre dan ook niet vaak vernieuwend uit de hoek. Ook Loco Love, met als originele titel Mi Casa, Su Casa slaagt er niet in om daar verandering in te brengen en houdt vast aan de clichés. Die flauwe en, naar hedendaagse normen, te brave aanpak resulteert in een vreselijk voorspelbare verhaallijn. Op zich hoeft dat nog niet zo’n groot probleem te zijn, mocht men kunnen rekenen op een paar voortreffelijke acteerprestaties. Helaas ontbreekt het de film ook daaraan, want we krijgen een legertje B-acteurs van de slechtere soort voorgeschoteld. De meest opvallende naam tussen dat zootje ongeregeld is ongetwijfeld die van Laura Harring. U herinnert zich ongetwijfeld nog haar opmerkelijke vertolking in de veelbesproken prent Mulholland Drive, een film die behoorlijk wat prijzen en nominaties, waaronder een oscarnominatie voor beste regie, in de wacht wist te slepen. Kijken we even terug op haar carrière na dat grote succes, dan zien we een dalende lijn met deze film als opvallend dieptepunt. Jammer, want zelfs met een voorspelbaar verhaal, kunnen er mooie films gemaakt worden. Helaas hoort Loco Love niet thuis in die categorie. Het meest opvallende aan deze film is wellicht de leeftijdscategorie waaronder hij is thuisgebracht en de kijkwijzers die hij met zich meekrijgt. Geschikt voor leeftijden vanaf 12 jaar en waarschuwingen voor drugsgebruik en grof taalgebruik lijken op zijn minst misplaatst voor dit niemendalletje. Misschien een manier om wat meer kijkers te lokken? Wie zal het zeggen.

BEELD EN GELUID
Loco Love is bekroond met een "Deffie" op het HDFest, een filmfestival ter ere van High-Definition. Helaas maakt de transfer op deze dvd veel minder indruk dan we van het "magische" HD verwachten. De film wordt gepresenteerd met een 1.33:1 transfer. Let wel: we hebben hier te maken met pan & scan, een techniek die doorgaans resulteert in verlies van beeldinformatie. Bovendien bevat de transfer duidelijke sporen van telecine en interlacing. We gaan U niet vervelen met de technische details van deze fenomenen. Wat we U wel meegeven, is dat deze fenomenen zich gewoonlijk voordoen wanneer men de beeldtransfer van een dvd uit regio 1 (NTSC) omzet naar regio 2 (PAL). Daarnaast is het beeld ook geen revelatie op gebied van scherpte. Ook in het geluidsdepartement weet Indies, naar slechte gewoonte, weinig potten te breken. Je hebt de keuze uit een Dolby Digital 2.0 track of een kunstmatig aangemaakte Dolby Digital 5.1 track. Beschouw de 2.0 track maar als "best of the worst", want een unwrapped 5.1 track is een ware marteling van het oor.

EXTRA’S
Het bonusmateriaal beperkt zich tot een trailer.

CONCLUSIE
Loco Love moet doorgaan voor een romantische komedie. Misschien zit er onder het vreselijke acteerwerk en de verschrikkelijke verhaallijn wel iets van beide elementen verborgen, maar dan moet je toch behoorlijk goed zoeken. De carrière van hoofdrolspeelster Laura Harring lijkt volledig ontspoord na het veelbesproken Mulholland Drive. Met dit vehikel is ze in elk geval in een straatje belandt dat er maar weinig heelhuids overleven. Over de technische kant en het bonusmateriaal van deze dvd kunnen we kort zijn: ondermaats.


cover




Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Bryan Lewis
Met: Laura Harring, Roy Werner, Gerardo Meija, Margaret Scarborough, Victoria Regina

Film:
3/10

Extra's:
1/10

Geluid:
4/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714025508824


Beeldformaat:
1.33:1 pan & scan PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1 unwrapped
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij