:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EVENING WITH MARLENE DIETRICH, AN
EVENING WITH MARLENE DIETRICH, AN
Bespreking door: William - Geplaatst op: 2006-09-03
CONCERT
De laatste van de grote voor-oorlogse diva's trad in 1972 nog één keer op voor een video-opname die een ruime verspreiding kreeg in Engeland en de Verenigde Staten. De van afkomst Duitse filmactrice en zangers was toen 71 jaar oud en besloot het openbare leven vaarwel te zeggen en er voor te zorgen dat de mythe die ze een halve eeuw lang zorgvuldige rond zichzelf had opgebouwd, overeind bleef. Daar slaagde ze ook in. Ze trok zich terug op haar appartement in Parijs en overleed er in 1992, na bijna twee decennia van haast totale afzondering.

An Evening With Marlene Dietrich is de registratie van haar unieke concert in het New London Theatre. Ze wordt er begeleid door Stan Freeman en zijn orkest op prachtige arrangementen van Burt Bacharach. Voor de gelegenheid is het grote podium van het theater omgetoverd tot een eenvoudig decor van lange draperieën. Als het orkest inzet verschijnt de blonde godin op het toneel, gewikkeld in een nauwe jurk met diepe halsuitsnijding en verpakt in meters sneeuwwit bont. Een witte engel uit de Roaring Twenties, een nostalgische verschijning uit een tijdperk dat met de Tweede Wereldoorlog definitief zijn beslag kreeg. Marlene Dietrich begint haar optreden met I Get A Kick Out Of You van Cole Porter, één van haar favoriete componisten. De versie van Bacharach is minimalistisch van opzet, veel minder swingend dan de bigband-versie van Frank Sinatra, haast parlando, met een Dietrich die ook op haar 71ste nog verleidelijk en sexy kan zijn. You're The Cream In My Coffee was de song waarmee Dietrich auditie deed bij Josef von Sternberg toen die een actrice zocht voor Der Blaue Engel. De regisseur had de sollicitanten de opdracht gegeven om een treurig lied mee te brengen, maar Dietrich beweerde alleen Amerikaanse liedjes te kennen. Boys In The Backroom is een vlotte saloonsong uit Dietrichs Hollywoodfilm Destry Rides Again (1939) met Dave Stewart in een hoofdrol. The Laziest Girl In Town is opnieuw van Cole Porter voor Alfred Hitchcocks Stagefright (1950). Dietrich brengt het nummer slepend en bewust een beetje ranzig. Johnny, When Du Geburtstag Hat behoort tot het klassieke Dietrich-repertoire. Het arrangement is staccato met een sfeer van grote Hollywoodfilms en wordt in het Duits gezongen: de echte Dietrich, want ook al bleef ze sinds de opkomst van de nazi's weg uit Duitsland, Duitse blijft ze in hart en ziel.



La Vie En Rose op tekst van Edith Piaf, meer parlando dan gezongen, krijgt een zeer klassiek arrangement mee. Dietrich maakt er een rustige vertelling van tegen een druppelende achtergrond van piano en traag glijdende violen. Het meesterschap opnieuw bewezen.


cover



Studio: EMI

Regie: -
Met: Marlčne Dietrich

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1973

Leeftijd:
AL

Speelduur:
75 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
0724349090491


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Mono

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Copyright

Andere recente releases van deze maatschappij