:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 21 JUMP STREET - SEIZOEN 1
21 JUMP STREET - SEIZOEN 1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-10-19
SERIE
Wanneer de jonge politieman Tom Hanson (Johnny Depp) wordt toegewezen aan een speciaal team gaat hij samen met de andere jonge agenten Judy Hoffs (Holly Robinson Peete), Doug Penhall (Peter DeLuise) en Harry Truman Ioki (Dustin Nguyen) undercover naar scholen om er de jeugdcrimaliteit te bestrijden. Het team is gestationeerd in een oude kapel op 21 Jump Street...

Vraag ons niet waarom maar om één of andere reden zagen wij vroeger (lees: tijdens onze jeugdjaren) nooit een volledige aflevering van de serie 21 Jump Street. Het is maar de vraag of wij indertijd veel gemist hebben, we durven het alvast luidop te betwijfelen. Misschien was de serie interessanter, innovatiever en pertinenter op het moment dat ze werd uitgebracht maar het staat als een paal boven water dat 21 Jump Street anno 2006 erg verouderd is en dan hebben we het niet alleen over de gruwelijke kapsels en de erg foute 80's kledij. Wellicht dat de gemiddelde tv-kijker in de jaren '80 heel wat goedgeloviger was dan nu want zowel het basisgegeven waaraan de serie werd opgehangen, de personages als de individuele verhaallijnen zijn soms uitermate ongeloofwaardig, om niet te zeggen serieus ridicuul. Het is natuurlijk wel zo dat de serie vooral gericht was op tieners en dat de jaren '80 niet echt gekend staan om tv-series met een hoog realititeitsgehalte, denken we maar aan Knight Rider of The A-Team (waarin een tank bij wijze van spreken ineen kon geknutseld worden uit een blik doperwten, een aansteker en zevenendertig elastiekjes) maar op een bepaalde manier weten deze series toch overtuigender en realistischer over te komen dan 21 Jump Street. De serie wordt in ieder geval ook niet geholpen door het vaak moraliserende toontje en het acteerwerk dat gaat van knullig tot tenenkrommend slecht. 21 Jump Street mag dan wel de grote doorbraak betekend hebben voor klassebak Johnny Depp (Depp was trouwens niet de eerste keuze voor deze rol) alvast niets van wat we hier te zien krijgen laat vermoeden dat hij later zou uitgroeien tot één van de belangrijkste, populairste en meest interessante acteurs van zijn generatie. Uiteindelijk zouden er 103 afleveringen van 21 Jump Street gemaakt worden die in Amerika werden uitgezonden tussen 1987 en 1991. Het is slechts één van de vele successeries die bedenker Stephen J. Cannell (Wiseguy, The A-Team, The Commish) op zijn conto mag schrijven.

AFLEVERINGEN
We krijgen in deze box 11 afleveringen van het eerste seizoen verdeeld over drie schijfjes. Het valt te betreuren dat de pilot (twee delen) niet weerhouden werd voor deze release, we krijgen dus in feite maar 11 van de 13 afleveringen.

Disc 1:
1.1. America, What A Town
1.2. Don't Pet the Teacher
1.3. My Future Is So Bright, I Gotta Wear Shades
1.4. The Worst Night Of Your Life

Disc 2:
1.5. Gotta Finish The Riff
1.6. Bad Influence
1.7. Blindsided
1.8. Next Generation

Disc 3:
1.9. Low And Away
1.10. Blown To 35
1.11. Main Streets And Pastel Houses

BEELD EN GELUID
Ondanks het feit dat onze verwachtingen niet meteen hoog gespannen waren met betrekking tot de beeldtransfer werden wij toch nog ontgoocheld door de hier afgeleverde kwaliteit. Die is namelijk vaak nauwelijks beter dan bij een VHS-tape. De hoeveelheid printbeschadigingen valt al bij al nog mee maar de transfer ontbeert contrast of de nodige scherpte. Ook de Engelstalige Dolby Digital 2.0-track weet weinig indruk te maken maar deze voldoet voor een serie als 21 Jump Street.

EXTRA'S
We moet het doen zonder extra's.

CONCLUSIE
Ondanks het feit dat 21 Jump Street vaak gedateerd en ietwat prekerig overkomt willen we de serie niet als slecht omschrijven. Een beetje doorzettingsvermogen lijkt ons echter mooi meegenomen gezien de eerste afleveringen zonder twijfel de zwakste zijn. Mede door het feit dat de kwaliteit van deze box verre van overdonderd is lijkt deze release ons vooral voer voor nostalgici.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Diversen
Met: Johnny Depp, Steven Williams, Holly Robinson Peete, Peter DeLuise, Dustin Nguyen


Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
12

Speelduur:
500 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij