:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 2000 MANIACS
2000 MANIACS
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-11-29
FILM
Terry Adams: What does it mean?
Tom White: It means this centennial is a centennial of blood vengeance! It means... It means we're here to be killed!


Zes jonge toeristen komen door een valse wegomlegging in het dorpje Pleasant Ville terecht. Ze worden er onmiddellijk ontvangen als ere gasten van het eeuwfeest dat er die dag plaats vindt. Al snel vraagt het zestal zich af welke gebeurtenis van 100 jaar geleden precies herdacht wordt als ze op de vlucht moeten slaan voor 2000 maniakken onder leiding van de plaatselijke burgemeester...

Nadat wij tijdens de laatste editie van het BIFFF konden genieten van de remake 2001 Maniacs waren wij des te meer benieuwd naar de originele 2000 Maniacs, een film die door de jaren heen toch een zekere cultreputatie wist op te bouwen. Ondanks het feit dat het origineel toch het één en ander te bieden heeft bleven wij ditmaal toch ietwat op onze honger zitten, niet in het minst doordat 2000 Maniacs gedateerd overkomt op zowat alle vlakken. Het verhaal is simplistisch, het acteerwerk uitermate slecht en de muziek irritant. De special effects ogen fake, om niet te zeggen erg klungelig. Terwijl al deze elementen bij bepaalde films (Blood Feast om er maar één op te noemen) als een pluspunt ervaren kunnen worden is dit niet het geval bij 2000 Maniacs waardoor de aandacht bij momenten gaat verslappen. We delen dan ook de mening niet als zou 2000 Maniacs de beste en meest interessante film zijn uit de carrière van Herschell Gordon Lewis.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is, zelf als we rekening houden met de leeftijd en de oorsprong van de film, pover te noemen. Het beeld oogt niet alleen afgewassen het bevat ook heel wat printbeschadigingen zoals grain, vuil en krassen. De kleuren ogen onnatuurlijk en soms lijken ze ietwat in elkaar over te vloeien. Ook de Engelstalige Dolby Surround 2.0-track is matig te noemen. De hoeveelheid ruis valt nogal mee maar de track klinkt hol. Ook krijgt de track te kampen met een wisselend volumeniveau. Uiteraard hebben zowel de povere beeld- en geluidskwaliteit geen al te grote invloed op het kijkgenot bij een film als 2000 Maniacs.

EXTRA'S
Naast een erg on-interessante behind the scènes featurette (16.30 minuten) met ongebruikt beeldmateriaal moeten we het stellen met trailers voor 2000 Maniacs, Deadly Weapons, Double Agent 73 en Blood Feast.

CONCLUSIE
Wie geen van beider films kent raden wij zonder twijfel 2001 Maniacs aan, een film die op alle vlakken beter is dan deze 2000 Maniacs.


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Herschell Gordon Lewis
Met: Jeff Allen, Jerome Eden, William Kerwin

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
4,5/10

Beeld:
4,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1964

Leeftijd:
16

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers,
• Behind the scenes

Andere recente releases van deze maatschappij