:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LOOSE CHANGE: THE TRUTH ABOUT 9/11
LOOSE CHANGE: THE TRUTH ABOUT 9/11
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-01-03
DOCUMENTAIRE
Ondanks dat het hier gaat om een documentaire in elkaar geflanst door een twintiger uit New York, maakte deze Loose Change wereldwijd behoorlijk wat golven! Aan de hand van feiten en andere actuele informatie over de aanslagen van 9/11 brengt Dylan Avery vreemde dingen aan het licht die veel mensen al lang dacht, maar niet luidop durfden te zeggen. We hebben het hier over zaken zoals waarom er onder andere géén brokstukken te vinden waren waar vlucht 93 is neergestort of waarom er van het Pentagon helemaal geen videobeelden 'mochten' vrijgegeven worden door de FBI. Met slimme montages, scherpe en directe vragen en grappige animaties houdt Avery het boeiend, waardoor we - ondanks dat het geheel met een stevige scheut zout moet genomen worden - zeker kunnen aanbevelen.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 beeld is samengesteld door computeranimaties, korrelige nieuwsbeelden en dergelijke toestanden, dus verwacht hier geen feilloos beeld. Maar de beelden zijn voldoende zuiver, met realistische kleuren. De Engelse Dolby Digital 5.1-track voorziet al de speakers van hetzelfde geluid, wat niet altijd even realistisch klinkt. Het Engelse Dolby Surround 2.0-spoor klinkt behoorlijk en verdient dan ook onze voorkeur.

EXTRA'S
Een introductie (19 min.) door een zekere Daan De Wit die de documentaire laat zien aan LPF-kamerlid Mat Herben, welke daaropvolgend zijn mening geeft. De Wit heeft ook een gesprek met economisch journalist Willem Middelkoop. Extra nummer twee is een proloog door Avery van een kleine acht minuten.

CONCLUSIE
Loose Change is een amusante en tegelijk interessante kijk op de 'complot'-kant van de 9/11-zaken. De technische kwaliteiten van het schijfje voldoen.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Dylan Avery
Met: -

Film:
7,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL - Huur)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
70 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Introductie,
• Proloog

Andere recente releases van deze maatschappij