:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EATEN ALIVE
EATEN ALIVE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-05-02
FILM
Er worden onder andere in New York enkele mensen koelbloedig vermoord met in gif gedoopte pijltjes. Voordat de dader kan ondervraagd worden komt deze om bij een auto-ongeluk. De dader heeft echter wel een filmkan bij zich met daarop de naam Diana Morris, welke al een tijdje vermist is. Haar zus Sheila (Janet Agren) besluit op onderzoek te trekken naar haar zus en komt zo terecht in de jungle van Nieuw-Guinea, bevolkt door een gestoorde sekte en een resem bloeddorstige kannibalen...

Het wereldwijde schandaalsucces van Cannibal Holocaust van Ruggero Deodato ontketende een zondvloed aan kannibalenfilms, de ene nog smeriger en ranziger dan de andere. Een jaar voordat Unberto Lenzi de grenzen van het fatsoen verlegde met het beruchte Cannibal Ferox, kwam de regisseur op de proppen met het minder beruchte, doch zeker geslaagde gore-epos Eaten Alive (originele titel: Mangiati Vivi). Het scenario is licht onnozel, maar het siert Lenzi dat hij tenminste probeerde om de kannibaalfilm wat te vernieuwen. Vers van Cannibal Holocaust doet Robert Kerman opnieuw waar hij goed in is en genrefans zullen ook Ivan Rassimov en Me Me Lai (beiden bekend van onder andere The Man From The Deep River ofte Deep River Savages uit 1972, eveneens in een regie van Lenzi) herkennen. Maar liefhebbers halen dergelijke titel uiteraard niet in huis voor de fijnzinnige dialogen en het goede acteerwerk, maar natuurlijk des te meer voor de hoeveelheid bloot en bloedige toestanden. Maar wees gerust want de film zit tot de nok vol met geweld en bloot. De speciale make-up effecten zijn overigens erg overtuigend, alleen spijtig dat er in de film ook weer wat dieren op weerzinwekkende wijze moesten sterven 'just for the sake of art'.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld laat wat te wensen over. Allereerst is het beeld erg korrelig en onscherp. Dit geeft het beeld een gedateerde aanblik. Gelukkig zijn de kleuren helder en ogen deze voldoende natuurlijk. De gebruikte print ziet er tevens ook proper uit. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt aan de beperkte kant. Sommige muzieknoten klinken wat vals, hier en daar is er wat ruis en lichte kraakjes te horen en spreiding moet je uiteraard ook niet verwachten. De dialogen worden wel goed weergegeven en zijn prima te verstaan.

EXTRA'S
Uiteraard de originele bioscooptrailer, maar ook promotietrailers voor Zombie Holocaust en House On The Edge Of The Park. Tenslotte hebben we een slideshow met een resem heerlijk ranzige Duitse lobby cards.

CONCLUSIE
Hoewel de film niet dezelfde status heeft als de ultragore kannibelenklassiekers Cannibal Holocaust en Cannibal Ferox is deze Eaten Alive van Unberto Lenzi toch ook niet bestemd voor de mensen met gevoelige magen! Het geweld en de sappige toestanden spatten enthousiast van het scherm af, waardoor het niet verwonderlijk is dat deze film herkend wordt als een classic in het genre. Een aanrader voor de liefhebbers van het hardere werk. De dvd-uitvoering van De Filmfreak is prima.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Umberto Lenzi
Met: Robert Kerman, Ivan Rassimov, Janet Agren, Me Me Lai, Mel Ferrer

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1980

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
Bioscooptrailer,
Slideshow,
Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij