:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI MIAMI, SEIZOEN 3.13-24
CSI MIAMI, SEIZOEN 3.13-24
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-05-06
SERIE
In vergelijking met de vorige CSI-, CSI Miami- en CSI New York-boxen krijgen we ditmaal, meer dan ooit, een pak afleveringen met een duidelijke rode draad. Alhoewel de rode draad niet altijd even goed (lees: realistisch / overtuigend) is uitgewerkt, zorgt deze er toch voor dat wij bij het eind van een aflevering in spanning uitkeken naar de volgende episode. De laatste jaren hebben we meer dan 200 afleveringen gezien van CSI en de spinoffs en we kunnen niet anders dan vaststellen dat de series gebaat zijn met een verdere uitdieping van de personages en het uitwerken van verhaallijnen die diverse episodes overspannen. Als we er even de laatste boxen bijnemen van CSI en CSI New York dan valt onmiddellijk op dat de laatste CSI New York-box ons meer wist te bekoren, juist omwille van de rode draad die doorheen deze afleveringen liep. We hebben het al eerder aangegeven: de sterkte van de CSI-franchise (de afleveringen zijn los te bekijken = lage instap drempel) is tegelijk ook een zwakte. Gelukkig hebben de producenten dit blijkbaar ook in de gaten en werd er besloten om bepaalde personages meer diepgang te geven en een aantal langere verhaallijnen uit te werken. De makers weten ook de spanning erin te houden door in deze afleveringen twee zogenaamde "recurring actors" (acteurs / bijrolspelers die in diverse afleveringen te zien waren) en één hoofdpersonage uit de serie te laten verdwijnen. Zoals steeds krijgen we een aantal interessante gast acteurs, zo kan u ondermeer Tony Hawk (wellicht de beste skateboarder ooit), Eric Roberts, Lance Reddick (Cedric Daniels uit The Wire) en Andre Royo (Bubbles uit The Wire) aan het werk zien. Het muzikaal lekkers komt ondermeer van The Prodigy, Massive Attack en Tito Puente.

AFLEVERINGEN
We krijgen in deze box 11 "gewone" afleveringen en 1 dubbele:

Disc 1:
3.13. Cop Killer
Het CSI-team moet in actie komen als een politieman wordt doodgeschoten tijdens een verkeerscontrole. De moordenaar steelt het pistool van de agent en gijzelt een 17-jarige jongen, die graag politieagent wil worden en meereed in de patrouillewagen. Ondertussen loopt de spanning tussen Horatio en Rebecca hoog op, als ze een verhitte discussie hebben over de manier waarop de zaak behandeld zou moeten worden.

3.14. One Night Stand
Het cruiseseizoen is weer aangebroken in Miami waardoor het aantal mensen in de stad flink toeneemt. De CSI-ers hebben dan ook een ruime keuze aan verdachten, als in een suite van een van de populairste plaatselijke hotels een liftjongen wordt vermoord. Ondertussen moet Calleigh de zaak omtrent een vrouwelijke toerist onderzoeken. Ze was vermist en werd daarna dood gevonden, nadat ze met haar man deelnam aan een 'friction party'.

3.15. Identity
Een vrouw wordt in haar geheel opgeslokt, gedood en weer uitgespuugd door een boa constrictor. Het bewijsmateriaal leidt Horatio en zijn team naar een geheime drugsmokkel waarbij grote slangen worden gebruikt om drugs het land binnen te smokkelen. Als snel gaan de verdenkingen in de richting van Clavo Cruz, een aartsvijand van Horatio. In de tussentijd moet Wolfe de waarheid zien te achterhalen in een moeilijke zaak: twee vrouwen zeggen allebei dat ze het slachtoffer zijn van een identiteitsdiefstal en dat de ander de dader is.

3.16. Nothing To Lose (deel 1 & 2)
Er woedt een enorme brand in de Everglades. Zelfs plaatselijke gevangenen worden ingezet om het vuur te bestrijden. Maar dan ontsnapt een seriemoordenaar en Horatio moet achter hem aan voordat hij opnieuw kan toeslaan. Het lichaam van een student wordt gevonden. Hij is doodgeschoten, maar het vuur heeft de plaats delict verwoest. Als het team illegaal gestookte drank en zelfgemaakte munitie in de buurt vindt, leidt het bewijsmateriaal naar een brandstichter die een moord probeert te verbergen.

Disc 2:
3.17. Money Plane
De CSI-ers moeten iemand opsporen die een laserstraal heeft gebruikt om een piloot te verblinden en zo een vliegtuig heeft neergehaald met meer dan een miljard dollar aan boord. De plaats delict laat een slachtoffer zien, een jonge fondsenwerver, die nog voor de crash in het vliegtuig werd vermoord. Het team heeft weinig aanknopingspunten. Wanneer Calleigh samen met haar ex-vriend detective Hagen een zaak doet, zou hun romantische verleden wel eens voor problemen kunnen zorgen.

3.18. Game Over
Het lichaam van een 'extreme skateboarder', die werkte als tester van videogames, wordt gevonden na een auto-ongeluk. CSI vermoedt een vies spelletje als bewijsmateriaal vaststelt dat de jongen nog voor het ongeluk is vermoord in de studio van het gamebedrijf. Ondertussen komt Horatio een voormalig pornoster te hulp. Zij was ooit betrokken bij een zaak met Tim Speedle. Een seksvideo die ze ooit maakte met haar vriend is gestolen en dreigt nu haar verleden te onthullen.

3.19. Sex & Taxes
Twee belastinginspecteurs worden gevonden, ze zijn vermoord. Dat kan maar één ding betekenen: het is weer tijd om belastingen te betalen. Eén inspecteur is doodgeschoten in zijn atuo, terwijl de andere ambtenaar is neergeschoten op een jacht dat hij in beslag wilde nemen. In beide zaken leidt het bewijsmateriaal naar mensen die de belastingdienst een fikse som geld verschuldigd zijn. In het lab loopt de spanning op tussen Delko en Wolfe.

3.20. Killer Date
Horatio's leven verandert voorgoed als hij belangrijke dingen te weten komt over zijn overleden broer Raymond. Ondertussen onderzoekt het CSI-team de dood van een jonge vrouw die werd gesmoord gevonden in een zogenaamde 'bed-bar'. Valera wordt onder toezicht gesteld door de rechterlijke macht, nadat ze in een van haar zaken had geknoeid met DNA. Delko raakt door onoplettendheid zijn badge kwijt, met alle gevolgen van dien...

Disc 3:
3.21. Recoil
Na een bitter gevecht van een echtpaar rond de voogdij over hun dochter worden buiten de rechtzaal kogels afgevuurd. Kogels vliegen in het rond en de moeder van het meisje lijkt het doelwit. Als het schimmige verleden van de moeder aan het licht komt, blijken er heel wat mensen te zijn die haar wel neer zouden willen schieten. Een man die de kabel van zijn buurman heeft gestolen, overlijdt nadat hij uit een raam op de zestiende verdieping is geduwd. Het blijkt dat hij wel ergere misdaden op zijn naam heeft staan dan alleen een diestalletje.

3.22. Vengeance
Een voormalig football-ster wordt vermoord op een reünie van de middelbare school. De CSI-ers moeten iedereen ondervragen om er achter zien te komen wie er zo lang zo'n diepgewortelde wrok op na hield, dat hij of zij na al die tijd nog iemand heeft vermoord. Als Horatio en Delko aankomen bij een plaats delict, zien ze dat die al onder handen genomen is. Het ontbrekende bewijsmateriaal bevat een duistere waarheid, een FBI-agent is vastbesloten om het onderzoek geheim te houden.

3.23. Whacked
De CSI-ers moeten het fysieke bewijs voor een dubbele moord opnieuw onderzoeken. De executie van een man die is beschuldigd van moord wordt op het laatste moment uitgesteld, nadat er is gebleken dat er misschien wel met DNA is geknoeid. Het wordt een race tegen de klok. Ondertussen worden ze opgeroepen voor opnieuw een dubbele moord, die verdacht veel lijkt op de zaak waar ze aan werken...

3.24. 10-7
Tijdens het onderzoek naar de moord op een man die werd ingehuurd om bommen te maken voor terroristen, vindt Horatio sporen die hem ten zeerst in verwarring brengen. Terwijl Calleigh een plaats delict onderzoekt, houdt een onbekende een pistool tegen haar hoofd. Na een dodelijke confrontatie in haar wapenlab, twijfelt ze aan haar positie als CSI-er.

BEELD EN GELUID
Net zoals bij de vorige boxen van CSI Miami staat het beeld in het 1.78.1 beeldformaat op deze dvd. We krijgen een goede beeld- en geluidskwaliteit met een kleurniveau, contrast en een scherpte die ons tevreden stemmen. Glasheldere dialogen, geen ruis, goed uitgebalanceerde lage tonen en een aangenaam gebruik van de achterkanalen zorgen voor een prima geluidstransfer.

EXTRA'S
Naast het gebruikelijke audiocommentaar (ditmaal Ann Donahue voor aflevering 3.23 Whacked) krijgen we opnieuw een aantal korte, maar niet oninteressante, documentaires. In Locations - Coast to Coast (11 min, te vinden op disc 2) krijgen we meer informatie over hoe bepaalde locaties bewerkt worden (voornamelijk met de computer) om beter binnen de afleveringen te passen. In Medical Examiner School (te vinden op disc 3) geeft John Haynes, technisch adviseur van de serie, informatie over diverse soorten verwondingen en doodsoorzaken . De featurette bestaat uit de volgende onderdelen: Introduction (1:06 min), Crime scene process (1:48 min), The autopsy (1:55 min), Gunshot wounds (2:14 min), Blunt force trauma (2:14 min), Toxicology (1:50 min), Stabbings (1:05 min), Asphyxiation (1:16 min). De extra's worden afgesloten door CSI: Miami – Delivering the Goods (13 min, te vinden op disc 3) waarin we een terugblik krijgen op het derde seizoen. Het accent ligt hierbij vooral op het verdwijnen van Rory Cochrane en de komst van Jonathan Togo.

CONCLUSIE
Deze CSI Miami-box staat ook nu weer garant voor uren kijkplezier.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Diversen
Met: David Caruso, Emily Procter, Kim Delaney, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
543 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentaartrack,
• Making of-documentaires

Andere recente releases van deze maatschappij