:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI MIAMI, SEIZOEN 4.1-12
CSI MIAMI, SEIZOEN 4.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-05-30
SERIE
De toon voor dit vierde seizoen is onmiddellijk gezet met de coole shootout bij het begin van de eerste aflevering From The Grave. Van de drie CSI's is deze Miami ongetwijfeld de serie met de meeste langere verhaallijnen, iets wat zeker bijdroeg tot de charme en de sterkte van de twee vorige CSI Miami-boxen. Ook tijdens de eerste twaalf afleveringen van het vierde seizoen zijn er verschillende plot elementen die verschillende keren terugkeren: de mol in het labo, de familiale problemen van één van de teamleden, de gezondheidsproblemen van een ander team lid, de vijanden van Horatio die er op uit zijn om hem ten gronde te brengen... Ondanks het constante hoge niveau zijn er toch een aantal afleveringen die onze voorkeur wegdragen: 4.1. From The Grave, 4.6. Under Suspicion en 4.9. Urban Hellraisers.

We vinden het nog steeds jammer dat het Yelina Salas personage op het einde van het derde seizoen uit CSI Miami verdween maar we zijn alvast tevreden met de terugkeer van lab tech Maxine Valera (Boti Bliss) en de komst van Natalia Boa Vista (Eva LaRue Callahan). Het muzikaal lekkers komt deze keer ondermeer van Madonna, Thievery Corporation en The Rolling Stones

AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 12 afleveringen:

Disc 1:
4.1. From The Grave
Horatio wordt op het kerkhof geconfronteerd met de wandaden van de Mala Noche-bende, als tijdens een begrafenis een moord wordt gepleegd. Het CSI-team gaat op onderzoek uit en stuit daarbij op illegale wapenhandel en de verkrachting van een onschuldige vrouw. Als Mala Noche een grote bijeenkomst op de pier van Miami organiseert, gaat Horatio er op af...

4.2. Blood In The Water
Op het jacht van de familie Gannon breekt brand uit. Dochter jullie springt overboord. Haar broer Luke springt haar achterna maar tevergeefs: Julie wordt voer voor de haaien. Al snel blijkt dat er iets vreemd aan de hand is met de familie Gannon.

4.3. Prey
Als Sarah Jennings na een flink avondje stappen niet komt opdagen voor een schoolreisje naar de Bahama's stelt het team van Horatio een onderzoek in. Uit het spoor dat Sarah heeft achtergelaten, blijkt dat de tiener een wilde nacht heeft gehad. Ondertussen wordt Horatio geconfronteerd met een onopgeloste moordzaak waarmee hij ooit in New York te maken heeft gehad.

4.4. 48 Hours To Life
Na een lange achtervolging krijgt de politie eindelijk Toby Hollins te pakken, een wanhopige jongeman wiens kleren zijn doordrenkt met bloed. Horatio vermoedt echter dat de jongen onschuldig is en hij heeft 48 uur om dat te bewijzen.

Disc 2:
4.5. Three-way
Een sexy jonge vrouw wordt dood teruggevonden op het grasveld van een vijfsterrenhotel. Terwijl Alexx zich over het lichaam buigt, krijgt Horatio te horen dat er twijfels bestaan over het functioneren van zijn mensen. Horatio vermoedt dat iemand het op zijn team gemunt heeft.

4.6. Under Suspicion
De auto van twee vriendinnen komt na een klapband in het water terecht. Bij de redding wordt echter nog een lichaam gevonden. Het is Rachel Turner, een intieme vriendin van Horatio. Als het appartement van Rachel wordt onderzocht, vinden ze vingerafdrukken en bloed van.... Horatio. Ondertussen lijkt Delko te kampen te krijgen met financiële moeilijkheden.

4.7. Felony Flight
Henry Darius, een veroordeelde seriemoordenaar, weet te ontsnappen tijdens zijn overbrenging van New York naar Miami. Bij de achtervolging van Darius kan het team van Horatio rekenen op de hulp van hun New Yorkse collega Mac Taylor, die de serial killer erg goed kent. Deze aflevering werd reeds voordien uitgebracht als onderdeel van de steelbook CSI – Crossover Special.

4.8. Nailed
Tijdens het onderzoek naar de moord op Brenda Halll raakt Ryan Wolfe ernstig gewond. Met een schreeuwende Ryan naast hem in de auto, racet Delko door de straten van Miami naat het ziekenhuis. Hij voelt zich schuldig omdat hij in feite de crime scene moest onderzoeken...

Disc 3:
4.9. Urban Hellraisers
De bank waar Delko een lening aanvraagt, wordt overvallen door drie jongens. Tijdens het onderzoek blijkt dat de jonge mannen de banken overvallen in n avolging van een videogame genaamd Urban Hellraisers. Ze kunnen punten scoren door mensen te vermoorden en te verkrachten. Horatio geeft Wolfe de opdracht het spel te gaan spelen om erachter te komen wat de volgende stap van deze moordenaars zal zijn.

4.10. Shattered
Horatio en Tripp buigen zich over het levenloze lichaam van Jay Fischer, een beruchte drugsbaron. De CSI'ers stellen een onderzoek in en komen terecht in de duistere wereld van verdovende middelen. Dealer Johnny Nixon vertelt Horatio dat Delko marihuana van hem heeft gekocht. Horatio kan niet anders dan Delko te laten arresteren...

4.11. Payback
Als blijkt dat Brian Lexington zes jaar onschuldig in de gevangenis heeft gezeten voor verkrachting van Valerie Naff, belooft Horatio de vrouw dat hij de echte moordenaar zal vinden. Ondertussen onderzoekt Alexx het levenloze lichaam van Kelly Gerber, die is omgekomen bij een auto-ongeluk.

4.12. The Score
De student Paul Sanders wordt, nadat hij een vrouw heeft versierd, dood gevonden in één van de privévertrekken van een nachtclub. Op zijn borst staat groot de letter "L" geschreven. De CSI'ers stellen een onderzoek in.

BEELD EN GELUID
Niets nieuws onder zon: net zoals bij de vorige boxen van CSI Miami staat het beeld in het 1.78.1 beeldformaat op deze dvd. We krijgen een goede beeld- en geluidskwaliteit met een kleurniveau, contrast en een scherpte die ons tevreden stemmen. Glasheldere dialogen, geen ruis, goed uitgebalanceerde lage tonen en een aangenaam gebruik van de achterkanalen zorgen voor een prima geluidstransfer.

EXTRA'S
Als extra krijgen we ditmaal 6, grotendeels interessante, audiocommentaren:
bij 4.1. From The Grave door schrijver Elizabeth Devine, regisseur Karen Gaviola en make-up artieste Cheri Montesanto-Medcalf; bij 4.3. Prey door schrijver Corey Miller en regisseur Scott Lautanen; bij 4.7. Felony Flight door Devine, Lautanen en bedenker Anthony E. Zuiker; bij 4.9. Urban Hellraisers door producer Don Tardino, regisseur Matt Earl Beesly en Eagle Egilsson; bij 4.10. Shattered door Lautanen en schrijver Ildy Modrovich en tenslotte bij 4.11. Payback door schrijver Marc Dube en regisseur Sam Hill.

CONCLUSIE
Wellicht de beste CSI Miami-box tot nu toe met een pak puike afleveringen. CSI Miami is niet voor niets wereldwijd de best bekeken serie van de laatste jaren.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Diversen
Met: David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo, Rex Linn

Film:
8,5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
524 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar

Andere recente releases van deze maatschappij