:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOUSE M.D. - SEIZOEN 2
HOUSE M.D. - SEIZOEN 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-07-09
SERIE
Dr. Cuddy: It's pneumonia. He wanted to go home. I thought he was lying. I sent him back up there.
House: Well why didn't you just take out a gun and shoot him?


Wie kon genieten van het eerste House M.D.-seizoen mag in feite stoppen met lezen en onmiddellijk naar de winkel hollen gezien dit tweede seizoen niet alleen nog beter is maar ook twee afleveringen meer bevat (hoera!) We krijgen opnieuw interessante verhaallijnen die vaak meer weg hebben van een moderne politieserie als CSI dan een ziekenhuisserie, heerlijke zwarte humor en sterk acteerwerk. Aandachtige kijkers zullen bij tijd en stond opnieuw verwijzingen naar Sherlock Holmes en inside jokes kunnen ondekken. Zo is er een aflevering waarin de programmeerlijst van een Tivo (een opnamesysteem in de VS) even te zien is en ťťn van de programma's die er in voorkomt is Blackadder (waarin Hugh Laurie meespeelde). Echt vernieuwd of origineel is House M.D. nooit maar het maakt er de serie gelukkig niet minder verslavend om.

AFLEVERINGEN
Het tweede seizoen bevat de volgende 24 afleveringen:

Disc 1:
2.1. Acceptance
Als er een te dood veroordeelde gevangene ziek wordt, weet House niet hoe snel hij achter de tralies moet komen. Dr. Cameron is er echter van overtuigd dat hij beter zijn aandacht aan een kankerpatiŽnt kan besteden.

2.2. Autopsy
House is achterdochtig als de hallucinaties van een verbazingwekkend helder en vroegrijp 9-jarig patiŽntje niet zijn wat ze lijken.

2.3. Humpty Dumpty
De medische theorieŽn van House en zijn team vallen letterlijk uiteen als een bouwvakker van Dr. Cuddy glijdt en er achterkomt dat zijn hand aan het ontbinden is.

2.4. TB Or Not TB
Een vermaarde arts die zich sterk maakt voor de strijd tegen tuberculose in Afrika denkt dat hij zelf aan de ziekte lijdt. De arts zoekt de media op om aandacht te vragen voor zijn geval, House vermoedt dat zijn motieven meer politiek dan medisch van aard zijn.

Disc 2:
2.5. Daddy's Boy
Als een recent afgestuurde student ziek wordt, dreigt het gebrek aan vertrouwen tussen de vader en zijn zoon het team te belemmeren bij het stellen van een accurate diagnose. Ondertussen heeft House zelf familieproblemen als hij onder een etentje met zijn ouders uit probeert te komen.

2.6. Spin
Als een beroemde beroepswielrenner toegeeft drugs te hebben gebruikt om zijn prestaties te verbeteren, stopt House met het zoeken naar een oorzaak voor het ineenstorten van de atleet.

2.7. Hunting
House wordt gestalkt door een man die het laatste stadium van aids heeft bereikt en zijn aandacht opeist. Stacy heeft de dokter ook nodig, maar bij het vangen van een muis.

2.8. The Mistake
De carriŤres van House en Dr. Chase liggen in de handen van de tuchtcommissie die onderzoekt doet naar beslissingen mogelijke verkeerde inschattingen die tot de dood van een patiŽnt met buikpijn geleid hebben.

Disc 3:
2.9. Deception
Als blijkt dat een aan lager wal geraakte gokster al bij meerdere artsen is geweest met diverse aandoeningen doet het hele team haar meest recente kwaaltje af als het syndroom van MŁnchausen. House gelooft echter dat er wel degelijk iets aan de hand is met de vrouw.

2.10. Failure To Communicate
Een journalist zoekt naar de juiste woorden, maar een hoofdwond zorgt ervoor dat hij niet goed kan communiceren met het team van House.

2.11. Need To Know
Soms is de waarheid een bijzonder bittere pil, zeker als een jonge huisvrouw last krijgt van paranoia. Cameron weigert de resultaten van een HIV-test op te halen.

2.12. Distractions
Innovatie is het toverwoord. Een jonge man met ernstige brandwonden dwingt het team naar een nieuwe diagnose te zoeken voordat zijn organen ophouden met functioneren.

Disc 4:
2.13. Skin Deep
Schijn en realiteit botsen met elkaar als House een jong supermodel met een heroÔneverslaving behandelt, een mannelijke patiŽnt met een ongebruikelijke hormoonspiegel zelf de zwangerschap en bevalling van zijn vrouw beleeft, en Wilson hoop dat de pijn in het been van House op zenuwregeneratie duidt.

2.14. Sex Kills
Een jonge man is stervende en een dode vrouw is de sleutel tot zijn genezing, als House en zijn team maar op tijd kunnen ontdekken waaraan zijn gestorven is!

2.15. Clueless
Als een man na een stoeipartij in de slaapkamer last krijgt van ademhalingsproblemen vermoedt House dat de vrouw een dodelijk geheim heeft.

2.16. Safe
Als een tiener na een transplantatie een allergische reactie krijgt, probeert House zo snel mogelijk te achterhalen wat de oorzaak is. Daarnaast probeert hij ook aandacht te geven aan haar moeder en vriendje.

Disc 5:
2.17 All In
De unieke symptomen van een jong patiŽntje herinneren House aan een vroegere patiŽnt die destijds gestorven is. House levert een strijd tegen de klok opdat de geschiedenis zich niet zou herhalen.

2.18. Sleeping Dogs Lie
Een patiŽnt met een levensbedreigende vorm van slapeloosheid zet House niet alleen voor een medisch maar ook voor een ethisch dilemma.

2.19. House Vs. God
Een vijftien jaar oude gebedsgenezer weigert een hersenoperatie te ondergaan. House en zijn team worden hierdoor geconfronteerd met hun eigen geloofsovertuiging.

2.20. Euphoria deel 1
De situatie is allesbehalve grappig als een gewonde politieagent eerst zijn lachen niet kan bedwingen en vervolgens krom ligt van de pijn... en Foreman begint dezelfde symptomen te vertonen.

Disc 6:
2.21. Euphoria deel 2 Foreman wordt geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid als de politieman sterft. House levert een race tegen de klok om de oorzaak te vinden.

2.22. Forever
Een vrouw krijgt een aanval terwijl ze haar baby in bad doet waardoor de baby bijna verdrinkt. Zowel moeder als kind worden patiŽnt van House, hetgeen de nodige medische en emotionele complicaties tot gevolg heeft.

2.23. Who's Your Daddy?
Een voormalig bandlid van House brengt een zestienjarig slachtoffer van de orkaan Katrina binnen.

2.24. No Reason
Als House wordt neergeschoten door de man van een vroegere patiŽnt, moet hij zijn kamer in het ICY delen met de dader.

BEELD EN GELUID
Driewerf hoera, in tegenstelling tot bij het eerste seizoen krijgen we ditmaal wel een transfer in het originele 1.78.1 formaat! De beeldkwaliteit is erg goed met een prima contrast, zwartniveau, veel scherpte en detail. Grain komt bijna niet voor. We krijgen opnieuw de keus tussen een Dolby Digital 5.1-track en een Dolby Surround 2.0-stereotrack. Wij geven uiteraard de voorkeur aan de 5.1-track die, zonder echt indruk te maken, past bij een serie als House M.D.

Misschien heeft u op ťťn of andere forum ook al gelezen over het foutje bij aflevering 2.7 Hunting. Na 28 min en 20 seconden verspringt deze aflevering (bij een chapterstop) terug naar het menu. Ietwat vervelend maar niet meer dan dat. Het volstaat om enkele seconden voor het ďprobleemĒ te beginnen fast forwarden om vanaf het begin van het volgende chapter verder te kunnen kijken. Wie zich echter mateloos zou storen aan dit foutje kan contact opnemen met de klantendienst van Universal op het adres customer.service.benelux@nbcuni.com om een vervangexemplaar van de tweede disc aan te vragen. Zelf hebben we dit niet gedaan gezien het probleem zoals eerder gezegd makkelijk omzeild kan worden en we tenslotte niet iedere week deze aflevering zullen herbekijken.

EXTRA'S
Op het vlak van extra's werd een beetje vooruitgang geboekt ten opzichte van het eerste seizoen. We krijgen om te beginnen 2 commentaartracks: bij aflevering 2 Autopsy en 24 No Reason door producers David Shore en Katie Jacobs. Beide tracks zijn relatief interessant om eens een keertje te beluisteren maar volgens ons was een track door Hugh Laurie nog leuker geweest. De extra's op disc 2 en disc 5 kunnen we kortweg als opvulling omschrijven: 2 alternate takes , een blooper reel en het stukje It could be lupus waarin we gedurende nog geen twee minuten een aantal scŤnes te zien krijgen waarin het woord lupus gebruikt wordt. De extra's worden afgesloten door Een avond met House (18 minuten) op het zesde schijfje. Deze Q&A onder leiding van Elvis Mitchell laat diverse leden uit de cast en de crew aan het woord.

CONCLUSIE
Deze box bevat 24 afleveringen die gaan van goed tot zeer goed. Ook op technisch vlak weet deze release mooie punten te scoren, derhalve een must voor de fans of een ideale reden om kennis te maken met Dr. House en zijn team.

Dr. Foreman: You injected her against her will, just so you could be right?
House: She consented.
Dr. Foreman: She's mentally ill.
House: But she smells oh so sweetcoverStudio: Universal

Regie: Deran Sarafian, Gloria Muzio, Fred Gerber, Daniel Attias, David Semel, David Shore
Met: Hugh Laurie, Omar Epps, Jennifer Morrison, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer


Film:
8,1/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
1037 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nedelands
Extra's:
ē Featurettes,
ē Alternate takes,
ē Commentaar

Andere recente releases van deze maatschappij