:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DOUBLURE, LA
DOUBLURE, LA
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-08-14
FILM
Miljardair Pierre Levasseur (Daniel Auteuil) wordt samen met zijn maîtresse Elena (Alice Taglioni) gefotografeerd door een papparazo. Om een scheiding met zijn vrouw (Kirstin Scott Thomas) te vermijden, vertelt hij haar dat Elena op stap was met François Pignon (Gad Elmaleh), een man die toevallig op dat moment passeerde. Om zijn leugen te doen slagen is Pierre natuurlijk verplicht om zowel Elena als Pignon in te schakelen...

Altijd interessant om een quote uit een bespreking te lezen op de hoes van een release. Op de achterzijde van de hoes krijgen we dit keer: "De betere Franse komedie met een heel goeie (sterren-)cast". Nieuwsgierig als we zijn wilden we toch eens deze bespreking opsnorren waar we uitkwamen op de volgende passage "La Doublure is een van de betere komische Franse exportproducten en – laat ons eerlijk zijn – die export heeft lang op een laag pitje gestaan." Toch niet helemaal hetzelfde als het u ons vraagt.

Met La Chèvre, Le Dîner De Cons en Le Placard heeft regisseur Francis Veber een aantal van de meest populaire Franse komedies op zijn naam staan. Ook met La Doublure wist hij, voornamelijk in Frankrijk, te scoren. Mede door het succes dat de film te beurt viel en het niet onaardige Le Dîner De Cons was onze belangstelling gewekt voor Veber's laatste prent. Jammer genoeg kunnen we niet anders dan besluiten dat La Doublure erg weinig om het lijf heeft. Het is een komedie van dertien in een dozijn die ons slechts heel sporadisch wist te bekoren. De karakters zijn oninteressant en het acteerwerk is weinig subliem te noemen, iets wat we nog min of meer door de vingers zouden kunnen zien indien de film erg grappig zou zijn. Helaas driewerf helaas, La Doublure moet het stellen met grappen en verhaallijnen die zouden kunnen zijn ontsproten aan de breinen van de scenaristen van FC De Kampioenen of Nonkel Jef.

Gad Elmaleh is zonder twijfel één van de leukste comedians die la douce France rijk is maar wat hij tot nu toe op het grote scherm liet zien, konden wij grotendeels niet smaken. In vergelijking met zijn rollen in miskleunen als Chouchou en Olé is hij ditmaal gelukkig een stuk minder irritant als de sullige François Pignon. Misschien nog interessant om mee te geven dat La Doublure de derde film is van regisseur Veber waarin een François Pignon opduikt: de eerste keer in Le Dîner De Cons (vertolkt door Jacques Villeret), de tweede keer in Le Placard , vertolkt door Daniel Auteuil die in La Doublure te zien is in een andere rol.

BEELD EN GELUID
Ondanks het feit dat het we moeten stellen met een dvd-5 kunnen we weinig opmerken op de beeld- en geluidskwaliteit. We krijgen een fris ogende transfer in het originele 2.35.1 formaat. Zowel met het contrast, de scherpte als het zwartniveau zit het wel snor. De Dolby Digital 5.1-track is niet meteen indrukwekkend te noemen maar hij laat goed de sfeer van film overkomen

EXTRA'S
We krijgen enkel trailers voor La Doublure, Le Placard, The Science Of Sleep en C.R.A.Z.Y.

CONCLUSIE
Ondanks de korte speelduur (82 minuten) wist La Doublure niet tijdens de hele speelduur te boeien, een serieus teken aan de wand. Misschien een huurtip voor liefhebbers van melige verstand op nul-komedies.


cover
Studio: A-Film

Regie: Francis Veber
Met: Daniel Auteuil, Gad Elmaleh, Kristin Scott Thomas, Virginie Ledoyen, Alice Taglioni

Film:
4/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
AL

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij