:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HARD DAY'S NIGHT, A
HARD DAY'S NIGHT, A
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-02-03
FILM
Regisseur Richard Lester weet op innoverende en verfrissende manier een blik te werpen op de zogenaamde Beatle-mania. Het is 1964. De wereld is in de ban van vier mannen: John, Paul, George en Ringo. Meisjes vallen flauw, jongens laten rebels hun haar groeien. Beatle-mania heeft de planeet ferm in zijn greep. A Hard Day's Night, een muziekfilm, volgt op geniaal grappige wijze 36 uur uit het zogenaamd echte leven van The Beatles. De plot is heel simpel: The Beatles proberen op tijd bij een belangrijk optreden te komen en raken onderweg bij de meest krankzinnige gebeurtenissen betrokken. Onderweg worden we getrakteerd op enkel van hun bekendste songs waaronder I Should Have Known Better, All My Loving, Can't Buy Me Love, She Loves You en uiteraard titelsong A Hard Day's Night.


BEELD EN GELUID
Ondanks het feit dat het originele beeldformaat 1.33:1 is, wordt de film anamorfisch op dvd gezet met een beeldformaat van ongeveer 1.66:1. De kwaliteit is heel goed met een prima contrast en voldoende detail en scherpte. De zwart-witprint is gezien de ouderdom van de prent goed bewaard en bevat slechts af en toe wat grain en minieme krasjes.


Twee geluidstracks, een Dolby Digital 5.1- (448 kbps) en DTS 5.1-geluidspoor (1509 kbps), beide met volledige bitrate. Allebei klinken ze vrij behoorlijk zonder echt te overdonderen. Het verschil in kwaliteit tussen beide is eerlijk gezegd vrij miniem.

EXTRA'S
Een mager beestje als het op extra's aankomt: een bioscooptrailer van deze film en cross-promotional trailers voor drie andere RCV-releases (Bounce, Family Man en What Women Want).

CONCLUSIE
Een leuk gemaakte en bijzonder grappige film die je The Beatles uit een totaal onverwachte hoek toont. Kwalitatief voldoet de dvd, alleen jammer van de extra's.


cover
Studio: RCV

Regie: Richard Lester
Met: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Wilfrid Brambell, Norman Rossington, Victor Spinetti

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1964

Leeftijd:
AL

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045201579


Beeldformaat:
1.66:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij