:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALLO ALLO - DE COMPLETE SERIE 1
ALLO ALLO - DE COMPLETE SERIE 1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-12-20
SERIE
Als FC de Kampioenen het lijstje programma's aanvoert dat tot in den treuren wordt herhaald in de lage lande,n dan komt 'Allo 'Allo! wellicht op de tweede plaats. Belangrijke nuance: terwijl FC de Kampioenen zowel bij de eerste als bij de vijfde kijkbeurt rotslecht is, weet 'Allo 'Allo! ook na diverse kijkbeurten nog steeds te bekoren. We kunnen ons eerlijk gezegd echt niet voorstellen dat er Dvd.infobezoekers zijn die de serie nog nooit hebben gezien. Voor die witte raven (holbewoners zou wellicht weinig respectvol klinken) hier toch een kleine voorstelling van de setting en de personages:

Frankrijk, Wereldoorlog II. Cafébaas annex vrouwenzot René Artois (Gordon Kaye) woont met zijn vrouw Edith (Carmen Silvera) in het pittoreske dorpje Nouvion. René houdt er tevens relaties op na met Maria (Francesca Gonshaw) en Yvette (Vicki Michelle), de knappe diensters die ook in de smaak vallen van de Duitse kolonel Kurt Von Strohm (Richard Marner) en zijn assistent, kapitein Hans Geering (Sam Kelly). Lieutenant Hubert Grüber (Guy Siner) heeft het dan weer meer voor René. Helga (Kim Hartman) is niet alleen de secretaresse van kolonel Von Strohm maar ook het liefje van Herr Otto Flick (Richard Gibson), een duivelse Gestapo-officier. Zijn taak bestaat erin om het schilderij The Fallen Madonna With The Big Boobies op te sporen en leden van het verzet, onder leiding van Michelle Dubois (Kirsten Cooke), te arresteren. Andere personages die vaak opduiken zijn de vervalser Monsieur Roger Leclerc (Jack Haig), Madame Fanny La Fan (Rose Hill) de bedlegerige moeder van Edith, de neergestorte Britse piloten Fairfax (John D. Collins) en Carstairs (Nicholas Frankau), officer Crabtree (Arthur Bostrom) en Monsieur Alphonse (Kenneth Connor), de begrafenisondernemer van Nouvion.

Zoals eerder aangegeven is 'Allo 'Allo! een serie die ook na diverse kijkbeurten niet gaat vervelen met humor die eerder voortkomt uit herkenning en herhaling dan uit verrassing. In tegenstelling tot vele gelijksoortige comedy series moet 'Allo 'Allo! het voornamelijk hebben van verhaallijnen die diverse afleveringen en seizoen overspannen. Zowel de cast als de personages zijn van uitstekende kwaliteit.

Uiteindelijk zijn er 85 afleveringen gemaakt van 'Allo 'Allo!, verdeeld over 9 seizoenen, tussen 1982 en 1992.

AFLEVERINGEN
We krijgen verspreid over 2 schijfjes de 8 afleveringen uit het eerste seizoen:
0.0 The British are coming (pilot)
1.1. The Fallen Madonna
1.2. Pigeon Post
1.3. Saville row to the rescue
1.4. The Execution
1.5. The Funeral
1.6. Reds Nick Colonel
1.7. The Dance Of The Hitler Youth

BEELD EN GELUID
Voor een tv-serie uit de jaren tachtig ziet 'Allo 'Allo! er goed uit op dvd. We krijgen een transfer in het originele 1.33.1-formaat die er redelijk scherp en contrastrijk is. De originele Dolby Surround 2.0-track is vrij van ruis of andere beschadigingen en weet derhalve de verwachtingen in te lossen.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Wie opgroeide in de jaren tachtig zal wellicht talloze keren 'Allo 'Allo! op de beeldbuis gezien hebben. Zovele jaren en kijkbeurten later blijft de serie verbazingwekkend leuk, een aanrader.


cover
Studio: Warner

Regie: David Croft
Met: Gordon Kaye, Carmen Silvera, Vicki Michelle, Kirsten Cooke, Kim Hartman, Richard Marner, Guy Siner, Richard Gibson

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1982

Leeftijd:
AL

Speelduur:
240 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij