:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ZOMBIE HONEYMOON
ZOMBIE HONEYMOON
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2008-01-20
FILM
De pasgehuwden Denise (Tracy Coogan) en Danny (Graham Sibley) genieten van een idyllische huwelijksreis. Hun prille geluk krijgt letterlijk en figuurlijk een lelijke knauw wanneer een mysterieuze figuur uit de zee opduikt en zijn tanden in Danny zet. In het ziekenhuis kan men alleen maar zijn overlijden vaststellen… tot hij terug wakker wordt. Danny lijkt echter enorm veranderd. Hij is niet in staat om zijn allesoverheersende honger naar vers en dampend mensenvlees te stillen. Wat doe je in zo een geval? Je kan toch moeilijk je kersverse echtgenoot zomaar laten stikken...

Toen Zombie Honeymoon te zien was tijdens BIFFF 2006 werden zowel de film als de sympathieke regisseur Dave Gebroe door het publiek warm onthaald. Ook ondergetekende was aangenaam verrast door deze film die op een originele wijze humor, romantiek en gore wist te vermengen. Neem daarbij ook nog het verdienstelijke acteerwerk, de zeer leuke soundtrack (boordevol surf en rockabilly van ondermeer The Space Cossaks, The Fathoms en The Mel-Tones), overtuigende splatter effects en we krijgen eindelijk nog eens een zombiefilm die het predicaat aanrader verdient en de genregrenzen kan overstijgen. Zombie Honeymoon is voor schrijver/regisseur/producent Gebroe een persoonlijke film geworden die in essentie gaat over zijn zus die haar man verloor tijdens een surfongeluk. Zo komen ondermeer hun namen en favoriete muziek terug in de film. Zombie Honemoon is zo alvast een mooi tribuut geworden of een wel heel origineel sprookje dat toont dat liefde misschien niet alles overwint maar toch wel heel veel mogelijk maakt.

Zombie Honeymoon is de tweede film uit de Mr. Horror Presents-serie. In deze serie brengt Jan Doense alias Mr. Horror, de zelfverklaarde horrorgoeroe van de lage landen, een aantal (moderne) horrorklassiekers. Het is maar wat je een klassieker noemt uiteraard. Films als Frostbite, The Roost en Possessed zijn niet onmiddellijk films die het predicaat klassieker verdienen.

BEELD EN GELUID
We krijgen een nette transfer in het originele 1.78.1-formaat. Zombie Honeymoon ziet ze zo goed uit als men kan verwachten bij een low budget film die gedraaid werd op HD video. We krijgen nauwelijks beschadigingen te zien en de scherpte en het contrast zijn over het algemeen puik te noemen. Op audiovlak krijgen we de keuzen tussen een Engelstalige Dolby Surround 2.0-track en een Dolby Digital 5.1-track. We hebben duidelijk een voorkeur voor de Dolby Digital 5.1-track ook al weet die op geen enkel moment echt indruk te maken.

EXTRA'S
De extra's op deze release stellen ietwat teleur. We moeten het doen met Behind the Scenes (7.46 minuten), Deleted Scenes, Gag Reels, de auditie van Tracy Coogan en Graham Sibley, de trailer Zombeymoon en trailers voor The Roost en Possessed. Wie graag meer extra's zou krijgen kunnen we de Franse release aanraden die ondermeer een audiocommentaar van regisseur Dave Gebroe in de aanbieding heeft.

CONCLUSIE
Zombie Honeymoon is grappig, goor en bij momenten ook gewoon erg teder. Een verrassende film die we u zeker willen aanraden! Laat u door de titel niet tegenhouden, ook romantici pur sang zullen van deze prent weten te genieten.


cover
Studio: Living Colour Entertainment

Regie: Dave Gebroe
Met: Tracy Coogan, Graham Sibley, Tonya Cornelisse, David M. Wallace, Neal Jones

Film:
7,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
80 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Behind the Scenes
• Deleted Scenes
• Gag Reels
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij