:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SHROOMS
SHROOMS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-09-29
FILM
De Amerikaanse studenten Tara (Lindsey Haun), Troy (Max Kash), Lisa (Maya Hazen), Holly en Bluto (Robert Hoffman) reizen naar het verre Ierland voor een kampeertrip met Tara's vlam en oude studiegenoot Jake (Jack Huston). Jake heeft hen de absolute trip beloofd, aangezien in Ierland de beste paddo's van de wereld groeienn. Klonk aanvankelijk allemaal erg leuk, maar wanneer ze onder invloed vreemde schimmen beginnen te zien en de ruige Bluto verloren loopt in het donkere bos, breekt de totale paniek uit. Tara is er echter van overtuigd dat hij dood is, aangezien ze zijn dood gezien heeft in een luguber visioen! De jonge bende lachen het één voor één weg als een 'bad trip', maar dan ontdekken ze dat er iets duister en meedogenloos in het bos huist...

Shrooms is een prima Iers horrorfilmpje van regisseur Paddy Breathnach (I Went Down, Blow Dry). Hoewel de bekroonde filmmaker duidelijk geïnspireerd is door diverse populaire horrorstromingen van de laatste jaren, voelt de prent aan als een uniek beestje. Zo is Shrooms erg sfeervol en slaagde Breathnach en zijn crew erin om - mede dankzij de erg geslaagde montage - ons enkele keren knap de gordijnen in te jagen! Het scenario van Pearse Elliot is weliswaar niet gespeend van clichés en soms komen de makers met iets teveel toevalligheden aanzetten, maar toch blijf je door de slimme opzet en de originele invalshoek van het verhaal tot het einde geboeid kijken om te weten te komen hoe de vork aan de steel zit. De spanning en de gore toestanden blijven binnen de perken, dus de film staat of valt een beetje met de cast. Hoewel die - met uitzondering van Robert Hoffman uit de kaskraker Step Up 2 The Streets - bestaat uit nobele onbekenden, wordt er goed werk geleverd en leef je met de personages mee. In de tweede helft lijkt het even dat regisseur Breathnach de controle lijkt te verliezen, maar niets is minder waar wanneer hij de hele film compleet op zijn kop zet met een joekel van een twist (die we hier uiteraard niet uit de doeken gaan doen)! Na Japan (Ringu, Ju-On: The Grudge), Groot-Brittannië (Dog Soldiers, Severance) en Frankrijk (Haute Tension, À l'intérieur), blijkt nu ook Ierland een 'horrorland' om in het oog te houden! 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld heeft een bevredigende scherpte, met een goed contrast en prima schaduwdetail. De zwarte tinten zijn solide en ook de rest van de kleuren ogen realistisch. De film speelt zich dikwijls in het donker af, maar diepte en detail zijn voldoende. De gebruikte print ziet er proper uit, zonder noemenswaardige vuiltjes of beschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, met een beperkte spreiding en zuivere dialogen. De sfeervolle muziek en de schokeffecten komen goed tot hun recht. Ruis en/of andere storingen in het geluid hebben we niet opgemerkt.

EXTRA'S
Een resem trailers, waaronder de originele bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Shrooms is een meer dan behoorlijk horrorfilm van de Ierse cineast Paddy Breathnach, die enkele jaren geleden bekendheid verwierf met de komedie Blow Dry. De uitgave van Indies stelt niet teleur, met een prima beeld- en geluidskwaliteit. Op het gebied van extra's is het behoorlijk kaal, maar gezien de zachte adviesprijs toch een tip voor de horrorliefhebbers.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Paddy Breathnach
Met: Lindsey Haun, Jack Huston, Max Kasch, Robert Hoffman, Maya Hazen

Film:
7/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
80 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij