:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OPEN SEASON 2
OPEN SEASON 2 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2008-12-29
FILM
Elliot (Joel McHale) staat op het punt om de grote stap te zetten en met Giselle (Jane Krakowski) te trouwen, wanneer hij te elfder ure plots koudwatervrees krijgt. Zijn gewei, dat eindelijk genezen is na de vorige film, breekt af en Elliot ziet dat als een veeg voorteken. Omdat elk excuus goed is om ervanonder te muizen, komt het net goed uit dat rolmopshond Mr. Weenie (Cody Cameron) terug wordt opgepikt door zijn baasjes om vervolgens in een caravan naar een camping te worden gebracht waar huisdiervriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Elliot en Giselle trekken er samen met Boog de beer (Mike Epps), McSquizzy (Billy Connolly) en Buddy op uit om Mr. Weenie te redden. In het dierenpark maakt echter poedel Fifi (Crispin Glover) de dienst uit en hij heeft het niet zo echt begrepen op wilde dieren.

Open Season 2 is het direct to video-vervolg van het toch wel aardige Open Season, een titel die ik vooral aan mijn collectie heb toegevoegd omwille van de fijne kwaliteit van de computeranimatie van Sony's animatiestudio, die op Blu-ray in high definition eens zo goed tot zijn recht komt. Voor de tweede film hebben echter de hoofdstemacteurs Martin Lawrence en Ashton Kutcher het laten afweten en de film is wat in elkaar geflanst met een paar tweederangsvervangers achter de microfoon, wat meestal geen goed voorteken is. Het verhaal is net als in de eerste film vrolijke onzin, gelukkig niet te vulgair, en heeft voldoende draagkracht om de 75 minuten te overspannen. De film groeit ook: het begin komt misschien wat sloom op gang, maar eens de bende usual suspects weer de weg op gaat, volgen de komische mishaps elkaar vlotjes op. In tegenstelling tot de Disneycrapquels waarbij de ene na de andere klassieker serieel wordt verkracht, is de morele boodschap in deze film virtueel nul, wat ook betekent dat het geheel nog perfect genietbaar is, alhoewel het niet duidelijk is of de makers een eerder volwassen dan wel een kinderpubliek voor ogen hadden bij het maken van deze prent. Als u niet verwacht plat over de vloer te gaan rollen van het lachen, en met een glimlach tevreden bent, dan is deze sequel iets voor u. De dialogen zijn grappig en ad rem,en vooral Mike Epps weet behoorlijk Martin Lawrence te vervangen met dezelfde laidbackattitude van zijn personage. Wat wel jammer is, is dat de kwaliteit van de animatie ten opzichte van de eerste film een stuk achteruit is gegaan. De gelaatsuitdrukkingen zijn bijvoorbeeld erg vlak, het schaduwdetail vertoont niet dezelfde verfijning als in de eerste film, en bijvoorbeeld textuur in de pels van poedel Fifi is er compleet niet te zien. De hele animatie is echter wat cartoonesk, waardoor dit gebrek niet zozeer opvalt.
 
BEELD EN GELUID
Is de animatie niet helemaal wat ze wezen moet, van de beeldkwaliteit zal het toch niet afhangen. Net als de meeste CGI-films is Open Season 2 een nette Blu-ray met een beeldkwaliteit die voorbeeldig kan genoemd worden. Het kleurenpalet spettert, het contrast is hoog en fouten heb ik totaal niet gezien. De geluidskwaliteit is in verhouding tot de eerste film wat tegenvallend: er zitten minder spectaculaire scènes in - behalve dan misschien een tankstation dat de lucht invliegt - en in de finale roetsjen er een paar hoofdpersonages tegen een moordend tempo door een waterglijbaan, maar de Engelse Dolby TrueHD-track is niet de beste om een demo'tje mee te geven.
 
EXTRA'S
Geen verrassingen hier. Naast een b-rollachtige bijdrage Going Wild! met opnames van de stemmencast (15 min.) en een handleiding over hoe je zelf Boog, Elliot en Fifi kan tekenen (18 min.) krijgen we een zestal minuten aan verwijderde scènes, een videoclip van het irritante Who let the dogs out van de Baha Men, trailers en een computerspelletje Save Mr. Weenie! dat onwaarschijnlijk veel gelijkenissen vertoont met de arcadeklassieker Frogger. Tot slot is er ook nog een BD Live-component aanwezig.
 
CONCLUSIE
Open Season 2 heeft als sequel wel wat intrinsieke waarde, en de beide films blijven mooi materiaal voor het high definition-medium, maar slechts zelden overstijgen animatiesequels hun origineel en dat is hier ook niet het geval.coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: Matthew O'Callaghani
Met: Joel McHale, Mike Epps, Jane Krakowski, Billy Connolly, Crispin Glove

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
10/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (FR)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
76 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD 5.1
Frans Dolby TrueHD 5.1
Spaans Dolby TrueHD 5.1
Catalaans Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Vlaams Dolby Digital 5.1
Portugees Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• Documentaire "Going wild! With the voice cast"
• Documentaire "How to draw Boog, Elliott & Fifi"
• Verwijderde scènes
• Music video "Who let the dogs out?" (Baha Men)
• Trailers
• Spelletje "Save Mr. Weenie!"
• BD Live

Andere recente releases van deze maatschappij