:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALL THE BOYS LOVE MANDY LANE
ALL THE BOYS LOVE MANDY LANE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-04-09
FILM
De bloedmooie Mandy Lane (Amber Heard) lijkt in de smaak te vallen bij elke jongen op school. Helaas schijnt niemand er echt in te slagen om tot haar door te dringen. Wanneer tijdens een feestje een tragisch dodelijk ongeluk gebeurt, lijkt dat echter te veranderen. Mandy staat meer open voor vriendschap en ze geniet best van de aandacht. Ze leert een heleboel nieuwe mensen kennen en ze krijgt zelfs een uitnodiging voor een feestje op een afgelegen ranch van één van haar nieuwe vrienden. De drank vloeit rijkelijk en er worden uiteraard ook wat drugs geconsumeerd. Maar dan duikt er plots een meedogenloze moordenaar op...

"Everyone is dying to be with her. Someone is killing for it."

Het speelfilmdebuut van regisseur Jonathan Levine en partner-in-crime scenarist Jacob Forman is een verrassend slimme herwerking van de typisch jarentachtigslasherfilms. All The Boys Love Mandy Lane zit propvol messcherpe dialogen, bijtende ironie en pikzwarte satire. Dit klinkt een beetje als de omschrijving van de kaskraker Scream, maar gelukkig probeert Levine's prent nergens zomaar het zonlicht te stelen van Wes Cravens moderne klassieker. De regisseur en de scenarist proberen namelijk juist elke vorm van tongue-in-cheek-momenten en maken een geheel eigen versie van het ooit enorm populaire subgenre.

Net wanneer je denkt dat het allemaal wel zal uitdraaien zoals in Halloween, Friday The 13th of Prom Night, tovert het dynamische duo iets compleet anders uit z'n hoge hoed! Bovendien ziet All The Boys Love Mandy Lane er knap uit qua opzet en camerawerk. Naast stijl en sfeer is de film ook effectief intens en best spannend, met een lekker vlot tempo. Echt bloederig is All The Boys Love Mandy Lane niet, maar gelukkig haalt regisseur Levine het absolute maximum uit zijn speciale effecten en dankzij een meesterlijke opbouw blijf je af en toe best geschokt achter.

De titelrol wordt met veel overtuiging vertolkt door Amber Heard (Never Back Down, The Stepfather remake). Deze spectaculair knappe blondine is nog helemaal geen grote naam, maar aan talent ontbreekt het haar in elk geval niet. De rest van de jonge, frisse castleden weet eveneens stuk voor stuk te overtuigen. Kortom, All The Boys Love Mandy Lane is een aanrader voor de liefhebbers van horror!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld ziet er meer dan behoorlijk uit, met een fraaie kleurweergave (hoewel de regisseur regelmatig filters lijkt te gebruiken) en een prima contrast. Diepte en detail zijn bevredigend en ook tijdens de donkere scènes is alles goed te volgen. Beeldruis, vuiltjes en dramatische digitale compressiefouten zijn niet aan de orde. Filmgrain duikt regelmatig op, maar de scherpte blijft bevredigend. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een goede spreiding, heldere dialogen en een nette plaatsing van de geluidseffecten. Ruis en storingen zijn gelukkig niet aan de orde. Op de cover wordt ook een DTS-spoor beloofd, maar dat is vreemd genoeg nergens te vinden.

EXTRA'S
Extra’s zijn beperkt tot een drietal promotionele trailers.

CONCLUSIE
All The Boys Love Mandy Lane is een geslaagde slasherfilm met een aantrekkelijke cast, enkele slimme plotontwikkelingen en een handjevol sappige kills. De uitgave van DFW heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit. De extra's zijn helaas beperkt tot een handjevol trailers. Toch een tip voor de horrorfans!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Jonathan Levine
Met: Amber Heard, Anson Mount, Whitney Able, Michael Welch, Edwin Hodge

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij