:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SURFACE - THE COMPLETE SERIES
SURFACE - THE COMPLETE SERIES
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-04-01
SERIE
Wanneer de jonge oceanografe Laura Daughtery (Lake Bell) een gigantisch onderwaterschepsel ontdekt, voert haar obsessieve zoektocht naar de herkomst van deze gevaarlijke "onbekende diersoort" haar en enkele andere mensen naar de donkerste, diepste krochten van de oceaan, ver weg van de zon. Zonder dat ze het beseffen, ligt het lot van de wereld in hun handen...

Ondanks de relatief irritante personages (voornamelijk dan Phil, Miles, Laura en niet te vergeten Nimrod), een tekort aan echte spanning, het serieus ongeloofwaardige verhaal (dat zeker ook niet geholpen wordt door de bij momenten knudde special effects) weet Surface toch deels te bekoren. We zouden dan ook liegen indien we u vertelden dat we ons hebben verveeld of zwaar zitten ergeren tijdens deze 15 afleveringen, echt warm kregen we het echter nooit. Het vroegtijdige einde van Surface zorgt er wel voor dat we na de laatste aflevering met een pak vragen blijven zitten. Zullen veel kijkers deze serie nog een kans willen geven, wetende dat je na 15 afleveringen nog niet veel meer weet over de gevaarlijke onderwaterschepsels en het grote complot? We vinden het in ieder geval spijtig dat de makers niet de kans kregen om een meer gesloten einde aan de serie te breien éénmaal werd besloten om geen tweede seizoen meer te maken.

Bij de cast zijn Lake Bell (Boston Legal) en Rade Serbedzija (24 seizoen 6, Before The Rain, Snatch) wellicht de meest bekende gezichten. Jay R. Ferguson was ondermeer te zien in het eerste seizoen van Sleeper Cell. Carter Jenkins (hier te zien als über loser Miles) moeten we hopelijk niet vaak elders aanschouwen.

AFLEVERINGEN
Disk 1:
episode 1
Er roert iets in het water en ocenaografe Laura Daughterty is vastbesloten om uit te vissen wat het precies is en waarom de regering alles in het werk stelt om het nieuws geheim te houden.
episode 2
Wanneer tiener Miles een vreemd ei mee naar huis brengt en het pas uitgekomen jong Nimrod noemt, haalt hij zich, zonder het te beseffen, heel wat moeilijkheden op de hals.
episode 3
Onder de oppervlakte raken de gemoederen danig verhit wanneer wetenschappers de theorie opperen dat de wezens aan de basis liggen van de opwarming van de aarde. Laura wordt ontslagen op beschuldiging van plagiaat
episode 4
Omdat ze willen weten waar de onbekende diersoort vandaan komt, schiet Laura een GPS-tracker in één van de wezens. Het spoor leidt naar een verbijsterende plek.

Disk 2;
episode 5
Nimrod lijkt niet bepaald een makkelijk huisdier. Miles en zijn vriend Phil worden ondervraagd over de verdwijning van de hond van de buren.
episode 6
Wanneer wetenschapper Aleksander Cirko (Rade Serbedzija) het geheim blootlegt van de oorsprong van de onbekende diersoort, leiden zijn bevindingen tot moord, opschudding en een regeringsonderzoek.
episode 7
Drastische maatregelen dringen zich op wanneer Laura, Rich en Jackson moeten onderduiken om ondervraging door de officiële instanties te vermijden. Phil en Miles besluiten om Nimrod terug naar de zee te brengen.
episode 8
Het mysterie duurt voort: Laura en Rich verliezen de controle over hun duikboot, net nu ze dichterbij de broedgronden van de wezens komen.

Disk 4:

episode 9
Er ontstaat een race tegen de tijd wanneer Laura en Rich ontdekken dat de onbekende diersoort de oceaanbodem met duizenden eieren aan het bedekken is.
episode 10
Laura en Rich staat nog een onaangename verrassing te wachten: wanneer hun duikboot aan de oppervlakte komt, blijkt de boot die hen daar bracht verdwenen.
episode 11
Laura wil het nieuws openbaar maken, maar dan moet ze eerst haar schokkende beelden van de dieren voorbij Lee en zijn mannen zien te krijgen.
episode 12
De inspanningen van Laura en Rich om Lee en zijn agenten om de tuin te leiden, beginnen hun tot te eisen, tot een bizar internetgesprek hen enkele verrassende nieuwe aanknopingspunten biedt.

Disk 5

episode 13
Een verlaten labo kan wellicht wat geheimen uit het verleden ophelderen maar Laura vermoedt dat iets in de schaduw hen met bijzondere interesse gadeslaat.
episode 14
Rich ontdekt dat zijn vrouw hem ervan verdenkt een affaire te hebben. Miles moet kiezen tussen Nimrod en zijn familie.
episode 15
Door de aangekondigde tsunami rept iedereen zich naar hoger gelegen gebieden. Laura probeert wanhopig om Rich te redden en Nimrod doet een verrassende ontdekking...

BEELD EN GELUID
Op de beeld- en geluidstransfer van Surface is niet veel aan te merken. Zowel de scherpte als het contrast zijn goed, het zwartniveau kan iets beter bij momenten. De Dolby Digital 5.1-track is weinig dynamisch, maar zeker voldoende voor een serie als Surface.

EXTRA'S
Een zeer mager beestje: we moeten het stellen met deleted scenes bij een aantal afleveringen en een featurette van nog geen 9 minuten over de special effects.

CONCLUSIE
Er zijn veel en veel betere series te vinden dan Surface en toch kunnen we niet zeggen dat we ons beklagen dat we deze box hebben uitgezeten. Surface is niet voor iedereen weggelegd, maar een deel van de DvdInfo-bezoekers zal dit wel weten te appreciëren.cover
Studio: Universal

Regie: Jeffrey Reiner
Met: Lake Bell, Jay R. Ferguson, Carter Jenkins, Ian Anthony Dale, Rade Serbedzija

Film:
6/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
605 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• deleted scenes
• special effects featurette

Andere recente releases van deze maatschappij