:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WILD CHILD
WILD CHILD
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-04-11
FILM
De zestienjarige Poppy Moore (Emma Roberts) leidt een zorgeloos leventje bij haar steenrijke vader Gerry (Aidan Quinn) in een immense villa in Los Angeles. Poppy denkt vaak dat de hele wereld om haar draait en als ze iets wil dan zal ze het krijgen. Haar vader is haar streken echter meer dan beu en stuurt haar naar een strenge Engelse kostschool, in de hoop dat Poppy daar toch wat tot inkeer zal komen. Niets is echter minder waar! Op de school is ze opstandig en jaagt Poppy iedereen tegen zich in het harnas. Dit is zeer tegen de zin van de schooldirectrice, mevrouw Kingsley (Natasha Richardson). Poppy besluit echter nog een stapje verder te gaan in de hoop om van school te worden gestuurd. Ze krijgt daarbij hulp van haar kamergenoten. Maar dan loopt alles uit de hand...

Wild Child is het regiedebuut van de talentvolle monteur Nick Moore (The Full Monty, About A Boy) en werd geschreven door Lucy Dahl, inderdaad de dochter van de beroemde jeugdschrijver Roald Dahl. Je zou dan toch denken dat er een beetje talent moet overgevloeid zijn in de genen. Helaas is het scenario van Wild Child nogal clichérijk. Het helpt dan ook niet veel dat de regisserende Moore niet veel kaas gegeten heeft van het soort humor dat de film tracht te brengen. Mede door zijn onervaren hand levert dit soms een stuurloos aandoend narratief geheel op, dat qua opbouw en humor gretig leentjebuur speelt bij een boel populaire voorgangers.

Gelukkig hadden Moore en zijn team wel een goede neus qua casting! Emma Roberts is prima gecast als de compleet verwende Poppy Moore. Aanvankelijk lijkt het alsof ze maar een éénzijdig personage van bordkarton is, maar naargelang het veel betere dramatische (en overigens meer volwassen) gedeelte van de film zich ontvouwt, bewijst Roberts dat ze best wat meer in haar mars heeft. Bovendien heeft de jonge actrice genoeg charisma en talent om zelfs de meeste 'girlie'-momenten nog best draaglijk te maken. Ook een uitstekende castingkeuze is de actrice Natasha Richardson, die in het verleden al hoge ogen gooide met bekroonde films als The Handmaid's Tale en Widow's Peak, maar die bekend raakte bij het grote publiek met rollen in hits als NellThe Parent Trap en Maid In Manhattan. De klasseactrice (en vrouw van acteur Liam Neeson) brengt een erg geloofwaardige acteerprestatie en ze geeft de film een beetje meer niveau. Tragisch genoeg werd deze Wild Child haar zwanenzang, aangezien ze op 18 maart van dit jaar overleed aan de gevolgen van een ongelukkige val tijdens het skieën.

De rest van de cast wordt aangevuld met een blik talentvolle Britse acteurs en actrices, waarvan iedereen zijn ding prima doet. Let overigens op de hilarische cameo van Nick Frost, bekend uit onder meer Shaun Of The Dead en Hot Fuzz, en het prima optreden van de wat uit het publieke oog verdwenen Aidan Quinn (Benny & Joon, Legends Of The Fall). Wild Child is weliswaar helemaal geen komedieklassieker, maar dankzij het prima  acteerwerk, een handvol grappige momenten en een puik dramatische gedeelte zal je je zelden vervelen. 

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp met een goed contrast en een prima schaduwdetail. Het zwartniveau is voldoende strak met heldere en levendig ogende kleuren. De gebruikte filmprint is volledige vrij van storende vuiltjes en andere oneffenheden. Ook filmgrain en digitale compressiefoutjes blijven netjes binnen de grenzen van het toelaatbare. De Engelse Dolby Digital 5.1-track heeft voldoende dynamiek en warmte met mooie heldere en steeds verstaanbare dialogen. De muziek zorgt voor net ruimtelijk gevoel, dat mooi aangevuld wordt door de aanwezige geluidseffecten. Ruis en andere storingen zijn zoals verwacht niet aan de orde. 

EXTRA'S
Er zijn jammer genoeg geen noemenswaardige extra features aanwezig op deze dvd.

CONCLUSIE
Wild Child is een soms wat stuurloze, doch sympathieke romantische komedie met in de hoofdrol de lieftallige Emma Roberts. De humor is vaak gericht op een vrouwelijk puberpubliek, maar dankzij de dramatische touch en de prima acteerprestaties valt er genoeg plezier te beleven aan deze komische tienerprent van Britse makelij.


cover
Studio: Universal

Regie: Nick Moore
Met: Emma Roberts, Georgia King, Natasha Richardson, Aidan Quinn, Alex Pettyfer, Shirley Henderson

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij