:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MOVING FINGER, THE
MOVING FINGER, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-07-05
FILM
Jimmy en zijn bende plannen een bankoverval. Het zou een makkelijke klus worden, maar dan loopt er iets mis en vallen er schoten. De bankdirecteur legt het loodje en Jimmy raakt zwaar gewond. Terwijl zijn laffe kornuiten er vandoor gaan, probeert Jimmy zich tussen het volk te mengen en zo te ontsnappen. Dat lukt hem, terwijl zijn handlangers door de politie worden neergeschoten. Zwaargewond en met de 90.000 dollar buit op zak verschanst hij zich in de kelder van een nabijgelegen coffeeshop. De tent wordt vaak bezocht door allerlei vreemde vogels, artiesten en lowlifes. Enkele van deze beatniks besluiten Jimmy te verstoppen en te verzorgen. Uiteraard willen ze ook weten waar de buit verstopt is. Met alle mogelijk gevolgen...

"A two-bit thug, a bag full of cash and a phony beat poet."

The Moving Finger lijkt op het eerste gezicht een alledaagse bankovervalfilm, maar is (jammer genoeg) in realiteit een experimentele prent die een eerlijke kijk probeert te geven op de zogenaamde "beatnik"-scène uit de sixties. Dat resulteert in een hoop filosofisch bedoelde zever en bizarre toestanden zoals racende kakkerlakken en mannen die zich als non verkleden (I kid you not!). Het acteerwerk is op enkele uitzonderingen na nog degelijk en hetzelfde kunnen we zeggen van het verhaaltje van de gewonde overvaller die omcirkeld wordt door op geld beluste slungels.

Het is echter de amateuristische regiestijl van Larry Moyer (de man kan vaak niet eens de gezichten van zijn acteurs en actrices op een fatsoenlijke wijze in beeld brengen!) en het tergend trage tempo, die de prent half kreupel maken. De weinig boeiende bezigheden van de beatniks (zomaar wat rondhangen, het bezigen van drugs, het eerder vermelde filosofische gewauwel en de befaamde kakkerlakkenraces) doen de rest en halen op hun beurt ook nog eens alle vaart uit de film. The Moving Finger was weinig verrassend de enige langspeelfilm die Larry Moyer ooit zou maken. En blij dat we daarom zijn! The Moving Finger is een vervelende en weinig boeiende experimentele misdaadfilm die we helemaal niet zullen aanbevelen.


BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld ziet er gezien de leeftijd behoorlijk goed uit, met een bevredigende scherpte en een voldoende contrast. Er passeren sporadisch wel eens kleine vuiltjes en wat beeldflikkeringen, maar over het algemeen ziet het zwart-witbeeld er degelijk uit. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt beperkt en wat gedateerd, maar de dialogen zijn goed te verstaan. De aanwezige ruis en kraakjes blijven binnen de grenzen van het toelaatbare.

EXTRA'S
Met "An Eye For Girls" voegde de distributeur opnieuw een knappe bonus toe, want het betreft een experimentele exploitationfilm van 50 minuten die op een originele wijze een boel bloot op u afvuurt. Ten slotte zijn er nog zeven promotionele trailers van producties uit de "American Grindhouse"-collectie. 

CONCLUSIE
The Moving Finger is een vervelende kijk op de "beatnik"-scène uit het begin van de jaren zestig. Het behoorlijk interessante verhaaltje wordt vakkundig om zeep geholpen door de beschamende regiekunsten van regisseur Larry Moyer, het trage tempo, de saaie actie en de debiele dialogen. De dvd - die wordt verdeeld door distributeur De Filmfreak - is daarentegen dik in orde!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Larry Moyer
Met: Alan Ansara, Monroe Arnold, Wendy Barrie, Mike Dana

Film:
3/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
0

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1963

Leeftijd:
12

Speelduur:
81 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 NTSC

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bonusfilm
• AG Trailershow

Andere recente releases van deze maatschappij