:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SOUL MEN
SOUL MEN (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-24
FILM
Louis Hinds (Samuel L. Jackson), Floyd Henderson (Bernie Mac) en Marcus Hooks (John Legend) vormen tijdens de jaren zeventig een succesvolle soulgroep. Maar door een ruzie besluiten de drie heren uit elkaar te gaan. Marcus stampt een erg succesrijke solocarière uit de grond en ook Louis en Floyd proberen nog even het succes te evenaren als duo. Jammer genoeg voor hen lukt dit niet echt en na een tijdje gaan ze elk hun eigen weg. Louis geraakt aan lager wal en Floyd roest vast in zijn pensioen na een carrière als autoverkoper. Wanneer Floyd verneemt dat Marcus overleden is, besluit hij Louis op te zoeken om nog één keer te schitteren op het podium. Maar dat is buiten de norse Louis gerekend...

"Out of sync. Never out of style."

Soul Men kwam vorig jaar vooral in het nieuws omdat het niet alleen de laatste film was van komiek Bernie Mac (Ocean's Eleven, Charlie's Angels: Full Throttle), maar ook van de legendarische acteur annex muzikant Isaac Hayes (Truck Turner, South Park). Ze zeggen vaak: "De ene zijn dood, de andere zijn brood!", maar niet in het geval van Soul Men. Er ging namelijk geen hond kijken en de muzikale komedie bracht wereldwijd nog geen 13 miljoen dollar op.

Toch is de film helemaal niet zo slecht. Regisseur Malcolm D. Lee, die ons enkele jaren geleden deed lachen met Undercover Brother, maakt er een snedige komedie van met enkele heerlijk botte en hilarische momenten. Samuel L. Jackson en Bernie Mac zijn dan ook een leuk duo en de swingende soundtrack ligt goed in het gehoor. Alleen is het verhaal nogal clichérijk waardoor Soul Men nergens echt bijzonder wordt. Toch jammer! Maar mits het juiste verwachtingspatroon zeker leuk om eens te bekijken.

BEELD EN GELUID
Het 2.40:1 HD-beeld is scherp met veel diepte, detail en een voldoende rijk contrast. De heldere kleuren ogen natuurlijk en de zwarte tinten zijn solide. Digitale compressiefouten en filmgrain vormen nergens een probleem en de print is ook erg proper. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track doet eveneens zijn werk meer dan voldoende met een prima dynamiek en heldere, verstaanbare dialogen. De swingende souldeuntjes komen mooi tot hun recht, met hier en daar de nodige ondersteuning van de subwoofer. Ruis, gekraak en andere storingen hebben we niet waargenomen. 

EXTRA'S
Jammer genoeg is er niets noemenswaardig aanwezig. Zeker gezien het de laatste film is van zowel Bernie Mac, als van de legendarische Isaac Hayes. Een gemiste kans!

CONCLUSIE
Soul Men bevat enkele leuke momenten, maar blijft jammer genoeg niet erg lang hangen. De Blu-ray van DFW is met uitzondering van de bonussectie dik in orde! Wat ons betreft eerder een huurtip.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Malcolm D. Lee
Met: Samuel L. Jackson, Bernie Mac, Sharon Leal, John Legend, Isaac Hayes

Film:
6,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:

Engels DTS-HD MA 5.1
Engels Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij