:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EMPRESS AND THE WARRIORS, AN
EMPRESS AND THE WARRIORS, AN
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-26
FILM
China, 370 jaar voor Christus. De koninkrijken Yan en Zhao zijn in een bloedige oorlog verwikkeld en de toekomst ziet er verre van rooskleurig uit. Om de vrede in het land enigszins te herstellen probeert de dappere generaal Muyong Xuehu (Donnie Yen) troonopvolgster prinses Yen Feier (Kelly Chen) klaar te stomen voor een eventuele nakende strijd. Wanneer Yen inderdaad het doelwit wordt van geweld en aanslagen, duikt er een mysterieuze redder op. Een bloedige strijd barst vervolgens los...

De talentvolle filmische duizendpoot Siu-Tung Ching bouwde in de loop der jaren een succesvolle loopbaan uit als cineast, acteur; stuntman en actiechoreograaf. Hoewel de man verantwoordelijk is voor enkele tijdloze HK-klassiekers zoals Duel To The Death, A Chinese Ghost Story-trilogie, The Swordsman-trilogie, Naked Weapon en zelfs het Steven Seagal-vehikel Belly Of The Beast, oogstte hij het meeste lof met zijn actiechoreografie in Shaolin Soccer, Hero, House Of Flying Daggers en Curse Of The Golden Flower. Met An Empress And The Warriors probeert hij zijn talent en visie voor epische taferelen en tragische romantiek uit bovenvermelde titels samen te brengen met de superactie uit zijn regieklussen. Hoewel de film bij momenten best wel spectaculair is met knappe gevechten, feilloze choreografie, veel ambitie en prima acteerwerk, lijkt het alsof An Empress And The Warriors nooit echt uit de startblokken raakt. Daarenboven lijkt de regisseur geen geslaagde gulden middenweg te vinden tussen actie, romantiek en drama zoals Zhang Yimou wel kon in Hero en consoorten.

Dankzij het simpele scenario loop je als kijker gelukkig niet verloren en op het moment dat de actie losbarst is het zeker en vast genieten van de duizelingwekkende en vaak zelfs bloedmooie sequenties. Toch is het een beetje jammer dat hij niet het onderste uit de kan haalt, want An Empress And The Warriors barst van het potentieel.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld is bevredigend qua scherpte en contrast, met een prima schaduwdetail. De kleuren ogen natuurlijk en het zwartniveau is lekker strak. De gebruikte print is proper, zonder noemenswaardige vuiltjes en beschadigingen. Wel duikt er hier en daar wat filmgrain op. De originele Mandarijnse Dolby Digital 5.1-track klinkt ruim en dynamisch, met heldere en goed verstaanbare dialogen. De geluidseffecten en de muziek komen uitstekend tot hun recht en de subwoofer doet eveneens op de juiste momenten een duit in het zakje. Ruis, kraakjes en drop-outs hebben we op het eerste zicht niet waargenomen.

EXTRA'S
Een boeiende 'Making Of' van bijna 25 minuten en enkele trailers. Niet veel, maar beter dan niets!

CONCLUSIE
Wat knappe actie en prima acteerwerk, maar hier zat toch veel meer in! De dvd - uitgebracht door distributeur Splendid - is prima in orde. Maar An Empress And The Warriors is wat ons betreft toch eerder een huurtip!


cover
Studio: Splendid

Regie: Siu-Tung Ching
Met: Donnie Yen, Kelly Chen, Leon Lai, Xiaodong Guo

Film:
6,5/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Mandarijn Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Duits
Extra's:
• Making Of
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij