:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARRIED / SINGLE / OTHER
MARRIED / SINGLE / OTHER
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-06-03

SERIE
Married / Single / Other speelt zich af in Leeds en draait om de relatiebesognes van drie koppels. Lillie (Lucy Davis), werkzaam als vrijwilligster bij een organisatie die actie onderneemt tegen geweld in het huishouden, en Eddie (Shaun Dooley), een sjofele ambulancier, zijn niet getrouwd, maar hebben wel al zestien jaar een stabiele relatie, alsook twee zoontjes, Harry (Tom Kane) en Joe (Jack Scanlon). Eddie vraagt Lilies elk jaar opnieuw op haar verjaardag om met hem te trouwen, maar Lillie blijft de boot afhouden. Clint (Ralf Little) is een swinging bachelor die een goed gevarieerd liefdesleven heeft, totdat hij Abbey (Miranda Raison) ontmoet, bij wie hij hoopt dat de vonk overslaat. Abbey denkt daar overduidelijk niet hetzelfde over. Clints broer Dickie (Dean Lennox Kelly) is getrouwd met Babs (Amanda Abbington) en op zijn zachtst gezegd is de fut uit hun huwelijk. Babs heeft een dochter, Gina (Leila Mimmack) uit haar vorig huwelijk, dat is gesprongen nadat haar ex vreemd ging.

Alle zes hebben ze af te rekenen met hun demonen. Dickie heeft een gokverslaving en de schulden stapelen zich zodanig op dat het Babs op haar systeem werkt, vooral omdat ze als werkloze kinderpsycholoog de ganse dag met haar duimen zit te draaien. Toch blijft ze voor hem kiezen omdat hij in tegenstelling tot haar ex, die ze smalend "de zaaddonor" noemt, voor zijn familie blijft kiezen. Clint probeert wanhopig te bewijzen aan Abbey dat hij géén leegloper is en haar de nodige stabiliteit in het leven kan bieden, terwijl alles erop wijst dat dat niet het geval is. Lillie heeft koudwatervrees om te trouwen, zeker met de miserie die ze op haar werk elke dag te slikken krijgt. Ze durft de stap niet zetten, ondanks de aandrang van haar vriend en haar kinderen. Wanneer men bij haar een ernstige ziekte diagnosticeert, lijkt de tijd alsmaar sneller weg te tikken.

De makers van Married / Single / Other richten zich net als met hun vorige reeks Cold Feet, waarvan dit een doordrukje is, duidelijk op een publiek van thirtysomethings met een sentimenteel gevoel voor de dagelijkse dingen des levens, maar ze slagen er niet in om hun personages genoeg geloofwaardigheid te laten uitstralen opdat je als kijker zou meeleven. Er gebeurt weinig en er wordt veel afgekletst, plus dat na een paar afleveringen de verveling ongenadig toeslaat, helaas niet alleen bij de kijker. De acteurs lijken weggeplukt uit een Yorks amateurtoneelgezelschap en weten weinig gevoel uit te stralen. De pogingen tot humoristische dialoog draaien op een sisser uit en het geheel is iets te zoetsappig naar mijn smaak. De makers trachten de reeks tevergeefs overeind te houden met een streep hippe popmuziek, onder meer van The Cure, Amy MacDonald en Goldfrapp, maar het biedt de reeks geen meerwaarde. Anders dan bijvoorbeeld het erg gelijkende Sensitive Skin hangt er geen neofreudiaans waas van onzin over de scenario's, maar de gebeurtenissen kabbelen dusdanig melig voort dat er van een spanningsboog geen sprake is. De reeks is na één seizoen en zwaar tegenvallende kijkcijfers door ITV afgevoerd.

BEELD EN GELUID
Zoals de meeste recente producties is Married / Single / Other van goede beeldkwaliteit, met realistische huidtinten, een beetje onscherpte in de achtergrond, maar niks schokkends en wat magere, maar goed bij de sfeer aansluitende kleuren. De diepte van het zwart had soms een beetje beter gemogen. Ruis of artefacts zijn niet aan de orde. De 5.1-geluidstrack volstaat meer dan ruimschoots om de dialogen op correcte manier weer te geven, op het vlak van geluidseffecten blijft de reeks zowel technisch als inhoudelijk op de vlakte.

EXTRA'S
Deze disk bevat comme d'habitude geen bonusmateriaal.

CONCLUSIE
Married / Single / Other is duidelijk geen lang leven beschoren; om elke Britse reeks waarin de acteurs geen kaas in de oren steken meteen als kwaliteitsdrama te betitelen is overdreven en ook deze reeks is niet overtuigend.
cover
Studio: Just Entertainment

Regie: Declan Lowney, Charles Martin
Met: Amanda Abbington, Lucy Davis, Shaun Dooley, Dean Lennox Kelly, Ralf Little, Miranda Raison

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
AL

Speelduur:
300 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij