:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PROPOSAL, THE
PROPOSAL, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2010-07-04

FILM
De bazige Margaret (Sandra Bullock) krijgt te horen dat ze haar carrière en toekomst in Amerika kan vergeten, want dat ze op het punt staat het land uit te worden gezet. Omdat ze zo hard gewerkt heeft om te staan waar ze staat, verzint Margaret het idee om een huwelijk aan te kondigen met haar nietsvermoedende assistent Andrew (Ryan Reynolds). Deze is er daar helemaal niet mee opgezet, maar gaat na een boel eisen dan toch overstag. Alles lijkt goed te gaan, maar dan krijgen ze een wel heel erg sceptische immigratie-inspecteur achter zich aan…

"Here comes the bribe..."


Het gezegende jaar 2009 kan gerust omschreven worden als het jaar van de filmische verrassingen. Neem nu Sandra Bullock, een extreem charmante actrice die het de afgelopen jaren moest stellen met middelmatige hitjes als Crash, The Lake House en Premonition. Wie had ooit gedacht dat ze bijna tien jaar na haar laatste kaskraker, niet één, maar liefst twee superhits zou scoren met achtereenvolgens The Proposal en The Blind Side, met daarbovenop een Oscar? Niemand natuurlijk!

Maar na het bekijken van de uitermate grappige en charmante The Proposal kunnen we niets anders dan concluderen dan dat dit hernieuwde succes terecht is. Sandra Bullock ziet er overigens nog steeds geweldig uit en Ryan Reynolds is geweldig als haar complete tegenpool. De prima cast heeft stuk voor stuk zichtbaar plezier in z'n respectievelijke rollen en dat straalt dan ook af op de kijker.

De humor is nergens platvloers, flauw of onnozel, maar eerder herkenbaar en vaak uitermate guitig. The Proposal heeft een vlot, lekker tempo en de romantiek wordt gelukkig nergens te zeemzoetig. The Proposal bracht overigens wereldwijd meer dan 350 miljoen dollar in het laatje. Kortom, een tip voor de liefhebbers van humor en romantiek!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1-beeld is scherp. Het contrast en het schaduwdetail zijn beiden prima en het zwartniveau is eveneens solide. De kleuren ogen erg warm, met een mooi natuurlijke aanblik. In enkele scènes is er wat minimale filmgrain te zien, maar erg dramatisch wordt dit gelukkig nergens. Beeldruis is niet aan de orde en digitale compressiefoutjes beperken zich ook tot een absoluut minimum. De gebruikte filmprint is tenslotte vrij van vuiltjes en andere storende beschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en voldoende dynamisch, met goed verstaanbare dialogen die mooi uit de centerspeaker komen. De subwoofer zorgt voor een diepgaand laag wanneer nodig en de achterste speakers worden hier en daar aangesproken voor geluidseffecten en dergelijke. Ruis en/of andere oneffenheden in het geluid hebben we gelukkig niet waargenomen.

EXTRA'S
Erg veel bonusmateriaal bevat het schijfje helaas niet, maar wat aanwezig is, zal op de goedkeuring kunnen rekenen van de fans. Naast weggeknipte scènes en een alternatief einde, bevat de dvd nog “Geintjes op de set” (bloopers dus) en een behoorlijk informatieve audiocommentaar door regisseur Anne Fletcher en schrijver Peter Chiarelli.

CONCLUSIE
The Proposal is een verrassend charmante komedie, die tevens een absolute comeback betekende voor Bullock! De dvd heeft goede technische specificaties. Een leuke tip voor de liefhebbers van de betere romantische komedie.
cover
Studio: Disney

Regie: Anne Fletcher
Met: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Malin Akerman, Craig T. Nelson

Film:
7,5/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2009

Leeftijd:
6

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• Bloopers
• Weggeknipte scènes
• Alternatief einde

Andere recente releases van deze maatschappij