:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CUTTING IT
CUTTING IT
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-09-13
SERIE
Allie Henshall (Sarah Parish) en haar vriend Gavin Ferraday (Jason Merrells) hebben samen een kapsalon met de evidente naam Henshall Ferraday. Gavin voelt er echter meer voor om samen met Allie aan gezinsuitbreiding te doen. Allie heeft echter haar zinnen op wat anders gezet: er komt een pand knal aan de overkant van de straat vrij wat voor Allie dé gedroomde kans is om uit te breiden. Het paar biedt zich te pletter, maar moet toezien hoe een onbekende koper ruim boven hun limiet gaat. Een paar dagen later krijgt Allie bezoek van een zekere Mia Bevan (Amanda Holden), de nieuwe eigenares van het andere kapsalon. Wat de zaak compliceert en doet escaleren boven de standaardconcurrentie die vergelijkbare zaken in elkaars buurt elkaar aandoen, is het feit dat Mia's echtgenoot Finn (Bevan) een oud lief van Allie is en dat hij niet toevallig net díe zaak heeft gekocht voor zijn vrouw. En het wordt nog smeuïger: Finn en Allie hadden ooit een relatie die hij heeft afgebroken, waarna Allie een abortus uit liet voeren. Finns bedoelingen zijn duidelijk: hij wil terug in Allies leven komen en er een rol in spelen.

Maar het gaat al fout van in het begin: het klantenbestand van Allies kapsalon wordt gestolen en Blade Runner, het kapsalon van Mia, trekt plots veel ex-klanten van Allie aan. Iemand moet de gegevens hebben overgebrieft en Allie denkt meteen aan Gavin omdat zij niet op zijn kinderwens wil ingaan. Als er ook nog een grote opdracht voor een fotoshoot aan de beide kapsalons wordt gepresenteerd, alhoewel er maar één met de prijzen kan gaan lopen, wint Finn weer Allies vertrouwen door haar het contract te bezorgen. Mia heeft daarenboven de boel staan afluisteren en tussen haar en Finn is er nu een serieus haar in de boter. Zo kabbelt de reeks van de éne kappersconferentie naar de andere met als centrale vraag of Allie voor haar oude liefde Finn zal kiezen of toch trouw zal blijven aan haar Gavin. 

De BBC is al lang geen synoniem meer voor kwaliteitsdrama. Als zoveelste kloon van het anders best te appreciëren Hotel Babylon, dat tenminste nog een randje pathos heeft, krijgen we de volgende reeks in het rijtje van emosoaps waarin we onder meer ook al Married/Single/Other en Sensitive Skin te zien kregen. Al deze reeksen zijn in hetzelfde bedje ziek: uitgaande van een op zich redelijke premisse, ontaarden ze in een relationeel kluwen waar zelfs de gezamelijke cast van Thuis én Familie machteloos tegenover staat. Temidden van een chaotische mise-en-scène gevuld met alle clichés uit het genre (overspel, onwettige kinderen, ...) krijgen we een redelijk slecht acterende ensemblecast die krampachtig probeert hippe dialogen te verkopen. Helaas gaat de kruik slechts zo lang te water tot ze breekt en alhoewel er zeker een publiek is voor dit soort hippe en trendy reeksen, is het uiteindelijk één grote portie eenheidsworst, waarin in dit geval twee gezworen, nogal trashy vrouwen elkaar naar het leven staan met als weapon of choice een haardroger en een fles conditioner.

BEELD EN GELUID
Cutting It staat op een beeldband die zeker niet misstaat voor een release van recentere datum. Toch is de keuze voor singlelayerdisks jammer, want de compressie is niet optimaal en de kleuren zien er niet altijd even helder en fris uit. Echte printbeschadigingen hebben we niet waargenomen. De Dolby Digital 5.1-track is nodeloos opgepompt, waardoor de dialogen wat luid klinken en niet erg goed gericht zijn.
 
EXTRA'S
Zijn er zoals gewoonlijk niet. Foei!
 
CONCLUSIE
Cutting It is alweer een magere oogst uit de productiehuizen van de BBC, dat van geen hout pijlen meer weten te maken.cover
Studio: Just Entertainment

Regie: Andy DeEmmony, Catherine Morshead
Met: Sarah Parish, Jason Merrells, Ben Daniels, Amanda Holden

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Soap

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
300 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij